Czy ktoś posiada pilota RM-1 do E-1 i może mi opisać jak działa ów pilocik z tym aparatem?
Jak współpracuje z czasem "B"?
Czy działa sterowanie zoomem? i korekcją ekspozycji?
Pozdrawiam
Czy ktoś posiada pilota RM-1 do E-1 i może mi opisać jak działa ów pilocik z tym aparatem?
Jak współpracuje z czasem "B"?
Czy działa sterowanie zoomem? i korekcją ekspozycji?
Pozdrawiam
Pilot ten nie steruje zommem. Zomm w modelach E ma napęd manualny. Steruje za to wyzwalaniem migawki z czasem jaki mu każesz. Korekcją naświetlenia nie steruje.
dodałem.
ustawisz "B" będziesz miał B , robisz to z pozycji korpusu , a nie pilota
Pilot ten nie steruje zommem. Zomm w modelach E ma napęd manualny. Steruje za to wyzwalaniem migawki z czasem jaki mu każesz. Korekcją naświetlenia nie steruje.
czyli z czasem "B" też nie działa?
wątek 1
wątek 2
wątek 3
Temat był juz wielokrotnie poruszany na forum jak widać na powyższych linkach. Dla mnie w każdym razie wygląda to wszystko na dosyć pobieżne traktowanie tematu pilota zdalnego sterowania przez producenta. Wydaje się że wszystkie postulowane przez użytkowników zmiany mogłyby być dokonane na poziomie softu aparatu, więc w czym problem? Brak możliwości sterowania czasem "b" z pilota był koronnym argumentem za jego odrzuceniem. Znalazłem coś takiego: wężyk
Heheh ależ ciekawe rozwiazanie
Do e-1 mozna podlączyć wężyk, ale wtyczka jest niestety niestandardowa :/
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.