Jasne ze luz...
I tez nie potrafie tak wyszukanie pisac jak Tadeusz
Troche mnie ponioslo, to prawda, ale dla usprawidliwienia powiem ze jakby to byl jakis tam swiezak to bym zerknal i od razu zmienil strone, ale w przypadku Luca (ktorego kojarze i to zdaje sie z wyszukanych zdjec owocow wpadajacych do wody) oczekiwalem po prostu czegos, a nie bylejakosci zatytulowanego "fotoreportaz". Jakbym mial pisac na kazde slabe fotki ze sa slabe to by mi palce odpadly

. Ale w tym przypadku juz nie zdzierzylem, ot kropla przepelniajaca czare goryczy...
Co do "szkielka i oka" - jestem zdania ze powinno sie przykladac wage do elementow technicznych, do porzadnego prezentowania swoich zdjec. Ja pracuje w branzy DTP, grafika, staram sie tez robic zdjecia za pieniadze. Stad tez moj kalibrator i w miare dobry monitor - to dla mnie narzedzie pracy, tak samo jak aparat. To sa moje w miare nowe nabytki - dlugo nie bylo mnie stac na cos takiego i dlugo cierpialem z powodu tego ze nie widze co ja wlasciwie robie.
Ciezko mi sie tez zgodzic z tym ze tylko pykamy fotki. Jak ktos chce pykac to prosze bardzo, ale moim skromnym zdanie kazdy swiadomy fotograf powinien dazyc do jak najlepszych efektow, powiniem starac sie tworzyc Fotografie a nie fotki czy nawet zdjecia.
Pozdrawiam serdecznie i dzieki wszystkim za podjecie dyskusji.