słuchajcie, wielkiego ciśnienia nie ma bo:
to tylko USC + mały obiadek w knajpie, dodatkowo mój kumpel ma zdrowe podejście do tematu fotek. Ma być sztampowo, żeby się podobało dziadkom, babciom, 2 zdjęcia do ramki dla rodziców i już...nie nastawiam się na amerykanskie sztuczki itp...przypuszczam że nie uda mi się ich nawet na zewnątrz wyciągnąć, choć taki mam plan - w końcu Rynek wrocławski brzydki nie jest...
co do sprzętu to na zakupy już nie mam czasu. Musi wystarczyć duży aku w gripie + 2 BM-1.
Aku do lampy mam chyba 4 komplety po 2500mA, więc styknie. Poza tym mam drugi aparat z aku w razie czego więc spokojnie...Wszystko wcześniej podładuję, podepnę itp...potem jeden na szyję, drugi na ramię i jazda...
Cenna uwaga z tym iso auto przy lampie. W E-1 manualne przeskoki są duże, jeśli auto potrafi dobrać mniejsze, będzie idealnie.
A powiedzcie czy rozwiązanie ze stałką 50mm na Minolcie jest ok, czy założyć jednak zoom? Co prawda bardziej uniwersalny ale światło o parę działek mniejsze. (stałka ma 1,7 i pięknie rysuje nawet na pełnej dziurze, choć trzeba uważać z GO ). Generalnie wolałbym używać Minolty bez błysku, choć flasha pewnie i tak na nią założę...

Odpowiedz z cytatem