Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 63

Wątek: zdjecia slubne...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    dajcie w końcu jakiegoś linka do jego fotek, blądze po tym cyberfoto, znalazłem jakieś jego posty ale fotek nie...

moje mam nadzieję że pokażę, młody nie ma nic przeciwko temu ale wiadomo kto ma decydujący głos w tej sprawie. Jak tylko uzyskam zgodę zaraz wrzucę Wam pliki z KM i E-1

Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Tutaj są jego zdjęcia: LINK

Cóż...dla mnie większość tych zdjęć jest przeciętna lub przyzwoita. Nie chodzi nawet o jakość czy błędy techniczne. Na CF słodzą mu straszliwie, iż "mistrzowsko operuje światłem". Sorry - według mnie żadna z jego fotek z CF nie zasługuje na miano "mistrzowskiej". Portrety ma IMO słabe: i kadry, i obróbkę. Nieźle wyszło mu jedzenie (choć część jest trochę zbyt "płasko" oświetlona, z kolejnymi zdjęciami widać progres), przywoicie piknik w Góraszce, ale to nie są jakoś totalnie powalające na kolana fotki.

Oczywiście, nikt nie ma obowiązku się ze mną zgadzać

Pozdrawiam,
    Grzesiek

Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    jestem na 12 stronie i powiem że bez większych emocji...pomijam fotki żarcia czy kropelki na butelce, oceniam tylko ludzików - te z kuchni z babeczką mi się podobały ale jak to się mówi " **** mi nie urwało..." ze ślubu bym chętnie zobaczył, może coś dalej będzie...

niektóre portrety potwornie rozmywa, mam nadzieję że to program a nie aparat...to akurat jest paskudztwo...

no, miałem coś ze ślubu...nie muszę się wobec tego wstydzić...

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar west73
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria
    Panowie trochę więcej pokory, przejżałem wasze wątki i nie dosyć że nie ma za duzo waszych fotografii to i też nie powalają na kolana, ale nie mnie oceniać wasze prace. Co do prac Shyman76 uważam ze są bardzo świerze pełne optymizmu większość pokazanych w delikatnym światle, jak kazdy ma mniej lub bardziej udane prace

Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    west73: nie dyskutowaliśmy na temat naszych fotografii tylko na temat fotografii gościa z CF, nieprawdaż?
    Najprościej jest pojechać z tekstem w stylu "wasze fotki nie powalają na kolana".
    Wytłumacz mi, proszę, związek pomiędzy tym, że dla mnie część zdjęć kolegi z CF jest do d... mimo posiadania topowego sprzętu a tym, że moje fotografie są do d... niezależnie od sprzętu jaki posiadam, co próbujesz niedwuznacznie sugerować. Jesteś w stanie?

Na CF zebrało się całkiem sporo kółek adoracji, gładzących się wzajemnie po fiutkach w zachwycie nad knotami, które tworzą (w przerwach pomiędzy onanizmem sprzętowym, oczywiście).

Natomiast, jeśli nie widzisz tego, że całkiem sporo fotografii shymana76 to naprawdę kiepskie klatki, to sorry...

Jak masz ochotę na dalszą polemikę, to wynieśmy się gdzie indziej bo się za duży off-topic zrobił.

Pozdrawiam,
    Grzesiek

Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    "pax między chrześcijany pax"
    Panowie, nie dajmy się zwariować...to nie miejsce na to, wyrażamy subiektywne opinie o naszych lub innych fotkach. Jednym się podoba, drugim nie, spoko.
    Ja się noszę z wstawieniem tematu portretów do oceny, w końcu to zrobię - może west mnie nie pojedzie za bardzo....
    Widzicie...nie analizuję fotografii pod kątem technicznym itp...raczej z pozycji przeciętnego oglądacza. Jak powiedziałem już niektóre foty shymana są niezłe choć nie leżą mi w temacie bo żarcie lubię jeść a nie oglądać....Reklamowe tez fajne, natomiast portrety z tego linku w większość mi nie leżą....poza kuchennymi, choć nawet tu bardziej mi leży ładna Pani w ładnej kuchni....no ale to właśnie pewnie chciał pokazać i mu się udało...
    Pewnie powtórzę się po raz kolejny ale mi zawsze podobały się fotki naszego kumpla Magusa i powiem tyle, że z mojego punktu widzenia foty shymana nawet obok nie powinny leżeć....
    i to jest właśnie subiektywizm, przypuszczam że znalazłbym takich, którzy się z tym nie zgodzą....

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar west73
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria
    lessie sorry za OT jaki tu stworzyłem, ale stwierdzenie że facet ma super sprzęt a nie umie zrobić zdjęć weselnych mnie zdrażniła. NIE SPRZĘT ROBI FOTOGRAFIE A CZŁOWIEK aparat tylko w tym pomaga więcej lub mniej.

Baltazar
    Jeżeli posiadasz gorszy sprzet a robisz piękne fotografie to świadczy o tobie to ze masz talent. Jeżeli do wykonania pieknej fotografii potrzebujesz lepszego sprzętu to znaczy ze musisz się jeszcze wiele nauczyć.
    Inie piszę tego złośliwie ale poprostu zbyt dużo widziałem pieknych fotografi zrobionych byle jakim sprzętem i odwrotnie

Cytat Zamieszczone przez lessie
    Ja się noszę z wstawieniem tematu portretów do oceny, w końcu to zrobię - może west mnie nie pojedzie za bardzo....
    Z przyjemnością zobaczę Twoje portrety lecz nie jestem znawcą abyś sie przejmował moją opinią

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar LubMich
    Mieszka w
    Kraków/Gdańsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    po ShyManie na CF jadą tak samo jeżeli wstawi słabe zdjęcia.. nie mówię, że jest super obiektywnie - bo tak nigdzie nie ma.. kółka adoracji Baltazar-a pewnie też się znajdą - ale zawsze znajdzie się np. Gary który w potoku wypowiedzi skontruje własnym zdaniem wszystko

A ShyMan robi niezłe zdjęcia jedzonka..

Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Jeronimo, nie wywalaj tego...
    to chwilowe odejście od tematu a w zasadzie nie odejście a lekki zakręt, bo ciąglę o ślubie mimo wszystko jest...
    a tu coś z czego się nie muszę tłumaczyć ( pytać o zgodę ) bo "własne" - z tego ślubu o którym cały czas mowa

i wersja B/W

te akurat z KM, tak się trafiło...+ KM 30-75mm f 4 lampa ruski Cosmos w sufit pełną parą...bardzo wysoki sufit...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    115
    Moja galeria
    Na kolorowej focie różowy zafarb. Firanki w oknie pewnie były białe. Buzia też zafarbowana. Mam nadzieję, że robiłeś foty w RAWie.

Fota WB moim zdaniem też wymaga obróbki. Musisz pobawić się poziomami.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.