Strona 6 z 21 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 203

Wątek: E-330 w dotyku

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Yx: i taka oslonke mam. Tyle ze tam nie ma folijki, takie przezroczystej, ktora sie nakleja na caly ekran. Owszem, na jednym ze zdjec widac, ze ramka jest zaklejona folia. Ale ona ma taki duzy napis na srodku 2,5", wiec ja odkleilem. W tym problem. Jest tylko taka ramka, ktora sie przykleja i do tego doczepia klapke. Gdy sie odczepi klapke lub otworzy do dolu, gdy zalozona jest do gory nogami (by uzywac wizjera i info wysiwetlanych na LCD), to i tak brudzi sie nosem LCD. W zwiazku z tym przydalaby mi sie folia, by chronic LCD caly czas.
    Pzdr
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    tymin3:

moje odczucia są podobne: ISO800 z E-330 jest lepsze od ISO400 z E-1, ISO1000 jest porównywalne. nie było tam znowu tak jasno. z ręki można było atakować od ISO640, bo podpięty był 14-45...
    niedoświetlenia na wysokim iso klasycznie dają w kość, ale nie tak mocno jak w E-1.

szukałem i pytałem, ale jakoś nikt nie chce się podjąć przełożenia bebechów z E-330 do E-1...

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Nie przenoście nam stolicy do Krakowa...
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez suchar
    Yx: i taka oslonke mam. Tyle ze tam nie ma folijki, takie przezroczystej, ktora sie nakleja na caly ekran. Owszem, na jednym ze zdjec widac, ze ramka jest zaklejona folia. Ale ona ma taki duzy napis na srodku 2,5", wiec ja odkleilem. W tym problem. Jest tylko taka ramka, ktora sie przykleja i do tego doczepia klapke. Gdy sie odczepi klapke lub otworzy do dolu, gdy zalozona jest do gory nogami (by uzywac wizjera i info wysiwetlanych na LCD), to i tak brudzi sie nosem LCD. W zwiazku z tym przydalaby mi sie folia, by chronic LCD caly czas.
    Pzdr
    Spoko, to jak znajdziesz to daj znać...
    "A na resztę zamknij oczy moja miła
    pod powieką znacznie lepsze są obrazy
    i w tym nasza siła
    i w tym nasza siła
    że umiemy jeszcze czasem marzyć"

| OlyJedi Awatar marecki
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Witam.
    Odświeżę nieco temat pytaniem do użytkowników E-330.
    Jak się zachowuje w waszych Olkach WB ustawione na AUTO w pomieszczeniach oświetlonych normalną żarówką ? U mnie fotka zawsze "za ciepła". Zdjęcia z lampą też zawsze jakieś pomarańczowe nienaturalnie. Porównywałem z moim "dziadkiem" c4000z i ten radzo sobie o niebo lepiej - kolorki naturalne.
    mente et malleo

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Od dwóch dni mam e-330 - wrażenia....

- tak według mnie zdjęcia w słabym świetle (niedoświetlone) są cieplejsze od e-1, ogólnie robie teraz różne testy e-1 i e-330

Aparat Fajny- dobrze wywarzony z 14-45 - ale już z 14-54 trzyma się nie poręcznie,,,, moje przyzwyczajenie z e-1 gdzie aparat z obiektywem są super wyważone....
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    andytown:

jeśli możesz to cyknij jakąś fotkę porównawczą na zewnątrz (jak będzie słonko) i wewnątrz. takie same kadry z E-330 i E-1, obu na auto WB. myślę że wiele osób czeka na tego typu porównanie.

możnaby coś na temat kolorystyki w odniesieniu do E-1 wywnioskować.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar zigger
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    96
    Moja galeria
    Wlasnie, jakies info o kolorkach, moze byc w zestawieniu z innymi np. E-1

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Mam teraz dwa 40-150 - tylko ze do 16 codziennie siedzę w pracy

a myślę podpiąc do każdego taki sam obiektyw (40-150) i udeżyć na miasto

A propo jakby ktoś był chętny na jedno 40-150 na gwarancji to proszę o oferty na PW

postaram się jakieś porównanie wrzucić
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    marecki: przy swietle zarowym o AUTO WB mozna zapomniec. Zawsze jest za cieplo. Rowniez przy sniegu AUTO WB sobie nie radzi, trzeba go samemu ustawiac w Kelvinach, by nie bylo niebieskiego zafarbu, tylko normalny, bialy snieg.
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi Awatar marecki
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    właśnie to zauważyłem w e-330 i myślałem że to tylko tak u mnie bo staruszek c4000z radzi sobie świetnie. Czy nowszy duuuużo lepszy sprzęt jakim jest e330 nie powinien chociaż równie dobrze dobierać balans bieli? W czym tkwi problem?
    mente et malleo

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów