Czy mi się zdaje, czy jednak praca aku w aparacie, a w lampie błyskowej ma jednak zdecydowanie inną charakterystykę, by móc mówic, ze to co sprawdza się w aparacie będzie najlepszym wyborem do lampy?Zamieszczone przez krzysiek1902
Czy mi się zdaje, czy jednak praca aku w aparacie, a w lampie błyskowej ma jednak zdecydowanie inną charakterystykę, by móc mówic, ze to co sprawdza się w aparacie będzie najlepszym wyborem do lampy?Zamieszczone przez krzysiek1902
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
grizz:
dobrze gadasz, lampa zasysa o wiele grubiej i wymaga lepszych ogniw.
Zamieszczone przez KaarooL
Witam !
Do lampy lepsze są akumulatorki NiCD.
Mają większą wydajność prądową od NiMh.
Sprawdzone na dwóch lampach G-40 Olympusa.
Pzdr
henry, wydajność prądową to one rzeczywiście mają lepszą, ale znajdz mi takie NiCd o pojemności np. 2500
No to podaj wreszcie linka, gdzie to mozna kupic!Zamieszczone przez KaarooL
Czesc.Ch.
HFRy dla kilkunastu osób z OlympusClub kupił kiedyś i powysyłał jeden z naszych członków. Kupił je bo akurat w jego mieście był dystrybutor tychże aku. Problem, że wątek w którym ten zacny klubowicz zbierał zamówienia i udzialał informacji został już chyba skasowany - mi przynajmniej nie udało sie go odnaleźć. Nie pamiętam też nicku tego użytkownika. Może sam sie ujawni przy okazji tego wątku.
Zamieszczone przez rodia
O takiej pojemności Nicd nie ma .Ja używam Ansman 1100mAh (faktyczna 1000mAh).
Zdecydowałem się na nie ze względu na szybsze ładowanie lampy.
To że mają niższą pojemność w niczym nie przeszkadza .
Nie robię kilkuset zdjęć z lampą na jednym posiedzeniu a w zapasie mam drugi komplet akumulatorków.Wymiana ich trwa moment.
Pzdr
Byl to dorjan - wiem, bo od niego tez mamZamieszczone przez rodia
HFRy sa bardzo fajne, "najszybsze" do lampy z moich wszystkich, czyli HFR/ Eneloop, Sanyo [2 rozne, ale nie pamietam pojemnosci].
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
Wg mnie tylko Sanyo, jesli mowimy o zwyklych NiMH - w koncu Duracell, Panasonic, Energizer i wiele innych firm sprzedaje Sanyo (z logo HR na dole styku).
Jesli cos lepszego to SANYO Eneloop lub GP RecyKo (chyba tak sie pisze)
Krotki testo porownawczy: http://www.cyberfoto.pl/pytania-o-os...ko-eneloop.htm
Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"