Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: Mgła

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Bardzo podoba mi się to zdjęcie. Lubię mgliste klimaty. Zdjęcie ma coś z klimatu Twin Peaks i pięknej Laury Palmer na chwilę przed jej morderstwem. Podobają mi się też jasne i ciemne pasy jakie przecinają kadr.

Przytłaczająca jest tylko ta ramka, no ale to detal i nie stanowi o nadzieniu. Dobra robota.

ps idę w miasto, mgła dopisała w tym tygodniu :)
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3

| OlyJedi Awatar thethomson
    Mieszka w
    ck
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Tadeuszu, przez te warunki <mgła> postać na pierwszym planie wyszła jak wyszła, troszkę nieostro ale nie powiem ,że mimo wszystko jestem z fotki zadowolony. Doskonały fragment Igrabun. Rafał ,a właśnie te ramska jakoś mi tak dopełniają te zdjęcia , sam nie wiem czemu przecież kiedyś też ich nie lubiłem . A przejmuje się co oni/wy mówicie bo to dzieki WAM uczę się przecież tego wszystkiego . A fotki pierwsze pamiętam i teraz widzę postępy, ale nie mówie że jestem dobry, do doskonałości mi jeszcze wiele brakuje . Dzięki blady i wszyskim tym którzy zabrali głos w moim temacie. /Fakt mgła zdecydowanie dopisała
    Pozdr

excel
    Gość
    Witam,

znany fotograf National Geographic - Jim Blair powiedzial kiedys bardzo madre slowa, cyt:

"Pokazuj swoje zdjecia ludziom. Wysluchaj uwaznie ich opinii. Mozesz z nich wywnioskowac, czy zdjecie dziala czy nie, i co trzeba zrobic, zeby dzialalo lepiej."

Moim zdaniem, slowa Blaira brzmia przyjaznie, zachecajaco, dodaja odwagi, a jednoczesnie zawieraja wskazowki dotyczace przyjmowania slow krytyki. O ile inaczej sie je odbiera w porownaniu z nadeciem i nadmuchaniem wypowiedzi, ktora cytuje lgrabun.

Radzilbym wszystkim, szczegolnie mlodym entuzjastom fotografii, wziac sobie do serca wypowiedz Blaira, a Andreas Feiniger niech towarzyszy brnacym w samouwielbieniu.
    Niech moja wypowiedz nie niweluje wartosci slow Feinigera. Wiele w tym racji, tyle, ze ziarenko zostalo rzucone nie na ta glebe.

pozdrawiam,
    excel

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez excel
    Radzilbym wszystkim, szczegolnie mlodym entuzjastom fotografii, wziac sobie do serca wypowiedz Blaira, a Andreas Feiniger niech towarzyszy brnacym w samouwielbieniu.
    Tak, tak, i zaleje nas fala koszmarnych knotów ;-)

Żeby być w ogóle w stanie odrzucić pewne zasady fotografii, należy wpierw je poznać, by wiedzieć, co i *dlaczego* się odrzuca.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Ciekawe co obaj cytowani autorzy powiedzieliby o zdjęciach tego gościa:

http://onephoto.net/portfolio.php3?id_autora=17172
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria
    :szok: ale jazda...

Mieszka w
    ck
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Chciałem jeszcze wam pokazać jedno zdjęcie, sami oceńcie.(Wiem że troszke spalone słonko wyszło)
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	p1011365_160.jpg
Wyświetleń:	54
Rozmiar:	144,5 KB
ID:	745  
    Pozdr

Mieszka w
    ck
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Moze jednak ktoś w miarę wolnego czasu spróbuje powiedziec cos na temat tego zdjęcia?
    Pozdr

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    thethomson,
    Czy umieściłeś celowo słońce w tej pętli, która tworzy gałąź? Jeżeli tak, to jaki był ten konkretny cel, co chciałeś osiągnąć, napisz, jeśli możesz.
    Pzdr, TJ

Mieszka w
    ck
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Tak właśnie starałem się umieścic słońce w ten sposób ,a chodzilo mi o to że drzewo przyciąga/łapie dla siebie promienie słońca- taki był moj zamysł , ale pewnie mało czytelny. Co myślicie?
    Pozdr