świetny opis obróbki...i coś czułem że jest przy tym sporo kombinacji, zastanawiałem się tylko ile? Efekty naprawdę świetne.
świetny opis obróbki...i coś czułem że jest przy tym sporo kombinacji, zastanawiałem się tylko ile? Efekty naprawdę świetne.
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
Swietny pomysl z ta obrobka. Chyba tez pomysle o takich zagrywkach, chociaz osobiscie bardzo nie lubie nadmiernie dlubac w zdjeciach. Pocwiczyc jednak nie zaszkodzi![]()
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Światło we włosach, którego faktycznie nie było, zamek i różowe wstawki na bluzce zmieniły kolor na biały. Ale nie wszędzie: po lewej stronie, pod włosami został kawałek różowegoZamieszczone przez lessie
Czyli amatorszczyzna nie ma co się martwić, że jej fotki po "zwykłym wołaniu z RAWa" nie wyglądają jak z żurnala.
Acha. Bardzo fajne zdjęcia, Andrzeju
PS. Dzięki za RAWa.
Pozdrawiam,
Piotr.
proponuje wzorem kolegi z forum zrobic dla potomnych mały tourtial z zamieszczonymi screnami-plisss:]
Wierny Olkowi użytkownik Pentaxa
-A 50mm 1,7 , A-28mm 2.8 , 135mm 2,5
bardzo ciekawa propozycja. Jeżeli jesteś za to odezwij się do mnie na PW. Zamieścimy odrazu na portalu.Zamieszczone przez Davnes
Pozdrawiam
było sobie życie
Czekam na taki kurs konkretów z utęsknieniem!
Powiem szczerze, ze wolę wskazówki w takiej postaci jak zostały zamieszczone przez Andrzeja T niż cały tutorial, który czyta sie długo. Te punkty są czytelne i wiadomo o co chodzi. Screeny i spisy konkretnych ustawień i wartości wiele nie dadzą bo każdą fotkę i tak inaczej sie robi. Może po prostu troche więcej tricków, wskazowek i myśle, że wystarczy. No oczywiście jak jest jakiś wyszukany efekt czy technika to warto ją zobrazować screenami, ale to co Andrzej napisal to przecież w miare podstawowe elementy obróki, które bardzo mądrze ze sobą połączył uzyskując świetny efekt.
Tym razem zmiana klimatu.. no coz panowie wybaczcie. fotki na reklame (www, plakaty itp) zespolu, disco polowersja nie ostateczna, pewnie beda jeszcze jakies zmiany
46.
![]()
47.
![]()
48.
49.
![]()
To musialo bolec![]()
Coz, fotki sa ok, takie reklamowe - ale bardziej reklamujace ciuch, niz zespol.
Ale moze o to wlasnie chodzi?
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Zgadzam sie z Eddie'm. To musialo bolecChcialem wejsc na ich strone, ale jest w budowie
Fotki calkiem dobre. Szkoda tylko, ze za bardzo reklamowane sa ich ubrania, a za malo rzuca sie w oczy, ze to ma byc zespol. Chociaz, to w koncu disco polo, tacy to chyba tylko wygladaja...
Pzdr