Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 78 z 78

Wątek: Test E400 na Fotopolis

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602
    Może konstrukcje dopracowane, ale marketing i informowanie klienta fatalne.

Poza tym co to oznacza dla nas w Europie? Grube Amerykany będą miały lepszy E-410 (i pewnie tańszy), a my bardziej szumiący i bez LiveView E-400 (i pewnie droższy niż E-410 w USA).

Poza tym gdzie od dawna oczekiwania linia niedrogich (niech będzie że zminiaturyzowanych) stałek? Gdzie jakaś logiczna polityka w wypuszczanych modelach, jakieś logiczne pozycjonowanie modeli i gdzie ewentualna ścieżka rozwojowa dla użytkownika Olego? Gdzie rzetelne, pewne informacje (z pewnymi terminami) na temat przyszłych modeli (o ile takie będą)? Wóz albo przewóz, będzie coś wyżej niż E-3xx/E-4xx/E-5xxx czy Oly sobie odpuścił?
    Krzyżówka Panasa z E-330, kwadratowa z odstającymi tu i ówdzie różnymi przyklejonymi do kanciastego korpusu elementami za 6666 zł lub to samo pod nazwą Leica za większe pieniądze to nie jest przyszlość systemu.

Jest sens pakować pieniadze w ZD 50mm czy nie?

A czy za 5 lat będziesz robił gorsze zdjęcia E500 z ZD 50 mm? Niektórzy mają zenita z heliosem od 20 lat i dalej nim robią zdjęcia! Nowe modele lub odświeżone to tylko kasa dla firm, owczy pęd za nowościami bez pracy nad własnym warsztatem mija się z celem Ja nikomu nie będę zabraniać kupowania nowinek, są z tego też pozytywne skutki jak rynek wtórny.

robin102
    Gość
    ... Powinnien zlecieć cenowo poniżej ceny Nikona D40....
    Bo jaw iem nawet jakby oba kosztowały tyle samo to mimo ,ze ciezko E400 z cholewy kalosza wyciagnąć to i tak bym kupił E400 po prostu mądrzejszy sprzecik. D40 to jakaś pomyłka - najlepszym sie zdarza. Nikonowi także.

ps.
    Wizjerek w E400 jakby lepszy niż w E300 takie mam wrażenie z bezpośredniego porównania.

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Jest sens pakować pieniadze w ZD 50mm czy nie?
    Jak masz pieniądze i potrzebujesz takie szkło, to jest sens.
    Teraz uważam, że ważniejsze są szkła niż korpus. Kiedyś myślałem inaczej.

Olympus stawia sobie wysoko poprzeczkę i żeby zachęcić mnie do kupna nowego aparatu po E-500, musi mi zaoferować coś więcej niż E-400. Gdybym nie miał E-500, to bym się jednak mocno zastanawiał nad tym aparatem.

Poza tym co to oznacza dla nas w Europie? Grube Amerykany będą miały lepszy E-410 (i pewnie tańszy), a my bardziej szumiący i bez LiveView E-400 (i pewnie droższy niż E-410 w USA).
    może tak być... chociaż skoro rynek w EU jest bardziej obiecujący, to chyba nie zamyka się przed sobą drzwi?
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar LubMich
    Mieszka w
    Kraków/Gdańsk
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Dziś pooglądałem sobie E400 - niestety bateria była rozładowana (ale nowość ) więc tylko sobie potrzymałem.. i zgodzę - nie trzyma się jej za wygodnie, D40 (tez była) wypada pod tym względem lepiej.. 400 może nie wyślizguje się z dłoni ale trzyma się praktycznie tylko opuszkami.. co musi po pewnym czasie męczyć..

Nie miałem za wiele czasu się nią pobawić więc nie będę publicznie doznań opisywał - poza uchwytem..

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

| OlyJedi Awatar motoko
    Mieszka w
    Szkocja
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Dalczego E-400 jest porównywany z Nikonem D40? U mnie na wyspach cenowo bliżej mu do D80. Tylko dlaczego? Nijak klasą ma się do niego.
    I cyfra i analog...

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Nie przenoście nam stolicy do Krakowa...
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez motoko
    Dalczego E-400 jest porównywany z Nikonem D40? U mnie na wyspach cenowo bliżej mu do D80. Tylko dlaczego? Nijak klasą ma się do niego.
    bo i tu najmniejsza lustrzanka i tu, ale jedna na świecie, a druga w historii Nikona. U nas też bliżej do D80. Ale nie mają z czym porównać Nikona to Olympusa za kozła ofiarnego wzięli.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez motoko
    Wielkością to tak, ale nie możliwościami