Chyba 3, jeśli chodzi o kolory.
Poza tym: za mało światła, nieciekawy kadr, pstrykanie zachodu słonca dla samej barwy nieba? Niezbyt.
Jeśli najważniejsze jest niebo, powinieneś zastosować podział 1/3 to ziemia - reszta to niebo. Poza tym w kadrze powinno było znalezc sie cos dodatkowego.. jakiś motyw... Inaczej raczej nie to ma sensu.
Ale w sumie każdy zaczynający przygode z fotografią, kiedyś takie zdjęcia robił![]()
Prawdę mówiąc, jak dla mnie ... Za dużo czarnego na dole
Z ręki zachód ciężko zrobić - sam widzisz jak wysokie ISO ci wyciągnęło szum.
Kolorystycznie jeżeli miałbym wybierać to nr. 3.
nr3 w kolorach ale brak czegoś co stanowiłoby temat, jakieś punktu w kadrze, który byłby dominujący, przyciągał wzrok. I zbyt ciemne zdjęcie. Robisz postępy...
Umieszczaj mniejsze fotki na fotosiku bo strasznie długo się ładują...
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
Witam
Dziękuję za wszystkie komentarze. Jakiej wielkości fotki wy umieszczacie na forum? Chiałbym także umieszczać takiej rozdzielczości aby i u was moje zdjęcia otwierały się szybko
pozdrawiam
Sylwek
Aby pokazac feerię barw to jednak sadze ze taka kompozycja zdjecia to zly pomysl. Pomysl nad czyms innym... jakim? Nie wiem - ale czasem niekonwencjonalne i niesztampowe pomysly sa najlepsze a innym razem okazuje sie iz klasyka rządzi !
...był Olek jest A6000
Nie zachwyciło mnie to ujęcie. Kolor można wprowadzić zawsze dowolny...
Full speed ahead!
nie pamiętam jaka jest maksymalna wielkość do umieszczania na forum ( 640piks chyba dla dłuższego boku ).Zamieszczone przez Sylwek
Ja wrzucam na imageshack i zaznazam tam opcję własnie do zeskalowania do takiej wielkości ( 640 ), a potem wklejam gotowego linka i zdjęcie się ładuje szybko. Myślę że większych nie musisz, jeśli wbudzą jakieś spore emocje to pewnie i tak ktoś poprosi o zamieszczenie gdzieś w oryginalnym rozmiarze, wtedy podeslesz konkretnej osobie link.
Długie czekanie na pełny duzy rozmiar denerwuje i źle się ogląda na monitorach, zwłaszcza jak jest większe od rozmiaru jego ekranu.
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
Dopuszczalne są 960x720, o ile rozmiar pliku nie przekroczy chyba 256kB
/*...................*/
/* ...........................*/