Strona 8 z 21 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 203

Wątek: E-330 w dotyku

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Co do E-1, to z cala pewnoscia widac uplyw czasu.
    Jak to się objawia?

Gdyby do tego korpusu wewalic nowy srodek, to mogloby byc cos
    Hohoho, to jest dopiero odkrywcze. Uwielbiam takie "srututu o niczym".

I mam rozumieć, że teraz E-1 to nie jest "coś".

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Latwo mowic, wez do reki E-1...

Piszac "nie taka zabawka" mialem na mysli tyle, ze mimo, iz nie jest to profi body, to jednak oferuje spore mozliwosci i pod wzgledem poziomu zaszumienia deklasuje profesjonalnego E-1. Prawda jest taka, ze wlasciwie to teraz porownania E330 do E1 juz duzego sensu nie maja, gdyz niedlugo ma wyjsc nastepca E-1 i to do niego warto bedzie E330 porownac. Oj, ja tez chcialbym zobaczyc jego udoskonalona wersje... Poza tym uwazam, ze ergonomia w E330 jest wcale dobra. W przeciwienstwie do wizjera, ktory jest conajwyzej "sredni", ale to juz chyba przypadlosc takiego LV... :/
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar zigger
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    96
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lgrabun
    Co do E-1, to z cala pewnoscia widac uplyw czasu.
    Jak to się objawia?

Gdyby do tego korpusu wewalic nowy srodek, to mogloby byc cos
    Hohoho, to jest dopiero odkrywcze. Uwielbiam takie "srututu o niczym".

I mam rozumieć, że teraz E-1 to nie jest "coś".
    Igrabun, zastanawiam sie, czy wkurzyles sie tak, jak Twoj avatar? To nie jest ani ataka na E-1, ani na jego posiadaczy. Zupelnie nie. Ciesze sie, ze Olek ma nowsza i mniej szumiaca matryce w swoich lapach (tu dostrzegam uplyw czasu objawiajacy sie polepszeniem niektorych parametrow) i spodziewam sie, ze wkrotce ja wrzuci do takiego body jak E-1. Raczej nie bedzie to produkt w moim zasiegu finansowym, ale inni skorzystaja i to jest fajne.
    Czy jest to odkrywcze? W 127,8% nie jest, ale gdzie napisalem, ze ma byc?
    Podsumowujac, E-1 to nadal klasa sama w sobie i wcale tego nie podwazam.

Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zigger
    Czy jest to odkrywcze? W 127,8% nie jest, ale gdzie napisalem, ze ma byc?
    To po pisać rzeczy, które niczego nie wnoszą? Tyle razy przychodzili tu tacy, którzy marudzili, co by w E-1 zmienili i jak momentalnie stałby się on - ten E-1 - fantastycznym sprzętem. Pomijając fakt, że E-1 i bez poprawek jest fantastycznym sprzętem, to z takiego gadanie nic, ale to kompletnie nic nie wynika, zero, null, bo nikt z nas, ani Ty, ani ja (może jeden Radek :-) nie ma absolutnie żadnego wpływu na to, co zrobi Olympus. Szkoda więc marnować miejsce w internecie na takie bzdety.

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lgrabun
    Pomijając fakt, że E-1 i bez poprawek jest fantastycznym sprzętem, to z takiego gadanie nic, ale to kompletnie nic nie wynika, zero, null, bo nikt z nas, ani Ty, ani ja (może jeden Radek nie ma absolutnie żadnego wpływu na to, co zrobi Olympus.
    Ja nie mam wpływu na to co zrobi Olympus. Chciał bym być tak bogaty, by liczył się ze mną ktoś w tak wielkiej korporacji.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan
    Ja nie mam wpływu na to co zrobi Olympus. Chciał bym być tak bogaty, by liczył się ze mną ktoś w tak wielkiej korporacji.
    Z jakąś panią z marketingu rozmawiałeś na Photokinie, więc przynajmniej przedstawiciel Olympusa Cię wysłuchał. To więcej niż pobrzdądkiwanie w stylu - po raz fafdzięsetny - "gdyby wsadzić inną matrycę do E-1 to by było coś".

Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    96
    Moja galeria
    Odnioslem sie krotko do ISO w E-330 a z E-1 to tylko luzna mysl i tyle. Nie widze problemu zupelnie. Nie mam zamiaru marudzic nad tym, co zmienic w E-1. Na przyszlosc bede sie wypowiadal w kategoriach TAK-NIE

Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    96
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez andytown
    Panowie przeprowadziłem mały test porównawczy e-1 i e-330 w warunkach domowych

wyniki pod tym linkiem

http://www.fotochwila.pl/?wcms_DD=Kontakt/Test/
    Maly dodatek.
    Wybralem sie do MM, na pólce staly: E-330, E-400 i E-500. Cyknalem kazdym fotke tak na pospiecha i w tloku z WB na auto i ISO 100. Swiatlo nie jest tam wymarzone, ale wyboru nie bylo. Najmniej zażólcona jest fota z E-330, potem E-400 i na koniec E-500. Ten pierwszy zaczyna mnie powoli przekonywac do siebie

Przy okazji, E-400 moze i jest malutki, ale wcale wcale. Wiecej swiatla w wizjerze i AF wydaje sie byc bardziej sprawny niz u poprzednikow.

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    zigger: wrzucilbys te fotki na forum do porownania? E-400 to ergonomiczna porazka, szczegolnie ten uchwyt do paska, ktory jest w miejscu trzymania prawej dloni... Ech...
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    96
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez suchar
    zigger: wrzucilbys te fotki na forum do porownania?
    Pewnie, moge wrzucic. Tylko, moze troche to smiesze, musze najpierw sprobowac jak ladowac fotki na forum
    Cytat Zamieszczone przez suchar
    E-400 to ergonomiczna porazka, szczegolnie ten uchwyt do paska, ktory jest w miejscu trzymania prawej dloni... Ech...
    Rozumiem, ze nie wszystkim musi lezec ten korpus, ale znam pare osob, ktore chetnie przystalyby na takie malenstwo

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów