Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 43

Wątek: Nowy Photoshop - Full Wypas :-)

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    wg mnie aż tak koszmarny ten ACR nie jest choć ostatnio lepiej mi się ryra na Silkypix,
    pociągnę tego CS3 zobaczymy co to . Mam legala to popracuje dłużej moze

uuuuu, no jestem pod wrażeniem ACRa
    rzeczywiście pociągnęli z Raw Shootera kilka suwaków.
    1. Wypełnianie światłem, suwak czerni,
    2. Fajnie zrobione krzywe - albo tradycyjnie albo suwakami dla swiateł, cieni itd.

reszta w podobnym stylu jak była...
    nowy design przestrzeni PSa

Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    wszytko byłoby fajnie ale coś się nie moze dogadać z moim serialem z CS2 - twierdzi że jest invalid, chyba nie obejdzie się bez interwencji telefonicznej...może ja czegoś nie skumałem. Bez tego wersja działa rzeczywiście 2 dni

| OlyJedi Awatar Magus
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Może kiedyś sobie sprawię

Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    fajny programik ale czy potrzebny do podstawowych korekt??? moim zdaniem nie wykorzystuję nawet połowy jego możliwości, choć ciężko pewnie byłoby się przestawić na co innego. Przyzwyczajenie robi swoje...
    Ostatnio zauważam u siebie ( chyba dobrze ze tak się dzieje ) coraz większy wstręt do programowych fotek. Jedno czego ostatnio używam to maskowanie warstw dla podniesienia rozpiętości tonalnej - tu PS jest znakomity i prosty w obsłudze. Kilka warstw z rózna ekspozycją ( nawet z jednego rawa ) i potem tylko odkryć co trzeba a zakryć czego nie trzeba.
    Efekt co najmniej zadowalający

dinx6
    Gość
    Swoją drogą, czy jest ktoś w stanie powiedzieć, gdzie i za ile można nabyć jakiegoś normalnego PS'a (nie jakiś elements czy coś), który nie zrujnuje kieszeni i będzie full-legal, bez żadnych obiekcji związanych z legalnością oprogramowania na terenie naszego kraju? Nie mogę nigdzie dojść, czy dana wersja oprogramowania jest OK, czy kombinowana. PS'y za 600 zł, PS'y za 600 + skaner czyli pakiet którego ponoć nigdy nie było, PS'y za 1400 które też coś mają nie tak. Jest tego od groma, przestawicielstwa Adobe w naszym kraju nie ma (???) a "oficjalni" dystrybutorzy chętnie sprzedadzą mi PS'a za 4000 twierdząc, że wszystkie inne wersje są beee i tłukąc, że jak kupuję taniej to faktura nie wystarczy, musi być jeszcze faktura zakupowa od kogoś, kto mi go sprzedaje (swoją drogą- niby czemu sprzedawca miałby mi ją udostępniać???).

Kompletna paranoja- help!!!!

Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    firma Cortland bodajże - za ok 2,5 tys kupowałem rok temu
    http://www.cortland.com.pl/go/_info/...ed9nr9od5b4pb4 - tu masz aktualne ale pewnie można poszukac taniej...

dinx6
    Gość
    Dzięki Lessie, to nie jest faktycznie tanio, zwłaszcza na moją kieszeń, ale w porównaniu z PS'em za 4 paki i tak wygląda dobrze. Powiedz jeszcze, czy masz w swojej wersji możliwość apdejtów/ apgrejdów itd? Czym się właściwie różnią wersje CS'owe od tych numerowanych?

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dinx6
    Dzięki Lessie, to nie jest faktycznie tanio, zwłaszcza na moją kieszeń, ale w porównaniu z PS'em za 4 paki i tak wygląda dobrze. Powiedz jeszcze, czy masz w swojej wersji możliwość apdejtów/ apgrejdów itd? Czym się właściwie różnią wersje CS'owe od tych numerowanych?
    PS CS - Photoshop 8
    PS CS2 - Photoshop 9
    PS CS3 - Photoshop 10.

Różnią się pomysłem marketingu na sprzedawanie produktu.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Radek mnie ubiegł
    co do updatu to właśnie mam małego zonka bo zainstalowałem wersję CS3 beta i po podaniu numeru seryjnego z CS2 system stwierdził że numer jest nieprawidłowy a powinien działać i przedłużyć mi betę ponad te marne 2 dni...Może dojdę do tego co jest źle ale nie barzo chce mi się grzebać...

dinx6
    Gość
    OK, dzięki za podpowiedzi! Póki co już nie offtopuję, czekamy na relację z nowości zawartych w CS3, tzn 10