Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: orzech

Sylwek
    Gość

orzech

Witam

Tak po świętach, postanowiłem umiescić sokrupkę orzecha w rozsypanej korze. a o to co z tego wyszło:

1.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kali999
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Nierozumiem zdjęcia.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria
    Oj Sylwek, Sylwek...

No trochę mi Ciebie szkoda, bo widzę że bardzo chcesz robić zdjęcia, że robisz to chętnie... a tu cały czas zrypki na forum... Za bardzo skupiasz się na SAMYM motywie, cykasz centralnie jakąś skorupkę, albo zgniłe jabłka i... już. Jakbyś zapominał o najważniejszym narzędziu w fotografii jakim jest ŚWIATŁO. I głębia ostrości. I kompozycja.
    Mogłeś poczołgać się trochę przy tej skorupce, przysunąć doń nos, na pewno coś dałoby się wycisnąć z jednej lub drugiej strony...
    Powodzenia i wytrwałości życzę

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez agapiet
    Oj Sylwek, Sylwek...

No trochę mi Ciebie szkoda, bo widzę że bardzo chcesz robić zdjęcia, że robisz to chętnie... a tu cały czas zrypki na forum... Za bardzo skupiasz się na SAMYM motywie, cykasz centralnie jakąś skorupkę, albo zgniłe jabłka i... już. Jakbyś zapominał o najważniejszym narzędziu w fotografii jakim jest ŚWIATŁO. I głębia ostrości. I kompozycja.
    Mogłeś poczołgać się trochę przy tej skorupce, przysunąć doń nos, na pewno coś dałoby się wycisnąć z jednej lub drugiej strony...
    Powodzenia i wytrwałości życzę
    kobieta to delikatna jest jednak istota....

Sylwek - kolejne zdjęcie niestety bez sensu...nie bede Cię objeżdżał bo krytykiem nie jestem i sam popełniam mnóstwo gniotów. Widzisz...skorupka od orzecha to raczej marny temat i żeby zaciekawił to musisz zrobić coś ekstra - nietypowe ujęcie, załamanie światła, super ostrość itd...coś z tych rzeczy. Niestety tutaj tego nie ma....ale podziwiam zacięcie. Ponoć nawet fotografii można się nauczyć więc jesteś na dobrej drodze...

| OlyJedi Awatar marecki
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    j.w.
    mente et malleo

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kali999
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    lub ciekawe przesłanie, czyli to o czym zdjęcie ma mówić.

Sylwek
    Gość
    Witam

Serdecznie dziękuję wam moi drodzy za wszelkie wypowiedzi. To, że mnie krytykujecie bardzo sobie cenie i muszę wam powiedzieć iż nie jestem z tego powodu smutny, wręcz przeciwnie dzieki waszym opiniom mam dużo podpowiedzi co do moich zdjęć. Nie zniechęcam się do robienia zdjęć i wierzę, że kiedyś coś pstryknę wyjątkowego. Za parę dni wstawie nowe fotki z zachodem słońca, budynkami, drzewami.

Jeszcze raz dziękuję za wasze odpowiedzi i liczę zawsze na waszą krytykę. Mocne słowa mnie nie łamia i nadal trzaskam zdjęcia choć nie są dobre- mam tego świadomość ale jeśli nie będę ich robił oraz słuchał waszych porad to nadal będę robił tyko kiepskie zdjęcia.

Pozdrawiam wszystkich klubowiczów

Sylwek

| OlyJedi Awatar djus
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    I o to chodzi Sylwek Musisz pstrykać dużo fotek wtedy nawet sam zobaczysz o co chodzi Jak pstrykniesz parę fajnych fotek to powoli zaczniesz rozumieć o co chodzi w tym Ja fotografuję sobie jakoś rok A mam już parę zdjęć z których jestem dumny Może nawet nie parę Ale ogólnie na początku to wiadomo pykałem zdjęcia w sumie na manualu od początku się uczyłem manuala i długo mi to nie zajęło ale na początku miałem strasznie krzywe kadry rozmazane zdjęcia itp Ale z czasem idzie się tego nauczyć Pozdrawiam i życzę wytrwałości w dążeniu do celu
    Zapraszam na moją stronke http://www.fotoholic.pl

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    ja też Cię podziwiam, bo po mnie jak pojadą to chleję przez parę dni a mógłbym np za to jakiś filtr albo poradnik kupić...mówię serio. A w domu jestem nie do życia. Ganiam z aparatem za kobitą w kiblu, bo wiadomo - gołe tyłki zawsze się dobrze sprzedają

Wal śmiało fotki, trochę pomyśl co i jak chcesz zrobić żeby wyszło inaczej niż zwykle...
    Daj potem "normalnym, szarym znajomym" pooglądac i jak stwierdzą że dziwne - to oznacza że coś w nich jest Żartuję, ja tak mam, jak rodzinie się nie podoba to najczęściej ludziskom co focą sporo i trochę temat czają zwykle pasują

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria
    Dobre Ja mam gorzej bo za mężem z aparatem się nie uganiam, męskie tyłki mniejszym powodzeniem się tu cieszą
    Cytat Zamieszczone przez lessie
    nie bede Cię objeżdżał bo krytykiem nie jestem i sam popełniam mnóstwo gniotów.
    No bez przesady, większość z nas tutaj to nie-krytycy i autorzy przynajmniej kilku gniotów. Krytykujemy się nawzajem albo chwalimy, o to chyba chodzi w dziale "Ocena zdjęć".
    A z tym zasięganiem opinii u rodziny i znajomych - dobry pomysł. Ja jak słyszę że zrobiłam "śliczne zdjęcie" to włącza mi się lampka alarmowa i analizuję zdjęcie z podwójną uwagą

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów