Witam
Mam ten obiektyw juz ze 2 tygodnie, ale mgły i mały ZbiKot (nie mówiąc juz o żonie) troche przyhamowały mój zapęd fotografa.
Ale poniżej kilk zdjęc które udało mi sie zrobić. Ogólne wrażenia - super obiektyw.
Witam
Mam ten obiektyw juz ze 2 tygodnie, ale mgły i mały ZbiKot (nie mówiąc juz o żonie) troche przyhamowały mój zapęd fotografa.
Ale poniżej kilk zdjęc które udało mi sie zrobić. Ogólne wrażenia - super obiektyw.
entuzjasta fotografi, gór, i żeglarstwa
E-1; ZD9-18; 14-54; 50-200; 50; FL36
Czy te fotki byly obrabiane, czy nie? Bo niektore zabojczo ostre sa...
Ostatnia fota przypadła mi do gustu, choć mogła by mieć większy kontrast.
Przy takiej mgleZamieszczone przez Rafał Czarny
![]()
Witam
Wszystkie fotki bez obrabiania, tylko zmiana rozdzielczości.
Kurde, sam jestem pod wrażeniem ostrości niektórych.....
A co do tego ptaszora we mgle to faktycznie dośc fajnie to wyszło
ZbiKot
To naprawdę dobry obiektyw, docenisz go w lecie, a szczególnie w ciepłych krajach.
Dużo światła robi z niego mistrza.
Ostrośc fenomenalna, a autofocus zasuwa jak wariat.
Aż sie boję pomysleć jak odwzorowuje 35-100)
Gratuluję udanego dzieciaka
A dzieciak mi sie udał - Piotrusiek to jest.![]()
Co do obiektywu:
Zastanawiałem sie nad 35-100, i gdyby biznes slubny kwitł, to było by zasadne wydac 6800 (zonie bym powiedział ze 3500, bo większa suma mogła by pozbawic mnie snu do czasu zwrotu inwestycji, a moze i dłużej).
Wybrałem 50-200 (pierwotnie on był w planach, o 35-100 jeszcze nie śniłem) - bardzo dobry obiektyw, o zakres ogniskowych bardziej sprzyjającym do zdjęć "dzikich zwierzaków"
ostatnie świetne, jeśli to jest ostrość prosto ze szkła to jestem w tym momencie przekonany do tego słoika. Połechtany jeszcze wypowiedzią Lakuty bankowo bedę ciągnął ten wynalazek dla siebie. Mam nadzieję że w przyszłym roku uzbieram.
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl