Dwa pierwsze całkiem całkiem ale dwa następne nieco przepalone a nawet bardzo.
Dwa pierwsze całkiem całkiem ale dwa następne nieco przepalone a nawet bardzo.
mente et malleo
Uwagi za mareckim. Dwa ostatnie mi się nie podobają. Przepalenia zasłaniają większą część zdjęcia.
Prawda, tam gdzie było za dużo ognia są zdjęcia przepalone
Da się coś z tym zrobić w manulanym ustawieniu ?? a na jakim ?? P A S czy M ??
Pozdr.
www.galeria.stalowcy.com --> Wojtka T. fotoreportaże z meczów Stali Poniatowa I nie tylko !!!
Wydaje mi się, że kwestia czy P A S M to już sprawa indywidualnej wygody. w tym przypadku czas jest ważny żeby były smugi ognia tak więc można było zaciemnić może nieco f. Trudno tak teraz coś określić konkretniej ale fotki po prostu przepalone = za dużo światła padło na matryce.
mente et malleo
Ustawiłeś punktowy pomiar świata? Myślę ze powinno to w jakimś stopniu załatwić problem, czasy uzyskasz na tyle krótkie że spokojnie byś utrzymał nieruszone zdjęcie, tło byłoby odpowiednio ciemne.
sprzedam - ZD40-150 f3,5:4,5 (stan sklepowy) - 550
sprzedam - Klapki zabezpieczające Karty CF do E330 - ostatnie 3 szt w Polsce
www.k2-stal.pl
Niestety tak jak już pisałem zdjęcia zostały zrobione w trybie SCENE więc za dużo nie miałem do dyskusji z aparatemZamieszczone przez kowal73
![]()
www.galeria.stalowcy.com --> Wojtka T. fotoreportaże z meczów Stali Poniatowa I nie tylko !!!
Lubicie miód ? A pssscccułki ?
43)
pscólki kiepskie technicznie...
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
45 świetne ujęcie, natomiast 46 byłoby rewelacyjne gdyby nie ucięta głowa bo kolorki fajne wyszły.
Pozdrawiam
mente et malleo