Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 44

Wątek: Przykładowe zdjęcia OLYPEDIA

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez celebrity plus
    Liczy się efekt końcowy do jakiego dążymy! Oczywiście odrzucane będą zdjęcia w których ingerencja softem będzie widoczna na kilometr. Cyt.: "Rzeczy takie jak ostrość, bokeh, GO, kąt widzenia, perspektywa są "nie do podrobienia"" i tego się trzymajmy. Sample mają pokazać możliwości obiektywu w w/w zakresie.
    aaaa!!! chodzi bardziej o obiektyw? a nie ogólnie o przykład zdjęć jako takich? Jeśli tak i liczy się efekt końcowy to sporo wyjaśnia.
    Cytat Zamieszczone przez blady
    Cytat Zamieszczone przez c+
    Rzeczy takie jak ostrość, bokeh, GO, kąt widzenia, perspektywa są "nie do podrobienia" - reszta zależy od umiejętności fotografa. Najgorszy typ fotografa to taki, który nie poznał dobrze swojego sprzętu i prezentuje gnioty prosto z aparatu

BTW nie ma chętnych
    Cytat Zamieszczone przez c+
    Widzisz, wiele osób ma problemy z takimi podstawami jak odpowiednia GO, WB, pomiar światła, etc. a gada na sprzęt. Olypedia nie jest do oceny początkujących - ja widzę wiele zdjęć, które są na OP i widziałbym je w Olypedii. Jak się nikt nie zgłosi to będę pytał indywidualnie poszczególne osoby na PW.
    Bardziej zrozumiałem Twoją uwagę jako ogólną do wstawianych zdjęć, niż do wstawiania w Olypedii... Do Olypedii to i ja nie mam żadnego godnego zdjęcia, które bym chciał tam zobaczyć... bo dla mnie to bardziej zabawa aparatem niż poważne focenie
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Yx
    Cytat Zamieszczone przez fotomic
    pozdrawiasz siebie ? Czy co ? szajba ?

aaaaa sorry chęć podsoczenia w Jedi

pozdr.
    no comment

W sumie to mi przeszła ochota na pisanie o Olypedii bo to dzieło "Olypedystów" i nie można ich dzieła tknąć. Fajna jest Olypedia ale albo robiona od początku do końca w sposób taki jak to widzą "Olypedyści", albo każdy może napisać uwagę co się mu nie podoba, a co podoba.
    W tym wątku następuje połączenie i widać skutek.
    Dziwny zarzut - są wątki gdzie można napisać uwagii do olypedii. Prawo edycji mają 3 osoby, żeby nie było zbędnego bałaganu. Jak do tej pory wszystkie propozycje forumowiczów zostały wzięte pod uwagę!

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Nie przenoście nam stolicy do Krakowa...
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez celebrity plus

pozdr.
    no comment

W sumie to mi przeszła ochota na pisanie o Olypedii bo to dzieło "Olypedystów" i nie można ich dzieła tknąć. Fajna jest Olypedia ale albo robiona od początku do końca w sposób taki jak to widzą "Olypedyści", albo każdy może napisać uwagę co się mu nie podoba, a co podoba.
    Dziwny zarzut - są wątki gdzie można napisać uwagii do olypedii. Prawo edycji mają 3 osoby, żeby nie było zbędnego bałaganu. Jak do tej pory wszystkie propozycje forumowiczów zostały wzięte pod uwagę!
    pod uwagę zostały wzięte małej wagi rzeczy ale nie oznacza, że nieistotne. A ja pisałem o czym innym.

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

pozdr.
    no comment

wątków takowych jest już kilka i jakoś do tej pory były wszystkie uwagi rozpatrzenie i wprowadzane(jeżeli były sensowne). Jakoś w poprzednich wątkach wszystko przebiegło normalnie. Przestań wyolbrzymiać

P.S. a kiedy Ty miałeś ochotę cokolwiek pisać ? nie pamiętam
    było sobie życie

Hal
    Gość
    To może w końcu ktoś wtawi jakąś przykładową fotkę zamiast się żreć na temat danych technicznych.Chętnie bym pooglądał.
    PS. Ten temat wygląda mi na razie jakoś podobnie do tematu polskich autostrad .

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Nie przenoście nam stolicy do Krakowa...
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

pozdr.
    no comment

P.S. a kiedy Ty miałeś ochotę cokolwiek pisać ? nie pamiętam
    no jak dobrze czytasz to już napisałem, że o olypedii nie chce mi się już pisać.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zibi1303
    "fotomic" ja Cię popieram to fajny pomysł, ale całe (pełne JGP czy ORF albo RAW) musiałbyś schować a pokazywać miniaturki. Dzięki temu by było widać co jest na zdjęciu, a cały plik kto by chciał to by sobie ściągnął. Tylko musiałbyś przygotować jakiś automat co by generował te miniaturki (a może masz już coś takiego )
    mozna zrobic wlasnie w ten sposob - ja mam podobnie na moim sajcie - miniaturki generuja sie automatycznie z rawow

"ot wsjo"
    pozdrawiam
    K.Gajda (cra3y)

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez cra3y
    "fotomic" ja Cię popieram to fajny pomysł, ale całe (pełne JGP czy ORF albo RAW) musiałbyś schować a pokazywać miniaturki. Dzięki temu by było widać co jest na zdjęciu, a cały plik kto by chciał to by sobie ściągnął. Tylko musiałbyś przygotować jakiś automat co by generował te miniaturki (a może masz już coś takiego )
    mozna zrobic wlasnie w ten sposob - ja mam podobnie na moim sajcie - miniaturki generuja sie automatycznie z rawow

"ot wsjo"
    No dobra RAW'y, a co z ORF i pełne JPG. Czasami ludzie mają różne formaty, to trzeba by uwzględnić.
    /*...................*/
    /* ...........................*/

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    No dobra RAW'y, a co z ORF i pełne JPG. Czasami ludzie mają różne formaty, to trzeba by uwzględnić.
    ORF to niby co? RAW przeciez, kazdy sobie moze go skonwertowac czym chce
    pozdrawiam
    K.Gajda (cra3y)

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Zibi, olympusowskie RAWy mają rozszerzenie ORF.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.