Nierozumiem zdjęcia.
Zapraszam na: stronę - www.mikolaj-kalina.com foto blog -http://mikolajkalina.wordpress.com/
Oj Sylwek, Sylwek...![]()
No trochę mi Ciebie szkoda, bo widzę że bardzo chcesz robić zdjęcia, że robisz to chętnie... a tu cały czas zrypki na forum... Za bardzo skupiasz się na SAMYM motywie, cykasz centralnie jakąś skorupkę, albo zgniłe jabłka i... już. Jakbyś zapominał o najważniejszym narzędziu w fotografii jakim jest ŚWIATŁO. I głębia ostrości. I kompozycja.
Mogłeś poczołgać się trochę przy tej skorupce, przysunąć doń nos, na pewno coś dałoby się wycisnąć z jednej lub drugiej strony...
Powodzenia i wytrwałości życzę![]()
kobieta to delikatna jest jednak istota....Zamieszczone przez agapiet
![]()
Sylwek - kolejne zdjęcie niestety bez sensu...nie bede Cię objeżdżał bo krytykiem nie jestem i sam popełniam mnóstwo gniotów. Widzisz...skorupka od orzecha to raczej marny temat i żeby zaciekawił to musisz zrobić coś ekstra - nietypowe ujęcie, załamanie światła, super ostrość itd...coś z tych rzeczy. Niestety tutaj tego nie ma....ale podziwiam zacięcie. Ponoć nawet fotografii można się nauczyć więc jesteś na dobrej drodze...
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
j.w.
mente et malleo
lub ciekawe przesłanie, czyli to o czym zdjęcie ma mówić.
Zapraszam na: stronę - www.mikolaj-kalina.com foto blog -http://mikolajkalina.wordpress.com/
Witam
Serdecznie dziękuję wam moi drodzy za wszelkie wypowiedzi. To, że mnie krytykujecie bardzo sobie cenie i muszę wam powiedzieć iż nie jestem z tego powodu smutny, wręcz przeciwnie dzieki waszym opiniom mam dużo podpowiedzi co do moich zdjęć. Nie zniechęcam się do robienia zdjęć i wierzę, że kiedyś coś pstryknę wyjątkowego. Za parę dni wstawie nowe fotki z zachodem słońca, budynkami, drzewami.
Jeszcze raz dziękuję za wasze odpowiedzi i liczę zawsze na waszą krytykę. Mocne słowa mnie nie łamia i nadal trzaskam zdjęcia choć nie są dobre- mam tego świadomość ale jeśli nie będę ich robił oraz słuchał waszych porad to nadal będę robił tyko kiepskie zdjęcia.
Pozdrawiam wszystkich klubowiczów
Sylwek
I o to chodzi SylwekMusisz pstrykać dużo fotek wtedy nawet sam zobaczysz o co chodzi
Jak pstrykniesz parę fajnych fotek to powoli zaczniesz rozumieć o co chodzi w tym
Ja fotografuję sobie jakoś rok
A mam już parę zdjęć z których jestem dumny
Może nawet nie parę
Ale ogólnie na początku to wiadomo pykałem zdjęcia w sumie na manualu od początku się uczyłem manuala i długo mi to nie zajęło ale na początku miałem strasznie krzywe kadry rozmazane zdjęcia itp
Ale z czasem idzie się tego nauczyć
Pozdrawiam i życzę wytrwałości w dążeniu do celu
![]()
Zapraszam na moją stronke http://www.fotoholic.pl
ja też Cię podziwiam, bo po mnie jak pojadą to chleję przez parę dni a mógłbym np za to jakiś filtr albo poradnik kupić...mówię serio. A w domu jestem nie do życia. Ganiam z aparatem za kobitą w kiblu, bo wiadomo - gołe tyłki zawsze się dobrze sprzedają![]()
Wal śmiało fotki, trochę pomyśl co i jak chcesz zrobić żeby wyszło inaczej niż zwykle...
Daj potem "normalnym, szarym znajomym" pooglądac i jak stwierdzą że dziwne - to oznacza że coś w nich jestŻartuję, ja tak mam, jak rodzinie się nie podoba to najczęściej ludziskom co focą sporo i trochę temat czają zwykle pasują
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
Dobre
Ja mam gorzej bo za mężem z aparatem się nie uganiam, męskie tyłki mniejszym powodzeniem się tu cieszą
No bez przesady, większość z nas tutaj to nie-krytycy i autorzy przynajmniej kilku gniotów. Krytykujemy się nawzajem albo chwalimy, o to chyba chodzi w dziale "Ocena zdjęć".Zamieszczone przez lessie
A z tym zasięganiem opinii u rodziny i znajomych - dobry pomysł. Ja jak słyszę że zrobiłam "śliczne zdjęcie" to włącza mi się lampka alarmowa i analizuję zdjęcie z podwójną uwagą![]()