Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: Part - moje fotki

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    No to ja popsuję trochę ten familiarny nastrój przedświąteczny. Bez obrazy, ale pierwsza fota to pstryk jakich tysiące. Bardzo trudno znaleźć ciekawe ujęcie w lesie. Tobie niestety nie udała się ta sztuka. Drzewa, drzewa, drzewa i nuda...

Drugie byłoby fajne, gdyby nie było mdłe. Rozumiem, że warunki były jakie były. Ale mogłeś zdjęcie trochę podkręcić w PSie (tak, by foto-puryści nie nie zauważyli ingerencji myszki). Druga fota OK, ale do poprawki. Wtedy bardzo OK.

Pozdrawiam i bez urazy .
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Part
    Gość
    Dziekujac wszystkim za wczesniejsze komentarze (ktore sobie wzialem do serca) pozwalam sobie na kolejnych dwie sztuki, z ostatniego wypadu do Polski.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	pc261693_779.jpg
Wyświetleń:	66
Rozmiar:	83,1 KB
ID:	894   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	pc261681_229.jpg
Wyświetleń:	76
Rozmiar:	166,4 KB
ID:	895  

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria
    Pierwszy - nastrój, klimat, fajnie uchwyciłeś to ogrodzenie...
    Drugi też bez zarzutu ale po kilku chwilach wietrzeje - ot - przyzwoity pejzażyk. Pierwszy zostaje na dłużej

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Drugie bardzo przyjemne. Szkoda, że trochę leci w lewo. I tego słupka na pierwszym planie mogłoby nie być. Obie wady do naprawienia w programie .
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Part
    Gość
    W kwestii lecacego horyzontu - zdjecie bylo robione na Pomorz Zachodnim. Obszar, jak wiadomo, polodowcowy, a wiec pagorkowaty. Horyzont leci, to fakt, ale tam jest taka gorka. Tez mi sie nie podoba (tak jak ten palik), ale jakbym wyprostowal horyzont, to bys powiedzial, ze drzewa zaraz sie przewroca.

A z palikiem sie zgadzam w zupelnosci. Tylko, zawsze wychodze z zalozenia, ze jak fotograf po zrobieniu zdjecia musi cos pozniej w nim dlubac w PS-ie, to **** nie fotograf. I ja sie przyznaje, zem jest ****, bo grzebalem przy tej focie, bo poprawilem (i to bardzo mocno)... WB. Oryginalnej niechcialbys zobaczyc... I tak oto legla w gruzach moja koncepcja o tym, ze Olympus wiernie oddaje kolory.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Part,
    Oba, jak na moje oko, bardzo rozsądnie zarejestrowane widoki. Ja, gdybym tam był, też bym nie odpuścił takich widoków i wcale nie powiem, żeby wyszło tak dobrze, jak Tobie.
    Drugie mi sie widzi, oprócz tego padającego palika na pierwszym planie i zbytniego zgęszczenie (jedno za drugim ) drzew po lewej. Moim zdaniem taki zamglony krajobraz lubi bardziej płaskie rozłożenie drzew na fotce. Podoba mi się podkręcenie kontrastu, dzięki temu jast więcej napięcia w scenie i to w technicznym aspekcie, że tonalnie nie została fotka nadmiernie zachwiana przez to podkręcenie.
    Jeszcze się wypowiem na temat pierwszego zdjęcia w tym wątku (las). Uważam je za dobre zdjęcie "poszukujące", a nawet widzi mi się w dużym powiększeniu z oddali. Jest w nim dużo światła, co jest bardzo ważne dla mnie i dużo materiału do dyskusji na temat dalszego postępowania z foceniem lasu, takiego lasu, co jest niebywale trudne moim zdaniem.
    Pzdr, TJ

Part
    Gość
    Dawno sie niczym nie chwalilem. Nie wiem zreszta, czy mam czym. Dwa, prawie te same, motywy. Tylko niech nikt nie pisze o zlotym podziale, bo bede gryzl.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	667876_105.jpg
Wyświetleń:	64
Rozmiar:	107,5 KB
ID:	1005   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	647305_157.jpg
Wyświetleń:	62
Rozmiar:	106,0 KB
ID:	1006  

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria
    Ładne. Pierwsze- zimne, czyste i klarowne. Drugie - gorące i dynamiczne. Szkoda mi tej uciętej chmury na dole, pewnie była pikna... a tak - chyba niepotrzebna
    A co Ty z tym złotym podziałem? Myślałam że jakieś centralizmy walnąłeś Ups... miałam nie pisać.

Part
    Gość
    Chmury faktycznie szkoda, ale pozniej - jak sie juz jej wylazlo - to zaslonila slonce i nie bylo efektu.

A z tym podzialem, to ja juz nie moge. Wszystkie fotki, ktore mi sie podobaja, to po przylozeniu do nich siatki okazuja sie totalna amatorszczyzna i kadr mozna wywalic w czelusci smietnika. Od pewnego czasu wiec kazdy, kto mi napisze o siatce zlotego podzialu trafia do mojego kosza.

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Part
    Chmury faktycznie szkoda, ale pozniej - jak sie juz jej wylazlo - to zaslonila slonce i nie bylo efektu.

A z tym podzialem, to ja juz nie moge. Wszystkie fotki, ktore mi sie podobaja, to po przylozeniu do nich siatki okazuja sie totalna amatorszczyzna i kadr mozna wywalic w czelusci smietnika. Od pewnego czasu wiec kazdy, kto mi napisze o siatce zlotego podzialu trafia do mojego kosza.
    Olać podziały i wszelkie inne kanony fotograficzne, one są po to zeby je łamać byleby robić to z głową, tak jest właśnie u Ciebie. Nie jestem fanatykiem tego typu fotografii ale nad ładnym obrazkiem się czasem chwilkę zatrzymam i nie interesuje mnie przy tym czy to HDRek czy inny wynalazek

pozdrawiam
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5