jesli o akumulatorki AA chodzi to polecam 2650mhA Energizera... mam je w lampie i naprawdę na długo starczają...
jesli o akumulatorki AA chodzi to polecam 2650mhA Energizera... mam je w lampie i naprawdę na długo starczają...
napięcie jest wyższe gdy nie pracuje akumulatorek. Zmierz napięcie podczas poboru prądu.Zamieszczone przez kaczma2
ja chwale sobie póki co Energizera 2500 oraz Duracela 2650 innych nie stosowałem wiec cieżko o rozleglejsze porównanie.pzdr
www.tekkenolandia.pl
E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8
HFR... reszta to żart.
W swoim Fuji S9500, którego mam 1,5 roku na zmianę używałem: Sony HR15/51 1,2V 2300mAh, GP typ 210AAHC 1,2V 2100mAh oraz Energizer 2500mAh. Z Sony i GP nie miałem problemów. Energizery wylądowały w kącie. Pomimo wielokrotnych prób naładowania, ktoryś z "czwórki" stanowiącej kąplet jest "do bani". Przełożyłem je do radia i latarki i dalej jest źle.
Na forum Pentax-a też ten temat jest często "wałkowany" wśród użytkowników K100D. Tam zalecają ENELOOP-y firmy SANYO. Podobno mają taką zaletę, że nie tracą prądu w czasie "leżakowania". Sam je kupiłem i mam, ale nie zdążyłem ich przetestować, gdyż kupiłem Olympusa E-500, do którego jest dedykowany akumulator BLM-1. Takie są moje doświadczenia w tym temacie.
Czarny aparat z gorszego systemu
Moja galeria: http://picasaweb.google.com/Cadman1959
Podczepię się pod temat.
1. co to jest HFR, dajcie linka do takowych.
2. one bedą najlepsze do fl-50 ? bo musze 2 komplety zakupić.
było sobie życie
fotomic:
HFR to tanie, mało znane aku, które rozwalają wszystko inne, czego używałem...
SANYO NI-MH 2500 typ HR-3U, na moim SP 500 około 600 fotek robi z tego 200 z lampą, te akumulatorki w jakimś teście były na 1 miejscu.
Narazie pusto.
Laureat konkursu VIRTUAL PHOTO RALLY 2006/zdobywca dwóch nagród.
krzysiek1902:
nie czaisz bazy... testy to... testy. liczą się opinie użytkowników a nie średnio obiektywne testy z gazet itp.
używałem Panasonic, GP, Ansmann, Energizer... jedynie Panasonic Japan były spoko, reszta przeciętna. o Sanyo chodzą różne opinie, bo ponoć dużo podrób na rynku.