Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: tulejki i filtry jeszcze raz

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria

tulejki i filtry jeszcze raz

Witajcie wspaniali użytkownicy. No tak jak w tytule jeszcze raz o tulejkach i filtrach . przeczytałem sporo archiwum odnośnie tego tematu i już byłem zdecydowany na zakup ale... no właśnie jak to jest ze śrdnicami tulei w wielu postach pojawia się adres sklepu foto-tip i tam znalazłem dwie różne średnice do filtrów . W opisie obu tulei jest napisane zamiennik CLA-1 ale jeden jest na 46 mm a druga na 52mm jak uważacie którą wybrać jężeli chodzi o póżniejszy dobór filtrów
    Pozdrawiam

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    niedawno kupowalem taki zestaw http://www.foto-tip.pl/sklep/product...products_id=96
    powiedziano mi ze 52mm jest najbardziej popularna wielkoscia.
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    mam do sprzedania taki zestaw:
    tulejka Olympusa 41-43
    filtr UV Hoya Digital 43mm/0.75 UV[N] HMC
    filtr polaryzacyjny MARUMI C-P.L 46mm
    dekielek

Zestaw w super stanie, siedział na C5050,ale pasi pewnie do całej rodziny C-X0X0 oddam go za 100zł
    Chętnych zapraszam na maila tombike@wp.pl

Pozdrawiam Tomek

| OlyJedi
    Mieszka w
    Częstochowa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Najwygodniejsza średnica pierścienia redukcyjnego do olka to 52 mm. Najwięcej można zdobyć tanich akcesorii o tym rozmiarze (konwertery, filtry, osłony). Posiadam taką i z powodzeniem ją stosuje. Jedyny mankament stosowania pierścienii redukcyjnych widać przy stosowaniu to cień w dolnym lewym rogu przy pracy z lampą błyskową przy maksymalnie szerokim kącie. Zwiększając długość ogniskowej o ok. 25% ten efekt zanika.
    Warto jednakże stosować taki pierścień redukcyjny ze wzglęfu na ochronę obiektywu, czy możliwość stosowania szerokiej gamy dodatków
    Wist04.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Częstochowa
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Witam!
    Właśnie zamierzam zakupić zestawik ochronny do C5050 ponieważ Olka odbieram za kilka dni. Do C5050 są oferowane zestawy na 46 i 52 mm. Czy ktoś ma zestaw na 46 ? Pytam dlatego ,że być może ten na 46 mm nie przysłania tak lampy? A może gadam głupoty?
    Pozdrawiam.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Jestem w posiadaniu tulejki 52mm i 46mm. Ta druga również przysłania, co prawda minimalnie(wystaczy trochę odjechać zoomem).

Awatar pritchard
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Wlasnie do mnie dotral zestaw ochronny do olka c4000 zoom na 52mm z www.foto-tip.pl. Bardzo dobra jakosc za dobra cene.
    -=: Olympus C-4000 ZOOM + Tuleja + UV, CPL @52mm + Velbon CX-440 + Adapter D (M52*0,75/M52*0,75) + Helios 2/58 POWERED:=-

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez pritchard
    Wlasnie do mnie dotral zestaw ochronny do olka c4000 zoom na 52mm z www.foto-tip.pl.
    Mam do Ciebie prosbe

Zrob zdjecie np. baterii z odleglosci ok. 3cm jak bedziesz mial przyczepiony ten zestaw (niech aparat ustawi sam ostrosc i niech bedzie w trybie SPOT).

Fotke jesli mozesz zamiesc tu lub wyslij mi na maila onlyspamMAŁPAwp.pl

Z gory thx
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi
    Mieszka w
    Częstochowa
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez mirkus
    Jestem w posiadaniu tulejki 52mm i 46mm. Ta druga również przysłania, co prawda minimalnie(wystaczy trochę odjechać zoomem).
    Którą w związku z tym tuleję polecasz?
    Czy są jeszcze jakieś inne rzeczy, na które warto zwrócić uwagę przy wyborze?

Awatar pritchard
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Z 3 cm bez super makro raczej ostrosci nie zlapie. Super makro cie interesuje?
    -=: Olympus C-4000 ZOOM + Tuleja + UV, CPL @52mm + Velbon CX-440 + Adapter D (M52*0,75/M52*0,75) + Helios 2/58 POWERED:=-