w 1 ladnie trafione z ostroscia, 3 wogole jakas taka slaba mz
1. i 2. ładna GO Ci wyszła, moim zdaniem zbyt centralne te kadry, pokombinowałabym z kompozycją. Trochę niefajnie uciąłeś te górne gałązki.
Sylwku, moja rada nie jest złośliwością broń Boże!!!
Moim zdaniem powinieneś kupić sobie jakąś książkę o podstawach fotografii i kompozycji. Każdy tak zaczynał. Przyjemnej lektury.![]()
I trochę pokory we wrzucaniu zdjeć... zrób tak:
1. robisz zdjęcia
2. wybierasz te które chciałbys zamieścić
3. przeglądasz te wybrane i wybierasz tylko, te, które Ci się naprawdę poidobają
4. Dzień przerwy i robisz jeszcze raz pkt3
5. wstawiasz.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Do punktów Grizza dorzuciłabym jeszcze: "wrzuć to zdjęcie na tapetę w kompie, niech wisi kilka dni, jeśli nadal Ci się podoba - wrzuć do oceny"![]()
Zamieszczone przez agapiet
![]()
![]()
Sylwek - 3-cia fotka mnie rozbawiła, do tego jedna z najbardziej oryginalnych na forum
Pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Witam ponownie
Dziękuje raz jeszcze wszystkim którzy zabrali głos w ocenie moich zdjeć. Przyznaje nie są dobre, po tym co przeczytałem oraz po obejrzeniu ich jeszcze raz dochodzę do wniosku, że faktycznie niczego ciekawego w nich nie ma. Coż szukam pomysłów ale jak widzę to nie jest takie łatwe. Pan Rafał ma rację powinienem kupić książkę o fotografi i dużo się nauczyć zanim cokolwiek umieszczę na tym forum. Jeszcze raz dziękuje wszystkim za wszelkie rady, za krytyę oraz i tak dość lekkie potraktowanie mnie za te niechlujne zdjęcia. Mam nadzieję, że w przyszłości wrzucę tu coś ciekawego. Bardzo proszę sasugerujcie mi jakieś pozycje książkowe, które w przystępnym jęzku wytłumaczą mi podstawy fotografi, Z góry dziękuję za wszstkie odpowiedzi. Mogą bbyć także linki do materiałów.
Sylwek
Książki... Hmm "Świat w obiektywie National Geographic" i inne z tej serii
Poza tym polecam szkołę fotografowania NG na cd. Wszystko jest tam ładnie powiedziane, i interaktywnie zilustrowane.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.