Wszystkie są fajne, ale najbardziej podobają mi się 10 i 11... Naprawdę wielki jest ten duży olek, Gratuluję ujęć....
![]()
Wszystkie są fajne, ale najbardziej podobają mi się 10 i 11... Naprawdę wielki jest ten duży olek, Gratuluję ujęć....
![]()
/*...................*/
/* ...........................*/
nigdy wiecej takich zdjec! za bardzo sie rozmarzylem!
a konkretnie, bardzo mile dla oka ujecia, choc - chyba nie moge byc obiektywny, zbyt malo razy w roku odwiedzam morze![]()
vendro - to podobnie jak ja![]()
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
obiecałem coś z wyjazdu w góry więc wrzucam. Niestety nie miałem okazji na większą wędrówkę, w dodatku samodzielną czego strasznie żałuję ale wyjazd był rodzinny. Tak więc fotki ustrzelone niemal jak street foto Rafała, z manelami na plecach, nartami pod jedną pachą a synkiem pod drugą. W zasadzie to był dla niego wyjazd.
Ale kilka fotek wyszło, mam nadzieję że nadają się do pokazania.
nr12 - Janske Lazne - górna stacja kolejki
nr13 - Spindlerovy Mlyn przy ładnej pogodzie i zachodzącym powoli słońcu
nr14- jak wyżej ale już z rana z oparami mgły
nr15 - widok z okna kolejki w Janskich
Sebastian
Sebastian
Krótko.
Mimo, ze ciutek podkrecone, to podobają mi się fotki.
Na pierwszej zieleń po lewej i po prawej buduje cichy zakątek, łodka zaprasza do wypłynięcia, staw zaprasza, z fotki emanuje spokój podkreslony łagodną, udrzewioną linią horyzontu. Wydaje się jak bym słyszał plusk ryby, krótki lomocik rzucanego sprzętu i szorowanie o piasek dna spychanej lodzi.
Jakbym miał się przyczepić, to powiem, że zdjęcie może, może było by lepsze kompozycyjnie, gdyby łódź nie była częściowo na brzegu, na trawie, ale całkowicie na wodzie, troszkę dalej wgłąb kadru, może dodało by to lekkości widokowi, no nie wiem, czy wtedy z kolei dałoby się poprawić równowagę w kompozycji, niewykluczone, ze mozna było ją zepsuć...
Na drugim podoba mi się bardzo spostrzegawczość, która pozwoliła dojrzeć i skomponować w wizjerze aparatu drugi przytulny zakątek. Piekne światło na pniu (szczególne uznanie za chwycenie tego) oraz piękne opadające gałązki wierzby. Przeziera przez nie daleki brzeg i tafla wody.
Osmielam się zaryzykować i wypowiedzieć tezę, że na zdjęciach troszkę widać duszę fotografa.
Pzdr, TJ
Tadeuszu, właśnie umiliłeś mój kiepski dzisiaj wieczór...dziekuję bardzo.
Chciałbym umiec przelac przez klawiaturę swoje myśli jak Ty...
Sebastian
lessie,
Fotki na mnie działają własnie dlatego, ze uważam po pierwsze, że chciałes coś przekazac w nich i to do mnie dotarło i że po drugie, jak na moje oko, noszą indywidualne piętno ich autora. Widzę, wyobrażam sobie moment dostrzeżenia tematu przez Ciebie, jakąś koncepcję poczynioną w trakcie wędrówki, podjęcie decyzji o przyłożeniu aparatu do oka (niejednokrotne, bo nie wszystkie celowania sa trafione), pracę i starnność włożoną w wykonanie, co zaowocowało pewnym napięciem, emocjami przekazanymi w zdjęciach (jeśli fotograf widzi piękno i chce je przekazać na zdjęciu, to powstają u niego własnie te emocje, których odbicie widzę na zdjęciach), może niedostrzegalnymi przez innych, ale ja to widzę.
To co powyżej nie jest składne stylistycznie, lecz sens chyba jest czytelny.
Pzdr, TJ
Według mnie 10 i 11 są rewelacyjne, idealne światło i niepowtarzalny klimat.
Gratuluję!!!
Szesnastka... Trochę przegrzana, ale urocza jednak.
Pozdrawiam. Dariusz Żak