Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 40

Wątek: Realizm Olympusa

| OlyJedi Awatar Magus
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Poszukaj lepszego translatora bo ten co mam to jest słaby.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Nie wyznaje sie na translatorach. Po prostu przeczytam oryginal w wolnym czasie.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar west73
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria
    pokrutce facet wywałał zdjęcia wykonane w tych samych warynkach z wymienionych aparatów i kazał pewnej grupie ludzi wybrać te które najbardziej im się podoba. Wygrał E400 potem E1 itd

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez west73
    pokrutce facet wywałał zdjęcia wykonane w tych samych warynkach z wymienionych aparatów i kazał pewnej grupie ludzi wybrać te które najbardziej im się podoba. Wygrał E400 potem E1 itd
    Prosta sprawa. Przeciez uzytkownicy Olka nie stawiaja na ten sprzet z powodu "nieszumiacych" matryc czy innych takich efekciarskich zagrywek ))
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    ja przeczytałem ale nie mam czasu na tłumaczenie tutaj...
    Do tego co napisał west dodam że facet poddał ocenie swoich przypadkowych klientów i zależało mu na ocenie dwóch rzeczy: oddanie realizmu sceny i po drugie wskazanie po prostu zdjęcia, które im się najbardziej podoba ( bez oceny szumów, dystorsji itp..)
    Wynik - Olki prowadzą...potem Canon i reszta

| OlyJedi Awatar Magus
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Ciekawe, jakby tak spróbować zrobić taki eksperyment w idealnie takich samych warunkach

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    ja myślę, że w Olku jest coś co widzi świat piękniej a przy tym naturalnie bez sztuczności, bez żadnych testów od moich znajomych którym robiłem zdjęcia przy okazji uroczystosci rodzinnych, gdzie " mistrzem ceremonii " był zawodowy fotograf później po przelaniu na papier okazywało się, że Olkowe mają przyjemny dla oka sok bijący ze zdjęć. Pozdrawiam.
    pozdrawiam Wiejo

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Dla klimatu tych zdjec korzystam wlasnie z E1, czesto bywaja piekne i malarskie!
    Moze mi sie tak wydaje?
    Czesc.ch.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    mi też ludzie mówią, że fotki są bardzo naturalne, wręcz żyją. wyglądają zupełnie inaczej, niż podobne robione przez kogo innego i innym sprzętem.

Hal
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Magus
    Na teraz tak jak poniżej a poszukam lepszego translatora, nie chce mi się tłumaczyc tego "ręcznie" Wiem wiem, jestem leniem.

A ma *ove* ostatnia para tygodni, kładący *E-400* przez swoje szybkości (pewna ilość was mogliście zauważyć nieparzysty komunikat (stanowisko) albo dwa!!). prawdziwa próba ogniowa jak (ponieważ) daleki (daleko) jak (ponieważ) JA jestem zaniepokojone jest produkcja, to jest. Co robi obrazy wyglądają jak w kształcie (formularz) druku (odbitka) i potem jak robi tamte obrazy porównują z strzałami tych samych ulokowań od innych kamer. jest zupełnie cel (obiektywny), stworzę komplet (orientacja) druków (odbitki) od stronników kamer:- *Canon* *5D*, *Canon* *400D*, *Nikon* *D80*, *Nikon* *D2Xs*, Olimp *E1* i oczywiście *E-400*. strzały były *simillar* ulokowania w *simillar* oświetlający (oświetlanie; zapalający; zapalenie). (proszący) rozmaite ludzi (lud) ustawiać w szeregu (ustawiać się w szeregu) & (oni), primo po to, żeby realizmu, potem w *prefered* obrazy. Te ludzie (lud) ma , klienci, deleguje na moich kursach i potem mój 17 roczny syn. obrazy były cały wydrukowany na *Permajet* karzą mandatem artystyczne włókno osadził (osadzony; na bazie) zawijać w papier (papier; papierowy) na *Epson* *R2400*,używający *Adobe* *RGB* kolorowe miejsce. wyniki były bardzo interesujące mówić (przemawiać) najmniejsza ilość (najmniej). Bez wyjątku, wszelki (wszyscy) wybierał *E-400* drukować (druk; odbitka) jak (ponieważ) obydwa najwięcej (najbardziej) realistyczny w okresach (terminy) istnienia *3D* i naturalne spojrzenie to z *E1* jak (ponieważ) bliski drugi (sekunda; po drugie; popierać). Następnie przybywał *5D*, chociaż niektóre (pewna ilość; niedużo) skomentowany trawa patrzący (wyglądający) mały (niewielka ilość; trochę) *unatural*, *400D* był następny (następnie), chociaż jest był bardzo zamykać (bliski; obok; dotyczyć) biec (przesuwać się; przesunął się; działanie; przesunięty) rzecz z *D80* i bardzo bardzo zadziwiająco, *D2Xs* był wybierany ostatnio (ostatni; trwać), mój syn obmyślany (uwarzany) co (żeby; który) pewna ilość uformowań skały w *D2Xs* obrazy patrzył (wyglądał) komputer wyprodukował (wyprodukowany) - jego słowa, nie kopalnia (wydobywać; mój). nie jest naukowa miara, patrzący na hałas (hałasowy), *CA* albo wszelki inny *lens* *arberation*. My nie mierzą *ISO* dokładność albo *bokeh*, pytamy (proszący) grupę ludzi (lud) po prostu (dopiero co) mówią (przemawiać) co one lubią i nie lubi. Pewna ilość was możecie odwoływać (przypominać sobie) kiedy JA najpierw pocztą (umieścił) na tym forum wiele lata temu po oraniu nie nieznaczna suma (ilość) pieniędzy do nowego *E-1* system kiedy to najpierw było wypuszczane (zaczęty), co (żeby; który) moi klienci, to jest. jed kto (który) płaciły mnie pieniądze produkować (produkcja) obraz (przedstawia), wiele (wielka ilość; dużo) *prefered* spojrzenie i czują obrazów porównywanych z moją inną kamerą przy czasie, *Canon* *10D* i kiedy robiący reklama (handlowy) pęd, używał & (oni) (klienci ) jak (ponieważ) próba ogniowa dla *E1* przez strzelanie (miganie) tych samych obrazów dwukrotnie, to jest. Jed na każdej kamerze. JA zawsze (zachował) co Olimp mocy jest w produkcji. Wy może *pixel* *peep* i porównują obrazy na ekranie cały dzień długi (długo), jedyna rzecz te jest jak one patrzą (wyglądać) wydrukowany. interesująca próba - całkowicie nie naukowy jak (ponieważ) JA , ale trochę większa ilość (bardziej; więcej) *touchy* *feely*!! To będzie bardzo interesujący widzieć *E-1* zamiana kiedy to (ewentualnie ) staje się dostępnym przyszłym rokiem. Życzenia najlepsze i lepsze życzenia.
    Teraz to już na pewno nikt nie zrozumie