nienawidzę tego typu zdjęć ale tym razem to najlepszy kumpel więc się zgodziłem. Chodzi oczywiscie o ślub i imprezę po ( nie ma wesela tylko małe spotkanie w knajpie ).
Do dyspozycji mam:
1. E-1 z 14-45 ( 40-150 ale ten tylko w torbie raczej ) + FL36
2. KM D5D + obiektywy Minolty : 50mm ze światłem 1,7 lub 1,8 nie pamiętam oraz 2 zoomy ze światełkiem w okolicy 4 ( nie będę zgadywał dokładnych modeli bo to sprzęt kumpla ale jeden będzie coś koło 17-35 a drugi bodajże 28-105 ) + lampa Cosmos
Pomyślałem że do KM podpiąłbym 50mm ( co mi da 75 po cropie ) bez lampy ( mogę na wszelki wypadek założyć ale średnio znam ten ten zestaw ) i mam fajny zestaw portretowy z możliwością używania duuuużej dziury i wysokich ISO a Olkiem waliłbym po oczach lampą z zapiętym 14-45 ( wiem że to nie rarytas ale zdjęcia robi niebrzydkie a nie muszą być konkursowe ). Co Olka to właściwie wybór jest jeden ale zastanawiałem się nad tą KM, czy nie dać tam jednak zoomu. Zawsze to bardziej uniwersalne a nie wiem czy te 90mm Zuiko będzie wystarczającą odległością...Wolałbym się nie rozpychać między młodymi.
Ślub w USC, imprez w knajpie, godz 13.
Dajcie wszelkie możliwe rady techniczne, może poza tym że musze mieć zapas aku![]()
Co do ujęć to trochę obejrzałem w sieci ale jak macie coś ciekawego to też się podzielcie, chleba Wam nie odbiorę bo już mówiłem - nie lubię tego tematu....ale sytuacja jest wyjątkowa...