Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: Leśne zwierzaki

Mieszka w
    prawie Gorzów Wlkp.
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Tak tylko, że oni używają sprzętu za kilkanaście tysiecy i więcej a ja pstrykam olympusem c-725UZ i zazwyczaj z odległości nie większej jak 15 metrów. Mój kolega też się bawi w takie polowanie i używa Nikona D2x + TC Nikon 1,4 AS-F + Nikon Nikkor AFI 2.8/300. Z takiego sprzętu można zrobić rewelacyjne zdjęcie nawet z 80 metrów.

Mieszka w
    prawie Gorzów Wlkp.
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez agapiet
    zwłaszcza jeleń - mdły, chyba zaszumiony) trochę przeostrzone i przekontrastowane.
    To nie jeleń tylko rogacz czyli samiec sarny (kozy) a foto troche marne bo robione w kwietniu o wschodzie słońca o godzinie 5.19

| OlyJedi Awatar kasprzyk
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Gratuluję "uszczelonych" zwierząt, każdy kto miał do czynienia z leśnymi zwierzakami nie pogardzi nimi - upolować chociażby wiewiórę to już sztuka . Napisz jakim aparatem robiłeś.
    pzdr
    Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300

| OlyJedi Awatar kasprzyk
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez sebaok
    Tak tylko, że oni używają sprzętu za kilkanaście tysiecy i więcej a ja pstrykam olympusem c-725UZ i zazwyczaj z odległości nie większej jak 15 metrów... .
    Jestem pod wielkim wrażeniem!!!
    Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300

Mieszka w
    prawie Gorzów Wlkp.
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez john100
    Gratuluję "uszczelonych" zwierząt, każdy kto miał do czynienia z leśnymi zwierzakami nie pogardzi nimi - upolować chociażby wiewiórę to już sztuka . Napisz jakim aparatem robiłeś.
    pzdr
    Wszytko Olympusem C-725UZ chętnie bym się przesiadł na lustro ale niestety z braku funduszy jesczez długo bede nim pstrykał

| OlyJedi Awatar olifant
    Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    3. bardzo fajne
    .

Mieszka w
    prawie Gorzów Wlkp.
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Dorzucam kilka nowych fotek. Wiem, że kadry są beznadziejne ale te moje fotki są bardziej dokumentalne niz artystyczne

5. Szarak (to troche marne bo robione z góry, czekając na dziki wyskoczył na chwile pod moją czatownie)

6. Niedolisek (czyli młody lis, tutaj nie mogłem za bardzo kombinować a nawet oddychać bo ciekawski stał przedemna i zastanawiał sie co to za dziwne drzewo)

7. Stary rogacz (ten z odległości 50cm)

8. Szarak. Raz jeszcze

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Znow Szarak (nr. najlepszy Niestety sporo twoich zdjec ma takie wyprane kolory, co przy fotografii przyrody wydaje mi sie niedobre, bo w przyrodzie barwa gra jedna z glownych rol.

Ale ty bys fotki pstrykal lustrem... Hoho! Teraz niestety ogranicza cie aparat (chociazby duuze szumy na 6.)
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria
    Seba, a jak ty się chłopie zasadzasz na te zwierzaki, budujesz czatownie? Bo ustrzelasz tak blisko, w fajnych sytuacjach, to nie takie hop-siup
    No widać, widać te ograniczenia sprzętowe ale powtarzam - oko masz zaj**iste! Prędzej czy później dorobisz się sprzęciora.
    Ja myślałam tego lata że zrobiłam kilka zdjęć mego życia, bo codziennie przed mem domkiem pasły się żurawie. Prawie codziennie je pstrykałam, a jakże... używając do woli zoomu cyfrowego... Jakież było moje zdziwienie po zrzuceniu do kompa... szumy wielkości ziarnka grochu, poruszenia, syf ogólny. A jak zobaczyłam parę fot na FP...
    A co tam... też kiedyś dorobię się sprzętu. Na razie wyciskam na maxa z tego co mam. Ale raczej nie zwierza i ptastwo.

Mieszka w
    prawie Gorzów Wlkp.
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez agapiet
    Seba, a jak ty się chłopie zasadzasz na te zwierzaki, budujesz czatownie? Bo ustrzelasz tak blisko, w fajnych sytuacjach, to nie takie hop-siup
    Siedze zazwyczaj na stogach słomy lub drzewach, ale w ostatnim czasie spodobała mi się "żabia perspektywa" i pstrykam z leżącej pozycji. Leżąc w polu lub krzakach oczywiscie dobrze zamaskowany bo kamuflaż jest bardzo ważny.

ps.
    Kiedyś zimą stałem na polu i rozglądałem sie przez lornetkę a z lasu wyszły sarny, dosłownie 2 metry ode mnie i nie zauważyły mnie oczywiście aparatu wtedy nie miałem