Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: E-300 crash test

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez skow
    Cytat Zamieszczone przez Mariusz M
    Pytanie do osob, które mialy E-300 z kitowym 14-45mm i przesiadły się na 14-54mm.
    Czy faktycznie jest aż tak duża różnica, że warto dopłacić?
    Chodzi mi głównie o ostrość, szybkość AF. To że jest jaśniejszy to wiem
    Właściwie co ty potłukłeś - 14-45 czy 14-54?
    w sumie to i ja nie wiem :/
    było sobie życie

| OlyJedi Awatar johan
    Mieszka w
    Siedlce
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Jeśli zamierzasz zostać z Olkiem to warto zainwestować w 14-54. Super wykonanie i światło to głowne zalety. Cena również przystępna.
    E-620 | HLD-5 | 14-42 | 40-150 |
    5DmkII | 50D | C20/2.8 | C28/1.8 | C50/1.4 | C85/1.8 | C100/2.8L IS | C200/2.8L II | 300/2.8L IS | TC 1.4X II | TC 2.0X II | 580exII

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Potłukłem oczywiście ZD 14-45mm z sygnaturki
    Gdyby to było 14-54mm pewnie bym już dyndał na jakimś dębie;>

Mariusz M.
    5Dm3

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Zmiane systemu odradzam, bo to bedzie duzo wiecej kasy, niz dasz za 14-54. No i przede wszytskim sporo dodatkowego glowkowania, zastanawiania sie, czekania na nastepny model, na nizsze ceny, na promocje... A 14-54 dostaniesz za okolo 1800zl. Patrz tutaj http://www.skapiec.pl/site/cat/47/comp/84483 Z tego co mozna przeczytac jasno wynika, ze 14-54 to duzo lepszy obiektyw od 14-45 i kiedys pewnie i tak bys sie na niego przesiadl, z racji rozwoju wlasnego i wiekszych potrzeb. Zostan z Olkiem Jesli nie zbierasz na nic innego i mozesz sobie pozowlic na wydatek okolo 1800zl to chyba warto to zrobic. Jak kupisz 14-45 za 350zl to za jakis czas i tak wydasz te 1800 na 14-54 i okaze sie, ze wydales 350zl niepotrzebnie.
    Pzdr
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Lakuta
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    to znak od Boga, kup 14-54

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez suchar
    Zmiane systemu odradzam, bo to bedzie duzo wiecej kasy, niz dasz za 14-54. No i przede wszytskim sporo dodatkowego glowkowania, zastanawiania sie, czekania na nastepny model, na nizsze ceny, na promocje... Pzdr
    Jezeli Olympus nie wypusci jakiegos nowego, ciekawego body to na pewno odejde z E-systemu.
    --
    M.
    5Dm3

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    To znaczy, ze z decyzja o kupnie 14-54 powinienes zaczekac do marca, do PMA, a teraz zakupic tanio 14-45 by miec czym focic. Chyba, ze nie tak bardzo potrzebny Ci teraz 14-45 i mozesz poczekac. Z tego co sie mozna bylo naczytac, to wszelkie nadzieje na nowe body, nastepce E-1 sa Poza tym system nie wyglada jakby mial zaraz umrzec, w koncu Panasonic i Leica sie zaangazowali ostatnio, Sigma sukcesywnie wypuszcza nowe obiektywy pod 4/3... Juz teraz w E-systemie mozna zakupic sprzet bardzo wysokiej jakosci, w zasadzie wszystko co potrzeba, jesli chodzi o szkla i lampy. Potrzeba tylko nowego E-1, ktory ma byc.
    Pzdr
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Zmiane systemu odradzam, bo to bedzie duzo wiecej kasy, niz dasz za 14-54. No i przede wszytskim sporo dodatkowego glowkowania, zastanawiania sie, czekania na nastepny model, na nizsze ceny, na promocje... Pzdr
    Jezeli Olympus nie wypusci jakiegos nowego, ciekawego body to na pewno odejde z E-systemu.
    --
    M.
    Kiedyś na pewno wypuści, pytanie tylko kiedy... Zresztą jeszcze jest Panas. Myślę, że 14-54 to dobra inwestycja na przyszłość, też się zastanawiałem czy warto inwestować w Olka, ale doszedłem do wniosku, że szkodaby mi się było rozstawać z E1, a sprzedawać się nie opłaci, dlatego zamówiłem ZD50 i kupiłem FL 50, a jak będę potrzebował czegoś lepszego (o ile nie bedzie tego u olka) to zacznę inwestować w inny system, a ten będzie mi służył do zadan ekstremalnych Jednak jak narazie do moich zastosować E1 wystarcza.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Nie przenoście nam stolicy do Krakowa...
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez luc4s
    --
    M.
    Kiedyś na pewno wypuści, pytanie tylko kiedy... Zresztą jeszcze jest Panas. Myślę, że 14-54 to dobra inwestycja na przyszłość, też się zastanawiałem czy warto inwestować w Olka, ale doszedłem do wniosku, że szkodaby mi się było rozstawać z E1, a sprzedawać się nie opłaci, dlatego zamówiłem ZD50 i kupiłem FL 50, a jak będę potrzebował czegoś lepszego (o ile nie bedzie tego u olka) to zacznę inwestować w inny system, a ten będzie mi służył do zadan ekstremalnych Jednak jak narazie do moich zastosować E1 wystarcza.
    Jednak jak Admin napisał mają być nowe obiektywy więc może kup 14-45 i poczekaj do marca
    pozdrawiam
    "A na resztę zamknij oczy moja miła
    pod powieką znacznie lepsze są obrazy
    i w tym nasza siła
    i w tym nasza siła
    że umiemy jeszcze czasem marzyć"

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Zdecydowałem się ostatecznie na obiektyw kitowy 14-45mm - trafiłem nówkę za 350 PLN. Poczekam kika miesiecy na to, co wypsci Olek.
    Jeżeli wyjdzie jakies fajnie body, szarpne sie na zmiane, rowniez szkła (moze Leica?)
    Jezeli Olek nie wypusci nic ciekawego, z duzym wizjerem, z dobra matryca, E-zestaw oddam, a w to miejsce kupuje cos ze stajni Nikona lub w ostatecznosci Canona.
    5Dm3