Nie ma Polskigo serwisu. Wszystko jest naprawiane w Czechach. Ale na forum bardzo pozytywnie się wypowiadali o tym serwisie.
Nie ma Polskigo serwisu. Wszystko jest naprawiane w Czechach. Ale na forum bardzo pozytywnie się wypowiadali o tym serwisie.
"A na resztę zamknij oczy moja miła
pod powieką znacznie lepsze są obrazy
i w tym nasza siła
i w tym nasza siła
że umiemy jeszcze czasem marzyć"
Zrobiłem orfa... przykładowego http://www.poham.emil.tnp.pl/linia.orf ok. 14 mb.
Patrze w formularz naprawy poprzedniej... to lipec aż był... zero ślady bu to Czechy widziało... ale może tam nie musi być ślad...
PO Nowy Roku pewnie będę sie starał skontakować z Serwisem i podziałać...
Dzieki za wszelkie rady... na mój nos to też matryca... co najlepsze taki aparat to można i w sklepie kupić i nie zauważyć... a później robi się problem...
PS. Może ktoś wie co znaczą te magiczne kody:
Lokalizacja naprawy: 099/RIO
Objawy awarii: B0040
B0071
staffa4:
serwis OLKA w naszym kraju zlikwidowano - miał za mało roboty. nasi tylko opisują objawy i puszczają do pepików. tamci naprawiają i odsyłają z powrotem. ponoć serwis w Czechach pracuje tylko w weekendy - nie wiem ile w tym prawdy.
kody mogą czaić Radio albo Jack...
Witam.Zamieszczone przez staffa4
Uszkodzona jest linia pionowa o numerze x=2452 (gdzie 0 to początek).
Jest to linia z pikselami czerwonymi i zielonymi.
W załączniku fragment bez interpolacji, bez WB, bez korekcji gamma itp itd, wzmocniony 8x i powiekszony 10x dla lepszego zobrazowania.
Tyle na razie
PS. Zrób zdjęcie "dekla"
marekfe:
nawiązując do pytania. pisałeś czy linia nie powinna być biała... moim zdaniem nie, bo obraz z matrycy jest przetwarzany, interpolowany itp. właśnie w wyniku tejże interpolacji linia lekko się "zaciera" i robi się nieregularna ale wciąż jest widoczna.
porównaj fotki z matrycy klasycznej i z FOVEONA gdzie nie ma interpolacji tylko jest żyletka...
>> nawiązując do pytania. pisałeś czy linia nie powinna być biała...
Jak juz to raczej czarna.
>> moim zdaniem nie, bo obraz z matrycy jest przetwarzany, interpolowany itp. właśnie w wyniku tejże interpolacji linia lekko się "zaciera" i robi się nieregularna ale wciąż jest widoczna.
Ona w wyniku interpolacji raczej nie "zatrze" się jak w wyniku rozmycia ale raczej "zapaskudzi" sąsiednie piksele.
Ale w tym konkretnym przykładzie to te piksele maja o kilka % większą wartość niz sąsiednie. W jasnych partiach to jest niezauważalne ale w ciemnych jest to już widoczne
>> porównaj fotki z matrycy klasycznej i z FOVEONA gdzie nie ma interpolacji tylko jest żyletka...
Ale w foveonie też jest interpolacja. Bo kto by kupił aparat, który ma powiedzmy 3megapix jak na rynku są aparaty, które mają powiedzmy 8-10megapix
do naprawy, mialem podobnie i zrobili, ale musialem im po angielsku jak krowie na rowie napisac co gdzie i jak + zalaczyc orfa i wywolanego jpgaZamieszczone przez staffa4
pozdrawiam
K.Gajda (cra3y)
Też miałem takie coś, wysłałem do serwisu wraz ze zdjęciem i opisem po polsku, po trzech tygodniach wrócił naprawiony.
E-3, E-510
Aparat zgłoszony do naprawy w PolsceZamieszczone przez staffa4
Możliwość uszkodzenia matrycyZamieszczone przez staffa4
Możliwość uszkodzenia monitora LCDZamieszczone przez staffa4
Wszystkie kody błędu wpisywane są podczas wprowadzania aparatu do systemu informatycznego na podstawie deklaracji osoby zgłaszajacej, a weryfikacja poprawności oceny uszkodzenia następuje dopiero w Czechach.
Od kilku lat serwis Olympusa jest scentralizowany, a w polskim serwisie dokonywana jest jedynie rejestracja sprzętu.
Wracając do tematu głównego, matryca nie jest w porządku. Zgłoś aparat do naprawy dołączając opis i zdjęcie. Taka linia pojawia się dopiero po nagrzaniu się matrycy (wykonanie serii zdjęć lub kilka ekspozycji z dłuższymi czasami), w normalnych warunkach (spokojna praca, niska czułość) nie jest widoczna. Temat "przećwiczyłem" dopiero na okoliczność E-1 od Cra3y-ego, który mi podpowiedział, jak wykryć taką linię (wpierw nagrzać matrycę, np. ze 2 ekspozycje po 60 sekund i dopiero zdjęcia testowe), gdyż testowanie matrycy samym oprogramowaniem jest nieskuteczne.
Jack
Dzięki za wszelkie informacje.
Jeśli coś będę działał i zdziałam napewno dam znać.
Pozdrawiam
PS. Czy istnieje możliwość samoistnego powiększania się tej usterki... ?