Powinno być pewnie zatytułowane "paproć w Lesie Kabackim"
Ładnie komponuje się ta zieleń na tle ściółki. Niezykle ostre.
Pewnie masz też jej fotę z kwiatostanem![]()
Full speed ahead!
Wybacz Łukasz, ale nie moge doszukac sie w tym zdjeciu nic specjalnego. Ladnie wyeksponowales zielen w kontrascie z brazowymi liscmi, poza tym nic. Jesli takie bylo Twoje przeslanie to Ci sie udalo.
Pzdr
programik jest fajny, mimo dziwnego interfejsu
caly czas jakos mi nie chce przejsc przez gardlo i klawiature slowo wywolane w odniesieniu do pliku raw![]()
Tak sobie po prostu centralnie walnąłeś liść paproci na tle ściółki.
Tia... lista technicznych parametrów, użytego sprzętu i programu. Zdjęcie jako efekt uboczny jakichś tam technicznych działań.
Ot, tak pstryknięte.
Kolorki ładne, ale tyle.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Koloro ładne, ostrość super, fota nijaka. Pstryk.
Nawet kompozycja nie za specjalna jakaś...
Generalnie zgadzam sie z licznymi przedmówcami
pzdr
dbs
narobiłeś mi apetytu na ten obiektyw![]()
.
Zdjęcie opublikowane ze względu na ostrość, która mnie powaliła. A kolory dzięki wybraniu opcji Film V2, czy podobnie, przy bawieniu się suwaczkami w Silkypix.
@olifant: obiektyw jest fantastyczny. Wersję SMC ciężko jest dostać, SMC 50/1.4 na allegro sprzedawny jest za jakieś kosmiczne pieniądze, rzędu 400 złotych. Aż tyle to ten obiektyw nie jest wart. Kiedyś już publikowałem próbki z mojego obiektywu, są tutaj:
http://grabun.com/zdjecia/takumar-55/
A w załączeniu RAW wołany (jakkolwiek źle to brzmi ;-) w OV, bez żadnej korekty kontrastu i kolorów. Mnogość detali - mlask, mlask.