Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Reporterka PrzemQ'a

| OlyJedi Awatar WUJEK MARO
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Jak dla mnie odarłeś człowieka z resztek jego godności - dla Ciebie to przygoda cz też świetna realizacja własnego hobby sfotografować kogoś pożywiającego się przy śmietniku?

Jeśli interesuje Cię jego historia, można było z nim porozmawiać i sfotografować w innych okolicznościach. Albo potowarzyszyć mu przez cały dzień... Dziękuję za taki reportaż.
    Full speed ahead!

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez WUJEK MARO
    Jak dla mnie odarłeś człowieka z resztek jego godności - dla Ciebie to przygoda cz też świetna realizacja własnego hobby sfotografować kogoś pożywiającego się przy śmietniku?

Jeśli interesuje Cię jego historia, można było z nim porozmawiać i sfotografować w innych okolicznościach. Albo potowarzyszyć mu przez cały dzień... Dziękuję za taki reportaż.
    To jest życie. Odwracaniem głowy od problemów niczego nie zmienisz.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    a ja się cieszę, że w koncu bardzo młody człowiek dostrzega problemy życia codziennego
    potrafi porozmawiac z tym dojrzałym i doświadczonym przez los mężczyzną, że przekonał go do pozowania w takiej scenerii. Fakt jak piszą że są pewne niedoróbki techniczne ale Przem_Q zdobywa doświadczenie i myślę, że jeszcze niejeden raz przełknie gorzką pigułkę. Ważne aby się nie zrażał tylko wyciągał z krytyki konstruktywne wnioski. Pozdrawiam.
    pozdrawiam Wiejo

dinx6
    Gość
    mocne, bardzo mocne. winszuję odwagi, nie wiem czy będąc na twoim miejscu miałbym jaja by wyciągnąc aparat i strzelić. myślę jednak, że to bardzo cenny dokument i powinno się robić takie zdjęcia choćby dlatego, by obudzić w innych myślenie. z odzierania z godności o czym wspomniał wujek maro nie ma to nic wspólnego, o czym najlepiej świadczy twoje intro.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    za dużo magenty się wkradło, ale sam reportaż bardzo odważny
    Olek C-5060WZ, Canon EOS 400D, olek SP-320 i C-765
    GG 3520341, TLEN: nimizt1@tlen.pl
    www.michalmilde.pl

| OlyJedi Awatar HrabiaMiod
    Mieszka w
    Kraków, Poland
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Odarcie z godności? Tu niestety nie zgodzę się... Nie strzelałem fotek z ukrycia. Podszedłem, rozmawiałem... skoro opowiedział mi o sobie to chyba mi zaufał - nie traktował mnie jako intruza... Poza tym sam mówił, żebym focił, żebym się nie krępował.. i powiedział, żebym pokazał te foty w gazecie. Nie potraktowałem tego jako 'zrobię foty gościowi przy śmietniku - takie coś ludzie połkną' - chodziło mi o pokazanie, że nie wszystkim jest różowo... ze niektórzy martwią się nie o to, że nie maja kasy na nowy obiektyw Olka, ale o to, że nie mają za co zjeść ciepłego posiłku... Nie było to 'popstrykam mu fotki - może będzie coś fajnego' - chciałem pokazać problem... Co do pochodzenia przez cały dzień - myslałem o tym, ale wtedy było już późnawo, poza tym byłem zbyt wstrząśnięty tym wszystkim i jakoś nie pomyślałem o tym od razu...

A podsumowywując - myślę, że fotografia reportażowa powinna zajmować się takimi problemami.. Zdjęcia mają dużą siłę przekazu.. Można w ten sposób poruszyc problem... Nie można przechodzic obojętnie koło czegoś takiego i skoncentrować się na foceniu tylko miłych dla oka rzeczy...

To tyle ode mnie.

| OlyJedi Awatar dka
    Mieszka w
    Łódź, Radomsko
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    sorry, ale mam podobne odczucia jak wujek maro. jedno zdjecie moze by wywolalo inna reakcje, ale taka seria podnosi mi cisnienie. tymbardziej ostatnie foto - nie wiem, czemu ale cisnie mi sie tytul "O, i jeszcze jedno foto - w pionie - cala sylwetka".

swoim zalem nie mam intencji kogos skrzyczec, albo napisac, ze bezdomni to nie moj problem nie godny uwagi, ale ten reportaz ma ladunek niepozytywnej wibracji.

ladies and gentleman, PrzemQ_09: pierwsze koty za ploty

Awatar jerryjola
    Mieszka w
    Częstochowa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

czasami tak trzeba, bo inaczej my, ludzie początku XXI wieku zapominamy, że istnieje obok nas inny, trudniejszy świat, świat przetrwania...
    Może dzięki takiej fotce ktoś pomoże temu bezdomnemu...
    oburzasz się człowieku, że ktos wyjada ze smietniuka?Mnie oburza to, że w tym śmietniku jest coś do jedzenia!!!! Nie tylko odpadki, ale normalne jedzenie!!!A to Cię już nie oburza???
    Albercik wie lepiej...
    był e300, był d80, był e3+14-54...jeszcze jest d30+70-200 VRII+N35/50/85mm...
    jest i będzie rx10...

Nie ma słabych aparatów... są tylko słabi fotografujący....

| OlyJedi Awatar WUJEK MARO
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jerryjola

czasami tak trzeba, bo inaczej my, ludzie początku XXI wieku zapominamy, że istnieje obok nas inny, trudniejszy świat, świat przetrwania...
    Może dzięki takiej fotce ktoś pomoże temu bezdomnemu...
    oburzasz się człowieku, że ktos wyjada ze smietniuka?Mnie oburza to, że w tym śmietniku jest coś do jedzenia!!!! Nie tylko odpadki, ale normalne jedzenie!!!A to Cię już nie oburza???
    Fotograf nie pomógł (a przynajmniej nic o tym nie napisał), choć był najbliżej tego człowieka. Kto więc ma mu pomóc? Ty go odnajdziesz? Daruj sobie tę naiwność.

Poza tym nie wrzucaj wrażliwości wszystkich ludzi do jednego worka. Myślę, że jest całkiem sporo osób, które nie zapominają o 'trudniejszym świecie" obok nas.

I na koniec - nie oburzam się, że ten bezdomny mężczyzna żywi się przy śmietniku, nie odraża mnie to także, jak myślą niektórzy przedmówcy. Odnoszę wrażenie, że najwyraźniej nie zrozumiałeś o co mi chodzi... Cóż.
    Full speed ahead!

| OlyJedi Awatar HrabiaMiod
    Mieszka w
    Kraków, Poland
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Nie mogłem raczej bardzo pomóc - miałem przy sobie dychę - dałem mu żeby kupił sobie coś ciepłego.. poklepałem go po ramieniu, i powiedziałem ze wierzę, że będzie dobrze i że jest dobrym człowiekiem... Nie umiałem nic więcej zrobic...

Wiem - jestem ****.