Pierwsze i czwarte - bardzo interesujące. Drugie zabałaganione nieco, trzecie, jak na mój gust, trochę zbyt wyraziście obrabiane. Niemniej całość zdecydowanie powyżej poziomów średnich, a pierwsze i czwarte, jak pisałem, moim zdaniem bardzo dobre.
A mi się bardzo podoba 3Dobry klimat jest na tej fotce jak ujęcie z jakiegoś horroru a mi się bardzo takie ujęcia podobają
![]()
Zapraszam na moją stronke http://www.fotoholic.pl
Pierwsze świetne. Skromne, eleganckie i nienachalne. Tygrysy takie lubią najbardziej.
1 i 4 robią wrażenie, choć jak dłużej dwójce sie przyglądam, to też w ten klimacik się wpisuję.
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
3 i 4. Na tych dwóch zdjęciach najlepiej wyszły mgliste klimaty.
3 wymiata. Pasuje mi to zdjęcie. Lubię takie zdjęcia które pozwalają pobawić się jeszcze wyobraźnią, wejść w klimat.
4 łagodnie jesienna.
Ciekawe czy dużo musiałeś nadłubać się przy edycji tych zdjęć....![]()
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3
Wszystkie fotki mi sie podobają jako tako, aczkolwiek nie akceptuję nadmiernej moim zdaniem obróbki.
1 - Oszczędna, przekątniowa kompozycja mogła by być bardziej wymowna, gdyby ptaki zostały umieszczone w mocnym punkcie, moim zdaniem zbyt przesunięte sa w róg obrazu. Kominy zanurzone w oparach mgły i ptaki na niebie tworzą metaforę, którą próbuję nazwać: technika - przyroda, utwierdzenie - swoboda, pasiaste czułki potwora i podniebna uniosłość.
2 - Pierwsze wrażenie - mglistość i dużo światła. Lawki z lewej i kosze tworzą nie tylko linię perspektywy geometrycznej, ale także perspektywę powietrzną. Postaci po prawej mogły by być mocniejesze, aby zrównowazyć ciemny akcent ławki na pierwszym planie, ale musiały by wtedy być bliżej i zburzyły by kompozycję - nie były by umieszczone po przekątnej. Piesek przy nich jest pięknie zanurzony w świetle. Drzewa widoczne w oddali pozwalają lepiej wyrazić mglistość.
3 - Ilustracja do Tolkienów, przeszkadzają mi zbyt wyraziste kłęby oparów na horyzoncie.
4 - Mimo, że bardzo mocno podkręcona graficznie, to podoba mi się. Brązową trawę znoszę, bo to jesień, lecz brązowe wierzby - nie.
Mimo złamanego rytmu wierzb, fotka jest dla mnie śpiewna, droga znikająca w dali jest w tonacji molowej. Był kiedyś taki plakat szopenowski, w którym autor wykorzystał podobny motyw i zamienił drogę na klawiaturę fortepianu. Dlaczego światło na zdjęciu tworzy plamy na ziemi?
Pzdr, TJ
3 i 4 świetne. Nic dodać nic ując.
1 i 2 trafia do mnie w znacznie mniejszym stopniu ;p ale to zapewnie wina kontrastu z 3 i 4
# https://grizz.pl #
Za dużo naraz aby każde z osobna rozbierać na czynniki pierwsze. Uogólnię więc - fajne te Twoje różności. 4. piękna i malarska. Świetna ta druga seria. Podoba mi się różnorodność różności![]()