No gratulacje dla zwycięzcy-Jeronimo, kiedy będzie opis o tym jak powstało to zdjęcie?
sam sobie nie bede gratulowal...
nastepna osoba po mnie to domowy100 gratulacje! (tak wiec domowy100 otrzymuje nagrode!)
o ile pamietam to ta osoba juz wygrala w konkursie... [...]
trzecie miejsce to spogi & Lakuta LOL ale sie porobilo
(bardzo mi sie te dwa zdjecia podobaja)
tak czy owak gratuluje wszystkim![]()
To zdjęcie musiało wygrać. To był oczywiście mój faworyt. Gratulejszyn.
gratulacje, gdzie Ci się udało taki widok dopaść ?
Pozdrowienia
Tytulem wstepuZamieszczone przez Yx
Publikowalem pare zdjec z tej serii w roznych miejsach i pokazywalem roznym osoba! Na wstepnie chcilalbym zaznaczyc ze znalezienie watahy wilkow przy martwym zwierzeniu w naturze w Polsce graniczy z cudem (bo byly glosy i pytania czy to w naturze). Wilki wbrew pozorom sa bardzo plochliwe. Jesli mialbym okazje zrobic takie zdjecie w naturze to nie pokazywalbym jego tutaj ale wyslal do National Geographic
Cala tajemnica gdzie to bylo:
Dzieki znajomoscia wkrecilem sie do "Wolfparku" (Stacja Doswiadczalna Katedry Zoologii Akademi Rolniczej w Poznaniu) ktory znajduje sie w wielkopolsce. Dzieki uprzejmosci prof. dr hab. Andrzeja Bereszyńskiego (kierownik katedry AR) zalatwilem sobie wejscie do 'zagrody' podczas karmienia. Wataha liczyla 5 wilkow ktore ostro rzucily sie do natarcia. Mialem jak na dloni pokazane agresywne walki o zdobycz z wyraznie zaznaczajaca sie hierarchia w stadzie. Nie wiedzialem czego moge sie spodziewac wiec wzialem obiektyw kitowy 14-45mm i pstrykalem fotki z odleglosci tak gdzies 2metry od zdobyczy, a czasami nawet metr. Zreszta na konkursowym zdjeciu wystarczy spojrzec na wzrok wilka po lewej, ktory wyraznie mnie w pewnym momencie obserwowal. Podszedlem troche za blisko... no ale w ferworze pstrykania troche zapomnialem o strachu. Te zwierzeta podczas rozrywania miesa byly bardzo agresywne i nigdy nie wiadomo kiedy moglby mnie potraktowac jako rywala do wyzerki. Zreszta trzeba caly czas pomietac ze to ciagle zwierzeta dzikie... z jednej strony lagodne i zachowujace sie jak duzy pies, a z drugiej strony agresywne i w kazdej chwili mogace przewrocic czlowieka lub zrobic cos niespodziewanego.
Na koniec moge tylko dodac ze te zdjecie tutaj i te co na plfoto pokazalem sa ostro przebrane i najmniej hardcorowe (w sumie mam ponad 100zdjec). Nigdy ale to przenigdy nie bralem w tak hardcorowej sesji udzialu. Dziekujecie ze zdjecia nie oddaja zapachu... [...] tu przemilcze szczegoly (kto ma dobra wyobraznie nie bedzie potrzebowal opisu).
Bylo to dla mnie bardzo ale to bardzo ciekawe doswiadczenie (oprocz fotografowania kocham tez zwierzeta) i nie potrafie tego tutaj opisac... zreszta staram sie zeby moje zdjecia chociaz w ulamku ukazywaly to co widzialem/czulem...
pozdrawiam
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Moim faworytem była 19-tka - Widelec. jako pozostałe na podium - Klamerki i Ołówki.
Sorki ale zdjęcia martwych zwierząt nie powinny moim zdaniem znaleźć się w konkursie "Martwa natura". Zdjęcie Jeronimo świetne ale poczekałabym na inny temat konkursu.
Ale to tak zupełnie na marginesie.![]()
jak juz wczesniej wspominalem... sam uwazam ze to bardzo naciegane... no ale droge wytyczyl mi nasz admin (hihihi to jego wina :P)Zamieszczone przez agapiet
zreszta spokojnie spokojnie... zastanawiam sie czy wogle brac udzial w konkursie w nowym roku...
pozdrawiam
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
A dlaczegóż miałbyś nie brać? Że niby zdjęcia Twe poza wszelkimi ocenami??![]()
Więc ja uważam, że Radek podszedł do tematu oryginalnie. Podobnie postąpił Jeronimo. I wzięli "martwa natura" dosłownie.Zamieszczone przez agapiet
Na pewno bardzo ciekawe doświadczenie, ale być sam na sam z wilkami i to jeszcze głodnymi. Jeżeli wybrałeś najmniej ostre zdjęcia to aż strach pomyśleć co tam się działo - pewnie mięso latało...Zamieszczone przez Jeronimo
Jeszcze raz gratuluję tej fotki i wszystkim co wysłali jakieś zdjęcia.
pozdrawiam![]()