no właśnie, trwa tyle, żeby jak najwięcej osób wzięło udział. I dla mnie jest dużym plusem to, że mam zdjęcie dobre i mogę zaproponować ten temat, który mi pasuje...Zamieszczone przez blady
no właśnie, trwa tyle, żeby jak najwięcej osób wzięło udział. I dla mnie jest dużym plusem to, że mam zdjęcie dobre i mogę zaproponować ten temat, który mi pasuje...Zamieszczone przez blady
teraz jak sie juz "stworzy" temat to jest 7dni na wgrywanie i 7dni na glosowanie... 24h to zdecydowanie za malo! to forum a nie czatnie kazdy tu nocuje
![]()
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Możemy pogadać też o formie samego konkursu - nie ma sprawy (głosowanie to też kawałek formy).Zamieszczone przez Jeronimo
Temat moim zdaniem powinien proponować zwycięzca bez możliwości zmiany - jak będzie temat trudny np: "zieeeewwww" to dobrze - konkurencja będzie mniejsza, a satysfakcja większaChyba chodzi o jakość zdjęć a nie o ilość? Dla mnie w konkursie mogą się pojawiać nawet tylko trzy foty - ale niech będą to dobre zdjęcia.
Ustalona ilość dni na wrzucenie zdjęcia np 5 dni, głosowanie przez 48 godzin, konkurs w regularnych odstępach - tak, żeby każdy wiedział - w poniedziałek wchodzę na forum i znam temat, wrzucam foty do piątku. Przez sobotę i niedzielę głosuję. Nie masz zdjęcia? Nie zdążyłeś/as? Nie chciało Ci się zrobić zdjęcia na temat? Wypadek losowy? TRUDNO - będzie następny raz na inny temat.
spogi, agapiet - dzięki za poparcie w kwestii oddawania głosów![]()
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3
blady - jeżeli chodzi o wybieranie tematów to obecny system jest lepszy - i głosowanie się zaczyna jak pojawi się kilka zdjęć w jednym temacie...
terminy nadsyłania prac i głosowanie też mocno przyciąłeś - tydzień - albo i więcej na wstawianie - tydzień na głosowanie..
Jeżeli będzie natłok prac to zawsze można robić równolegle kila tematów..
co do głosowania - ilość głosów - popieram więcej niż jeden. Co do głosowania na samego siebie to nie wiem czy powinienem się wypowiadać - bo jestem chyba przekładem absolutnego braku moralności w tym wypadku![]()
No właśnie moim zdaniem sposób wybierania tematu nie jest efektywny i to najsłabszy punkt programu. Bo nie wiadomo kiedy jest start i kiedy koniec konkursu. Równoległe istnienie kilku konkursów to znowu przerost formy i zbyt duże rozdrobnienie. Nad jednym konkursem ciężko zapanować i spowodować większą mobilizację zawodników.Zamieszczone przez LubMich
To co powyżej to sposób wyboru tematów. Każdy ma jakieś zdjęcie, to wrzuca. I mamy 1x. Dyskusja nad wyborem tematu rozpoczęła się 2 listopada, a zakończyła 24 listopada. A ja nawet tego nie zauważyłem i nie zdążyłem podpiąć swojej foty... nic dziwnego 3 tygodnie o decydowaniu się na temat konkursu...narazie mamy:
kolej - 1x
sen - 1x
pod slonce - 1x
części ciała - 1x
gory - 1x
taniec - 1x
pocztówka z wakacji - 2x
pajaki - 2x
martwa natura - 3x ("złom" podciagnalem pod ogolny temat)![]()
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3