A tutaj wklejajcie Sylwestrowe szaleństwa
2003 rok:
A tutaj wklejajcie Sylwestrowe szaleństwa
2003 rok:
2004 rok: (troche słaby...)
2005 rok:
2006 rok:
fajne fotki,mozesz zdradzic jak były robione?
Przypuszczam, że statyw, przesłona pow. 5 małe iso i czas w granicach 5 s. i MF![]()
Przynajmniej ja bym tak robił.
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Świetny zbiór
Eh a u mnie wichura i deszcz... Pewnie z fotek nic nie wyjdzie ;( Nwet dobrego miejsca nie mam do focenia...
Więcej, więcej!![]()
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
wszystkie były robione ze statywu, czas ok 5-20 sekund, ISO100 lub 200, przesłona od 5,6 do 11, ostrość MF na nieskonczoność lub prawie nieskonczoność (zalezy od architekury)
Ale wszystko zalezy od samych sztucznych ognii...
Pierwsze trzy zdjecia robiłem ogniskową 28 mm z bardzo duzej odległości co widac po panoramie miasta Lublina...
W kolejnych latach puszczali bardzo mizerne bączki... to i budynki sa duze...
Dzisiaj sylwester - ustawiajcie aparaty na statywach i róbcie zdjecia
ja po pol godziny pokazow i tak mam niedosyt...
aha i w e-1 właczam system redukcji szumow.. niestety spowalnia mi to czestotliwosc robienia zdjec ale przynajmniej mam bez zbytnich szumow a przez 10 sekund to i szumow sie narobi
Pozdrawiam
generalnie bardzo pozytywnie. ja się dzisiaj spróbuję chyba rozstawić ze statywem na balkonie zobaczymy co wyjdzie. chociaż muszę się opierać jedynie na tym co ludzie odpalą bo do centrum miasta mam za daleko
.
ja myśle czy nie wybrać się na rynek we Wrocławiu ze statywem, ale chyba mnie pogonią chłopaki mundurowi
było sobie życie