Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: pancerność E-1

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

pancerność E-1

nie wiedziałem gdzie to dać więc wrzucam do E-systemu, najwyżej ktoś przeniesie...

W ferworze pierwszego focenia na ślubie zapomniałem podzielić się dość ciekawym wydarzeniem.
    Ale po kolei.
    Tuż przed ślubem montowałem sprzęt, wyciągałem wszystko z plecaka, zapinałem, dopinałem itd..Wyjąłem sobie E-1 z gripem i 14-45 i położyłem na klapie plecaka przekładając dla bezpieczeństwa pasek przez rękę. Potem wyciągałem Minoltę i podniosłem klapę plecaka.
    Niestety ten pasek co go dla bezpieczeństwa przełożyłem....no to nie wiem przez co go przełożyłem, w każdym razie nie przez rękę.
    Słuchajcie, zawał z palpitacją, udarem itd... Zobaczyłem tylko jak E-1 sobie leci, uderza o chodnik raz i potem jeszcze parę razy po odbiciu, turlając się jakieś 5m cały czas z dopiętym obiektywem. Byłem pewien że jest po jabłkach, walnął z wysokości tak w granicach moich cycków ( mam 181cm ). Żeby tego było mało, próbując go łapać jeszcze go kopnąłem w locie a z plecaka pięknie wyleciał 40-150 ale juz z niższego pułapu.
    Czegoś takiego nie życzę nikomu, gorsze chyba jak sam łamiesz rękę czy nogę...
    Nic, pozbierałem graty, oceniam stan wzrokowo - nie jest najgorzej, najbardziej ucierpiał tulipan na obiektywie, poszarpany i popękany na maxa. Włączam trzęsącymi się paluchami. Działa. Robię fotkę, sprawdzam na lcd czy ostra, powiększam - jest dobrze. kręcę wszystkim czym się da - kręci się i działa.
    Walę foty na ślubie i działa.
    Tyle - uwierzyłem w pancerność E-1 bo mam już za sobą upadek innego aparatu - było wiecej do zbierania z chodnika...Od tej pory obiecałem że nie powiem już złego słowa na E-1. Już mi nie szumi, ma najszybszy AF na świecie i w ogóle go kocham...

Aha, tak w formie zwiększenia nastroju grozy - we Wrocku USC jest nad fosą, ograniczoną barierką na której podpierałem plecak...gdyby potoczył się troszkę bardziej w lewo mógłbym sprawdzić jeszcze wodoszczelność...
    Matko, znowu mam gęsią skórę bo sobie przypomniałem....

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Aż mnie zmroziło

Mi spadł ale z półmetra na trawę ;p ale tez byłem złyyy na siebie - nie zapiąłem plecaka.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    ja jak dzisiaj o tym myślę to wydaje mi się to nierealne i cały czas go oglądam i sprawdzam mając pewność że coś musiało się popsuć. Nie pamiętam co pierwsze walnęło o ziemię ale wygląda na to że tulipan przyjął i zamortyzował uderzenie ( w końcu to dość miękki plastik i wygląda po tym jak po wojnie) ale mimo wszystko...horror.
    Dodaj do tego fakt że za 10 minut masz focić a w trakcie nie będziesz myślało niczym innym tylko czy coś się da z ego uratować...nie mówiąc o żonie, która co prawda nic nie powiedziała ale ma świadomość o ile uszczuplasz budżet domowy swoim hobby.

| OlyJedi Awatar Magus
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Współczuję, dobrze, że nic się nie stało.

Ja ratowałem się raz przed upadkiem ze schodów i .... no bez zbytnich szczegółów uratował mnie E-1 zachaczony o gzyms Przypadek ale jaki miły Od tej pory jestesmy jakby sobie bliżsi :d

Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Magus
    Współczuję, dobrze, że nic się nie stało.

Ja ratowałem się raz przed upadkiem ze schodów i .... no bez zbytnich szcaegółów uratował mnie E-1 zachaczony o gzyms Przypadek ale jaki miły Od tej pory jestesmy jakby sobie bliżsi :d
    w końcu prawdziwych przyjaciół poznaje się w potrzebie...

| OlyJedi Awatar Magus
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Dokładnie - nauczyłem się, że E-1 mogę zaufać

Gdyby miał więcej mpx ..... ja chcę już PMA !!!!!!!!!

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    A ja mam otarty prawy dolny róg ;p aż goły metal się pokazał ot zamek od plecaka :/
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar olifant
    Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    E-1 to twardy zawodnik ;] gorzej z EP-1 na przykład - goniłem raz autobus - niestety okazało się potem, że osłonka [aparat w plecaku] poszła w drobny mak.

@grizz ja lewy na wysokości wizjera ale to jeszcze powstało za czasów jak ojciec używał aparatu
    .

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    [b]fotomic[/c] po upadku miał zdarty plastik do metalowego szkieletu

Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria