Jakiś czas temu miałem okazję zmierzyć się z fotografią reporterską. Oto co z tego wyszło...
1.
![]()
2.
![]()
3.
![]()
4.
![]()
5.
![]()
6.
![]()
7.
![]()
8.
![]()
9.
![]()
10.
![]()
11.
![]()
12.
![]()
Jakiś czas temu miałem okazję zmierzyć się z fotografią reporterską. Oto co z tego wyszło...
1.
![]()
2.
![]()
3.
![]()
4.
![]()
5.
![]()
6.
![]()
7.
![]()
8.
![]()
9.
![]()
10.
![]()
11.
![]()
12.
![]()
Karol K.,
Nie mam czasu na dłuższe pisanie. Trochę dużo fotek w reportażu, tak mi się zdawało, ale po blizszym przyjrzeniu się oceniłem, że chciałes zdać w miarę szeroką relację i to Ci się w moich oczach całkowicie i w pełni udało. Napisze tylko jedno, widzę na tych fotkach nerw fotograficzny, rasową reporterkę. Moje wysokie uznanie. Wielka róznorodność ujęć, wczucie się w wydarzenia, systematyczne, planowe pisanie sprawozdania obiektywem, bogaty język fotografii. Swietne. Jedna z najlepszych relacji fotoreporterskich, jaką widziałem na tym forum. Podejrzewam Cię o zawodowstwo.
Pzdr, TJ
Dzięki za bardzo pozytywną opinię o moich fotkach![]()
Dobrze dobrze![]()
Zapraszam na: stronę - www.mikolaj-kalina.com foto blog -http://mikolajkalina.wordpress.com/
a niby co dobrze? Masz sie dobrze, czy ogolnie jest dobrze, dobre komentarze, czy w koncu dobre fotki?Zamieszczone przez kali999
pozdrawiam,
excel
No wiadomo chyba, że dobrze zrealizowany reportaż jak na pierwszy raz jak autor pisze. Mam pytanko czy w użyciu był głównie 35mm??
Zapraszam na: stronę - www.mikolaj-kalina.com foto blog -http://mikolajkalina.wordpress.com/
Jako osobne zdjęcia (czyli w zupełnym oderwaniu od reportażu) uwagę mą przykuły 3. i 5. Fajnie uchwycone - bardzo ciekawa kompozycja na 3., na 5. zaś - wręcz surrealistyczne ujecie z tym wojakiem wynurzającym się z mgły![]()
nie ma jak transporter opancerzony wzór 1944- na inscenizacji z 1939 r.
to jakby pomylić w kolejności składak braci wright z jumbojetem
![]()
@andytown
Tak, a Niemcy mają wyjątkowo słowiańskie rysy twarzy. Kolejne przekłamanie.
Widziałem relację z podobnej inscenizacji ( Bzura ) w TV - w większości robią to miłośnicy historii, mający skromny budżet, nie mówiąc o dostępie do eksponatów. Wszystko co jeździ, to w większości amatorsko odremontowane wozy, czy wręcz inne samobiegi przerobione tak, by wyglądem przypominały historyczne odpowiedniki ( nad Bzurą jeździł Panzer II zrobiony ... z jakiegoś francuskiego czołgu).
A zdjęcia ekstra.
Może nie koniecznie pierwszy (już kilka było), ale jeden z tych, w których trzeba było działać bardzo szybkoZamieszczone przez kali999
![]()
Zdjęcia: 1-11 - 40-150mm
Zdjęcie 12 - 14-45mm