Strona 3 z 21 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 203

Wątek: E-330 w dotyku

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    400mm po przeliczeniu to już przyzwoicie przy lotniskach, statycznych pokazach i większości AIR SHOW. Jest tez "odmiana stratosferyczna" spotowania, czyli foty na wysokościach przelotowych - fajna zabawa, zawsze z kondensacją ciagnąca się za maszyną itp, często na tle księżyca ( http://www.airliners.net/open.file/0132340/M/ )- tu Sigma 50-500 byłaby idealna

co do partyzantki to coś w tym jest, większość spotterów to jeszcze nasłuch prowadzi skanerami na częstotliwościach lotnisk itd...ale aż tak zboczony nie jestem. Choć z drugiej strony ułatwia to pogoń za miejscem, wiesz z której strony będzie podchodził, kiedy itp...
    Mnie wzięło po wizycie z synkiem na lotnisku. Jednak granie silników 50m od ciebie i podmuch gorąca ma swój klimacik. Poza tym te foty potrafią zrobić wrażenie, tylko trzeba mieć co robić. Wrocław airport to kurnik, nawet Warszawa nie oferuje za dużo i do B 747 trzeba mieć szczęście. A są miejsca godne pozazdroszczenia - tutaj jest mekka szerokiego kąta ( w spottingu naprawdę rarytasik bo zwykle używasz tele ) :
    http://www.jetphotos.net/viewphoto.php?id=548921
    http://www.jetphotos.net/viewphoto.php?id=505764

to jest hicior dla dorosłych: - 10mm do samolotu?????!!!!!!
    http://www.jetphotos.net/viewphoto.php?id=5690656

no ale żeby tematu trzymać - E 330 byby ideałem do nocnych - live view nie do przecenienia w takich przypadkach

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Nie demonizujcie Panowie dwóch rolek. Można bez tego żyć całkiem wygodnie. Robiłem przez lata analogiem z dwoma rolkami, teraz w E500 mam jedną i bez problemu się przestawiłem. To IMO bardzo wygodne rozwiązanie (z przyciskiem korekcji). Gdybym miał drugą rolkę w syfraku, to wolałbym tam szybką zmianę ISO niż czas albo przysłonę.

Czy można w E1 na drugiej rolce ustawić szybką zmianę ISO?

Ja wolałbym zamiast drugiej rolki górny wyświetlacz. To się naprawdę przydaje, a ja się nie przyzwyczaiłem do jego braku.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    lessie:

faktycznie ta fotka powala, ale czy aby realna? samoloty mogą tak nisko schodzić nad ludźmi? jeśli to nie jest szopowane, to patrzę na jedno z lepszych zdjęć jakie widziałem.

LV do nocnych nie pobije wizjera moim zdaniem. pamiętam że robienie nocnych hybrydą wychodziło mi bokiem. wizjerek to wizjerek.

p.s. 7-14 łapie jeszcze szerzej i tak nie krzywi więc jak już pojedziesz do ciepłych krajów to wiesz co zabrać.

Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    lessie:

faktycznie ta fotka powala, ale czy aby realna? samoloty mogą tak nisko schodzić nad ludźmi? jeśli to nie jest szopowane, to patrzę na jedno z lepszych zdjęć jakie widziałem.

LV do nocnych nie pobije wizjera moim zdaniem. pamiętam że robienie nocnych hybrydą wychodziło mi bokiem. wizjerek to wizjerek.

p.s. 7-14 łapie jeszcze szerzej i tak nie krzywi więc jak już pojedziesz do ciepłych krajów to wiesz co zabrać.
    to nie shop, na st maarten tak właśnie jest, w paru innych miejscach też...niestety daleko od nas
    na airliner i jephotos shopowane odpadają a monataż w ogóle w grę nie wchodzi. Czasem jak za bardzo kombinujesz z krzywymi to już Ci odrzucają ( ja mam jedynie 40% skuteczności, czasem mniej ) znaja wszystkie motywy kolorystyczne kazdej linii i producenta, parametry itd...strasznie restrykcyjne warunki stawiają. Jak kiedyś zobaczyłem fotę naczelnego Skrzydlatej Polski z 1D odrzuconą to zbaraniałem. Ci screenerzy są naprawdę porąbani pod kątem wiarygodności. Fota niezła co?
    Wejdz na stronę główną i posegreguj sobie od najpopularniejszych - wrażenia gwarantowane - St Maarten, Hong Kong, LA, Heathrow

Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny
    Nie demonizujcie Panowie dwóch rolek. Można bez tego żyć całkiem wygodnie. Robiłem przez lata analogiem z dwoma rolkami, teraz w E500 mam jedną i bez problemu się przestawiłem. To IMO bardzo wygodne rozwiązanie (z przyciskiem korekcji). Gdybym miał drugą rolkę w syfraku, to wolałbym tam szybką zmianę ISO niż czas albo przysłonę.

Czy można w E1 na drugiej rolce ustawić szybką zmianę ISO?

Ja wolałbym zamiast drugiej rolki górny wyświetlacz. To się naprawdę przydaje, a ja się nie przyzwyczaiłem do jego braku.

z tego co się orientuję to nie można ale iso masz pod palcem i krecisz rolą.
    Ja myślałem że bez górnego panelu da się żyć ale doceniłem go szybko biorąc do ręki inny sprzęt. Choć jak widzę jest to właśnie kwestia przyzwyczajeń...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Czy w E330 telewizor wyłącza się po przyłożeniu do oka? Czy jest czujnik?
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar zigger
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    96
    Moja galeria
    Mialem go w rekach krotko, ale u mnie nie wylaczal sie po przylozeniu oka (chyba, ze trzeba pogrzebac w menu), musialem go zupelnie wylaczyc, bo zbyt mocno to mnie draznilo. Moze to jest patent obliczony na osoby, ktore glownie uzywaja LV a tylko sporadycznie wizjera?
    Taki czujnik fajnie dziala za to w A100

Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    no właśnie, pamiętam z Minolty bo to ich patent z czujnikiem. Teraz jeszcze chyba dołozyli czjnik Af, który zaczyna ostrzyć jak czuje że przykładasz oko do wizjera, fajna sprawa.
    W ogóle to teraz po roku doświadczeń wiem że powinienem wtedy poczekać na D7D, obecnie bardziej by mi się sprawdził. Choć ideałem byłoby mieć Lady D jako drugi sprzęt ale zabawa w dwa systemy jest dla bogatych...

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    może nie jestem obiektywny ale D7D nie wydaje mi się sprzętem lepszym od E-1. zbyt przekombinowana, awaryjna jest.

gdyby D7D się nie sypały i posiadały status LCD, możnaby powiedzieć że to lepszy wybór. pomijam fakt, że kolorystyka z E-1 jest po prostu lepsza.

odnośnie konolty, zaraz wyplujesz swoją myśl. chciałbyś żyć z widmem errora?
    http://klubkm.pl/forum/showthread.php?t=8590&page=1

| OlyJedi Awatar Magus
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lessie

to jest hicior dla dorosłych: - 10mm do samolotu?????!!!!!!
    Dla dorosłych ze względu na "obfity" biust statystki

A w temacie - robiłem sesyjkę mała na Warsztatach Olka w Krakowie E-330 z 50mm i światłem Elfo nim wszedł do sprzedazy - generalnie bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła jakość zdjęc studyjnych, lepsze niż z E-1 na pierwszy rzut oka, bardzo brakowało mi status LCD bo kolorowy LCD wali po oczach i bardzo brakowało mi info na dole w wizjerze. Nie potrafiłem robić zdjęc na LV, jakis staroświecki strasznie jestem

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów