Strona 19 z 21 PierwszyPierwszy ... 91718192021 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 203

Wątek: E-330 w dotyku

| OlyJedi Awatar siwyjohn
    Mieszka w
    Cz-wa, Wa-wa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Re: pamiec do E-330

Cytat Zamieszczone przez xitang
    pomozcie mi wybrac pamiec do E-330,
    z kasa krucho co prawda i nie super-hiper szybkiej b pewnie i tak jej nie wykorzystam,

czy x80 wystarczy?
    Najlepiej SanDisk Extreme III. Strzeż się jednak podróbek krążących na allegro - lepiej kupić w sprawdzonym sklepie.
    x80 to bardzo ogólne stwierdzenie, które różni producenci rozumieją zgoła odmiennie - prze zakupem koniecznie sprawdź realne transfery.
    Lepiej kupić mniejszą dobrą kartę niż kiepskiej jakości giganta, który nie dość, że powolny to jeszcze nie wiadomo kiedy wyzionie ducha.

Tu znajdziesz tabelkę z testami szybkości zapisu dla E-330:
    http://myolympus.org/E330/writetime
    E-1 | HLD-2 | GS-2 ** 14-54/f:2.8-3.5 | 40-150/f:3.5-4.5 ** FL-50 | FP-1
    Praktica Nova B ** Flektogon 20mm/f4 | Tessar 50/f2.8 | Pentacon Electric 100/f2.8 | Sonnar 180/f2.8

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Tez mam SanDisk Extreme III i jestem z niej zadowolony. Szybka i jak dotad mnie nie zawiodla. Teraz, gdy wyszla IV jej cena, jak widzialem, troche spadla (nawet duze troche). xD rzeczywiscie nie sa godne polecania. Wolne, do RAW sie nie nadaja. Jako druga karta tylko na jpg jest ok. Ja mam Extreme III 2GB i na niej zapisuje RAW-y, a na xD jakies JPG, uzywam jej jako karty zapasowej. Program panoramy w xD Olympusa to porazka. Nie sugeruj sie tym, ze jest, przy kupowaniu.
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi Awatar marecki
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    dlaczego panorama to porażka ??
    mente et malleo

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Czemu to porazka? Bo sam tryb w aparacie w ogole nie pomaga (po co pozioma linia, skoro i tak panorama raczej wymusza statyw. Przy robieniu panoramy i tak zawsze stara sie, by zdjecia na siebie nachodzily w sporej czesci, a w trybie panoramy do pomocy w tym sa dwa prostokaty po prawej i lewej stronie kadru. Byloby to swietne, gdyby np. jakos bylo pokazywane w jakim stoponiu ten kawalek pokrywa sie z poprzednim zdjeciem, a tak i tak trzeba pamietac jak wygladal ten kawalek na zdjeciu poprzednim, wiec to tez sie za bardzo nie przydaje). Skladanie panoramy w Olympus Masterze jest jakies dziwne, w Panorama Factory jest duzo prostsze, wygodniejsze i bardziej intuicyjne. Dodatkowo z karta xD mamy jeszcze funkcje Art w Olympus Masterze, ktora pozwala zrobic ze zdjecia cos a la komiks. Nie sadze, by bylo to warte wydawania pieniedzy... Takie jest moje zdanie.

EDIT: panorama sama w sobie nie jest porazka... Uwazam tylko, ze tryb panoramy dostepny z karta xD Olympusa nie jest wart wydawanych na niego pieniedzy i nie powinien byc czynnikiem decyzyjnym przy wyboprze karty.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Uwazam tylko, ze tryb panoramy dostepny z karta xD Olympusa nie jest wart wydawanych na niego pieniedzy i nie powinien byc czynnikiem decyzyjnym przy wyboprze karty.
    od dawna piszę to samo ale ludzie jakoś nie chcą wierzyć... wspomaganie panoramy w obecnej postaci (nie zmienionej od paru lat) niezbyt pomaga, jeśli w ogóle. szkoda keszu.

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    Uwazam tylko, ze tryb panoramy dostepny z karta xD Olympusa nie jest wart wydawanych na niego pieniedzy i nie powinien byc czynnikiem decyzyjnym przy wyboprze karty.
    od dawna piszę to samo ale ludzie jakoś nie chcą wierzyć... wspomaganie panoramy w obecnej postaci (nie zmienionej od paru lat) niezbyt pomaga, jeśli w ogóle. szkoda keszu.
    Dokladnie tak. xD mozna uzywac jako zapasowej karty, kiedy sie ma dwa sloty (jak np. w E330) na CF i xD i wtedy na CF zapisywac RAW-y (bo szybsza), a na xD JPG. A najlepiej miec fotobank...

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Nie przenoście nam stolicy do Krakowa...
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez suchar

Dokladnie tak. xD mozna uzywac jako zapasowej karty, kiedy sie ma dwa sloty (jak np. w E330) na CF i xD i wtedy na CF zapisywac RAW-y (bo szybsza), a na xD JPG. A najlepiej miec fotobank...
    Albo 6 i więcej GB kartę CF
    "A na resztę zamknij oczy moja miła
    pod powieką znacznie lepsze są obrazy
    i w tym nasza siła
    i w tym nasza siła
    że umiemy jeszcze czasem marzyć"

czarna mamba
    Gość
    przylacze sie do pytania:
    -co sadzicie o kartach PQI ?

| OlyJedi Awatar siwyjohn
    Mieszka w
    Cz-wa, Wa-wa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez czarna mamba
    przylacze sie do pytania:
    -co sadzicie o kartach PQI ?
    Trudno coś powiedzieć - prawie nikt tego nie ma. Jak kupisz to daj znać jak się sprawuje
    Ja polecam niezmiennie SanDisk Extreme III jako coś trudnego do zniszczenia i kompatybilnego ze wszystkim.
    E-1 | HLD-2 | GS-2 ** 14-54/f:2.8-3.5 | 40-150/f:3.5-4.5 ** FL-50 | FP-1
    Praktica Nova B ** Flektogon 20mm/f4 | Tessar 50/f2.8 | Pentacon Electric 100/f2.8 | Sonnar 180/f2.8

| OlyJedi Awatar PioRo
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    49
    Moja galeria
    Ja mam 2 Gb PQI 100x od pół roku. Sprawuje się bardzo dobrze (nie gorzej od Preteca Cheetach 80x) i nie mogę złego słowa powiedzieć. Kupowałem natomiast w cenie bardzo atrakcyjnej...
    Pzdr

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów