Zobacz wyniki ankiety: Czy chciałbyś mieć możliwość wielokrotnego wyboru w ankiecie Olyrulez?

Głosujących
28. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • podoba mi się taka możliwość

6 21,43%
  • bardzo chciałbym móc tak głosować

6 21,43%
  • zdecydowanie jestem na tak

9 32,14%
  • cieszę się ze mogę wyrazić swoje poparcie dla tej opcji

7 25,00%
Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: sposób głosowania w konkursie OLYrulez

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Nie przenoście nam stolicy do Krakowa...
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez blady
    Zresztą nie, to nie - moim zdaniem jednak możliwość głosowania na trzy zdjęcia nie rozwodni wyników. Co najwyżej będzie potrzeba stworzenia dogrywki - 24h na głosowanie - krótki czas, więcej emocji, lepsza zabawa. Teraz właśnie konkurs rozwadnia się - długi czas wyklarowania się tematu, długi czas na wrzucanie zdjęć, długi czas na głosowanie i w efekcie długi czas oczekiwania na wyniki. Osobiście tracę zainteresowanie takim konkursem który trwa miesiąc.
    no właśnie, trwa tyle, żeby jak najwięcej osób wzięło udział. I dla mnie jest dużym plusem to, że mam zdjęcie dobre i mogę zaproponować ten temat, który mi pasuje...

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    teraz jak sie juz "stworzy" temat to jest 7dni na wgrywanie i 7dni na glosowanie... 24h to zdecydowanie za malo! to forum a nie czat nie kazdy tu nocuje
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jeronimo
    ja regularnie glosuje na siebie nawet jak nie wystawiam

zreszta ciekawa dyskusja... ja mam wrazenie ze bardzo ciezko jest "tworzony" nowy temat .... i na sile juz sa wybierane takie ogolnikowe zeby bylo latwiej... a mimo to fotek malo... no a tu dyskusja na temat ilosci glosow
    Możemy pogadać też o formie samego konkursu - nie ma sprawy (głosowanie to też kawałek formy).

Temat moim zdaniem powinien proponować zwycięzca bez możliwości zmiany - jak będzie temat trudny np: "zieeeewwww" to dobrze - konkurencja będzie mniejsza, a satysfakcja większa Chyba chodzi o jakość zdjęć a nie o ilość? Dla mnie w konkursie mogą się pojawiać nawet tylko trzy foty - ale niech będą to dobre zdjęcia.

Ustalona ilość dni na wrzucenie zdjęcia np 5 dni, głosowanie przez 48 godzin, konkurs w regularnych odstępach - tak, żeby każdy wiedział - w poniedziałek wchodzę na forum i znam temat, wrzucam foty do piątku. Przez sobotę i niedzielę głosuję. Nie masz zdjęcia? Nie zdążyłeś/as? Nie chciało Ci się zrobić zdjęcia na temat? Wypadek losowy? TRUDNO - będzie następny raz na inny temat.

spogi, agapiet - dzięki za poparcie w kwestii oddawania głosów
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar LubMich
    Mieszka w
    Kraków/Gdańsk
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    blady - jeżeli chodzi o wybieranie tematów to obecny system jest lepszy - i głosowanie się zaczyna jak pojawi się kilka zdjęć w jednym temacie...
    terminy nadsyłania prac i głosowanie też mocno przyciąłeś - tydzień - albo i więcej na wstawianie - tydzień na głosowanie..
    Jeżeli będzie natłok prac to zawsze można robić równolegle kila tematów..

co do głosowania - ilość głosów - popieram więcej niż jeden. Co do głosowania na samego siebie to nie wiem czy powinienem się wypowiadać - bo jestem chyba przekładem absolutnego braku moralności w tym wypadku

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez LubMich
    blady - jeżeli chodzi o wybieranie tematów to obecny system jest lepszy - i głosowanie się zaczyna jak pojawi się kilka zdjęć w jednym temacie...
    terminy nadsyłania prac i głosowanie też mocno przyciąłeś - tydzień - albo i więcej na wstawianie - tydzień na głosowanie..
    Jeżeli będzie natłok prac to zawsze można robić równolegle kila tematów..
    No właśnie moim zdaniem sposób wybierania tematu nie jest efektywny i to najsłabszy punkt programu. Bo nie wiadomo kiedy jest start i kiedy koniec konkursu. Równoległe istnienie kilku konkursów to znowu przerost formy i zbyt duże rozdrobnienie. Nad jednym konkursem ciężko zapanować i spowodować większą mobilizację zawodników.

narazie mamy:
    kolej - 1x
    sen - 1x
    pod slonce - 1x
    części ciała - 1x
    gory - 1x
    taniec - 1x
    pocztówka z wakacji - 2x
    pajaki - 2x
    martwa natura - 3x ("złom" podciagnalem pod ogolny temat)
    To co powyżej to sposób wyboru tematów. Każdy ma jakieś zdjęcie, to wrzuca. I mamy 1x. Dyskusja nad wyborem tematu rozpoczęła się 2 listopada, a zakończyła 24 listopada. A ja nawet tego nie zauważyłem i nie zdążyłem podpiąć swojej foty... nic dziwnego 3 tygodnie o decydowaniu się na temat konkursu...
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów