Strona 5 z 25 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 243

Wątek: Gołe babeczki!!! To co lubisz!!!

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria
    Chyba przekombinowałeś
    Ale tytuł fajny

| OlyJedi Awatar dka
    Mieszka w
    Łódź, Radomsko
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    przekombinowalem, w znaczeniu, ze za bardzo tam swieci, czy co?
    tak, weszli mi w kadr i to jedyna moja technika fotografowania obcych ludzi. zaczajam sie jak widze kogos na horyzoncie, przewiduje tor jego podrozy i skladam sie do strzalu.

mozna jeszcze probowac ustawic kadr bez ludzi i przejechac aparatem zdecydowanie na boczek, aby nikt sie nie ploszyl, ze "bedzie w telewizji" a jak przychodzi ta chwila i ten wlasciwy czas, postac montuje sie we wlasciwe miejsce w ujeciu, szybko wracamy aparatem, wyczekujemy odpowiedniego wykroku i trzask!

Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria
    Bo wiesz... w sumie fajne to ujęcie, lepsze z ludźmi niż bez, toć ten widoczek nie jakiś szczególny. Spokój jakiś bije, idą pod rączkę, powolutku, dookoła spokojnie i cicho... Kontrast mi zupełnie nie pasi, świeci ten PG róg jak stroboskop. Mam wrażenie że wziąleś na maxa wszystkie możliwe suwaczki
    Może się czepiam za dużo...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    005 bardzo ładny kadr, dynamiczny (cokolwiek to znaczy ). Jednak fotę psuje (ale odrobinę) posteryzacja na płomieniach.

Ostatnie też spox. Szkoda, że farbowane WB, ja jakoś tego nie lubię. Jeśli to miała być sepia, to Ci zupełnie nie wyszła.

Dawaj następne, bo ostatnio jakiś zastój w ocenie zdjęć.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Mi sie podoba zarowno 5 jak i 6. Zupelnie inny charakter.
    5 pelna dynamiki - fajne ujecie.
    6 nic mi w nim nie przeszkadza, wypalony prawy gorny rog nie wnosi nic do foty bowiem tematem jest parka dziadków. Troszke zasugerowalem sie tym co napisal Rafał Czarny o kolorystyce tego zdjecia i na poczatku nie zwrocilem na to uwagi ale hmm... teraz sam juz nie wiem. Ponoc najwazniejsze sa pierwsze wrazenia bo reszta to sugestia wypaczajaca opinie o zdjeciu.
    ...był Olek jest A6000

| OlyJedi Awatar dka
    Mieszka w
    Łódź, Radomsko
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    dzieki, dzieki. szedlem spory kawalek po zmarznietym bagnie, aby zlapac te domki pod tym konkretnym katem. 007 zglos sie:

-------------------------------------------------
    007 "Pod Gidlami" - (kliknij w obrazek)
    Gidle - wies pod Radomskiem. Anglik czyta "dżajdl"
    -------------------------------------------------

Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria
    W sumie - fajny ten mix z kolorami wyszedł

Przypomina mi (może starsi wiekiem pamiętają) takie nakładki na telewizory z czasów głębokiej komuny - imitowały TV kolor. Nakładka miała 3 prześwitujące kolory, u góry niebieski, na dole zielony a w środku... nie pamiętam

| OlyJedi Awatar dka
    Mieszka w
    Łódź, Radomsko
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    nakladka z kolorami? co pani mi tu insynuujue?

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Bardzo przyjemna kompozycja, utrzymana w ciekawej kolorystyce. Podoba mi sie ten pejzazyk. Do tego co jest w kadrze mam tylko jedno zastrzezenia: z prawej strony, przy krawedzi, na wysokosci domkow w kadr wchodzi cos niezidentifikowanego (pewnie kawalek jakiegos innego domku) i to cos przeszkadza mi to troche. Poza tym na zdjeciu za wiele sie nie dzieje. Z pewnoscia spokoj byl tym, co autor chcial pokazac, ale mam wrazenie, ze zdjecie jest zbyt puste. Jest dobre, ale nie ma w nim czegos, co przyciaga uwage, co nie pozwala oku oderwac sie od niego. Ogolnie rzecz ujmujac oceniam zdjecie zdecydowanie na plus, szczegolnie zwazajac na poswiecenie autora
    Pzdr
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Dka, ładna kompozycja, bardzo ładne kolorki. Szkoda, że zabudowania takie zwyczajne. Lepsza byłaby kurna chata z walącą się strzechą. Ale to tylko moje marudzenie. Tak naprawdę brakuje (bardzo) gołej babki na pierwszym planie.

ps. Aga. Pamiętam, pacholęciem byłem wtedy, te folie na czarno-białe kineskopy. Łesterny oglądane przez nie to był prawdziwy rarytas.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów