ja próbowałem bodajże w Photo Zoom i bardzo ładnie na ekranie wygląda. Po Świętach oddam coś do labu dla sprawdzenia efektów na papierze...
ja próbowałem bodajże w Photo Zoom i bardzo ładnie na ekranie wygląda. Po Świętach oddam coś do labu dla sprawdzenia efektów na papierze...
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
A do mnie nie dotarł ???![]()
Jakość w labnecie jest ekstra!Zamieszczone przez lessie
Papier Kodak Professional Endura - robiłem 40x30 z E-1 i jestem bardzo zadowolony. Najlepiej interpoluj pliki do odpowiednio większej rozdzielczości - ich maszynka (AGFA d-lab 2) ma 400dpi. Zarówno czarno-białe, jak i kolorowe odbitki wyszły bez żadnych zafarbów.
E-1 | HLD-2 | GS-2 ** 14-54/f:2.8-3.5 | 40-150/f:3.5-4.5 ** FL-50 | FP-1
Praktica Nova B ** Flektogon 20mm/f4 | Tessar 50/f2.8 | Pentacon Electric 100/f2.8 | Sonnar 180/f2.8
Ja jestem bardzo ciekawy, jak to wygląda. Wrzuć jakieś cropy.Zamieszczone przez Yx
ładnie - po interpolacji do 40x30 i 400dpi wyszedł mi 170MB tif. PS kazał mi iść na obiad przy ostatecznej obróbce.
Co ciekawe bez interpolacji a Photozoomie a tylko po kadrowaniu w PSie z zadanymi ustawieniami jakość jest prawie identyczna jesli nie identyczna obu obrazków...hmmm.
Nic, dorzucę coś jeszcze w domu żeby nie robić jednej odbitki i wyślę do nich. Zabaczymy jaki efekt będzie?
Sebastian
Z racji tego, że ma mniejszą matrycę nie będą go porównywać z D80 albo 400D. Dlatego mogę porównać najmniej szumiącego Olka (E-330) z 1D MkII.Zamieszczone przez KaarooL
"A na resztę zamknij oczy moja miła
pod powieką znacznie lepsze są obrazy
i w tym nasza siła
i w tym nasza siła
że umiemy jeszcze czasem marzyć"
lessie:
jednej fotki nie można zrobić. minimalne zamówienie to 10 pln.
co tu prównywac?Zamieszczone przez Yx
widziałem sportowe foty z hali z ISO 1600 z Marka przejechane net image - mega ostrośc i gładkie jak pupa niemowlaka ( całym szacunkiem dla olka 330 ). Tu nie ma konkurencji chyba
Sebastian
dlatego marek troszku droższy![]()
.
I nie należy się spodziewać, że ten aparacik co go konstruują będzie lepszy od 1D, ale może jakiś krok do przodu.Zamieszczone przez lessie
"A na resztę zamknij oczy moja miła
pod powieką znacznie lepsze są obrazy
i w tym nasza siła
i w tym nasza siła
że umiemy jeszcze czasem marzyć"