Cześć! Mam Olka C-750UZ i takie pytanko: czy da się wyłączyć ten dźwięk emitowany w momencie włączania aparatu?
Cześć! Mam Olka C-750UZ i takie pytanko: czy da się wyłączyć ten dźwięk emitowany w momencie włączania aparatu?
Też mam 750 od dwóch dni i ten dźwięk też zaczyna mnie irytować.
Insturukcja... Instrukcja... Instrukcja...
Ale zeby nie bylo:
MODE MENU -> SETUP -> PW ON/OFF SETUP -> SOUND ON/OFF
Chyba nic nie pokrecilem.
Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888
Polecam wszystkim instrukcję - pełną wersję - w j. angielskim http://www.olympusamerica.com/files/C750UZ_Ref_Eng.pdf tam znajdziesz odpowiedzi na wszystkie możliwe pytania jakie pojawiają sie na początku uzytkowania tego aparatu.
Zenit 12XP , Nikon D70 w końcu jest
Witam
Ja jeszcze w temacie dźwięku "na dzień dobry i do widzenia".
W instrukcji do C750 (str.102 .pdf) pokazano, że w opcji PW on/off SETUP w zakładce SOUND istnieje możliwość wyboru dźwięku 1 lub 2.
Natomiast u mnie jest tylko możliwość wyboru między ON lub OFF.
I tu pytanie czy to błąd w instrukcji, czy też poprostu tylko u mnie nie ma możliwości wyboru rodzaju dzwięku ???
I pytanie drugie: czy jest jakaś możliwość "podłożenia" nagranego przez siebie dzwięku, tak by był on słyszany przy włączaniu/wyłączaniu aparatu (tak jak to można zrobić z własnym obrazkiem przy ekranie startowym).
Pzdr.
Blad w instrukcji. U mnie tz jest tylko On/Off. Wiec i druga czesc Twojego pytanie jest juz nie aktualna. Nie da sie podgrac swojego (chyba ze shakujesz firmware)
Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888
Zamieszczone przez Bulva
1)u mnie jest możliwość wyboru co do dzwieku
2) Ludzie czemu wy sie zajmujecie takimim detalami?? To ma robić łądne zdjecia a nie śpiewać tanczyc i gotawać.
Olympsy C-750|tuleja 52mm|Hoya UV g-series 52mm|Hoya Polar-Standard 52mm|Fish-Eye 0.42x|Xd Olympus 128|pilot|
No to teraz zagadka. Cy mamy inny Firmware, czy moze inny kraj produkcji. Moj c-750 jest Made In China.
Potwierdzam: Made in China.
Mam do wyboru dwa rodzaje dźwięku, oraz wł./wył. dźwięku.
Olek made in Japan.
Pozdrawiam. TOMMYx
"W życiu chodzi o to żeby być trochę nimożliwym"
[b]... obrazy słońcem malowane ...
[size=10]OLYMPUS C-750