Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: Zestaw do bezstresowego uzywania podczas wycieczek gorskich

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Ja chodze z fuji f710- pancerny ma sterowanie lustrzankowe, matryce typu sr- jak w S3, chle, chle i robi fajne fotki a maly, jest w kieszeni i rece. W plecaku nosze picie i zarcie, jakas kurtke. wda- jest zony! Jak sie zorientuje to musze brac fuji s7000- kompaktohybryda. Fotki piekne, jakie kolorki. Ostrosc juz w jpg. Tylko wiekszy od pierwszego.
    czesc.Ch.

robin102
    Gość
    Polecam E-300 . Większa matryca , wiecej szczegółów w krajobrazie . Najlepiej ten ode mnie. Szkła i osprzęt już masz . O D80 nawet do tych zadań nie myśl nie dosć ,że mały to cieżki . Cieższy od E 300. Bierz 300 porzadnie wykonany czołgowy aparat. W nocy gór nie focisz to i szum obleci. RAWY prawie jak za E-1 bedzisz miał.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    Polecam E-300 . Większa matryca , wiecej szczegółów w krajobrazie . Najlepiej ten ode mnie. Szkła i osprzęt już masz . O D80 nawet do tych zadań nie myśl nie dosć ,że mały to cieżki . Cieższy od E 300. Bierz 300 porzadnie wykonany czołgowy aparat. W nocy gór nie focisz to i szum obleci. RAWY prawie jak za E-1 bedzisz miał.

ehhh, liczylem, ze zaproponujesz jakas konfiguracje z udzialem D80, zawiodlem sie
    pozdrawiam
    K.Gajda (cra3y)

robin102
    Gość
    Za malo jeszcze wiem o tym aparacie , żeby proponować . Poza tym ...........

Mieszka w
    Nowa Huta
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Ja w góry chodzę z E300 i dwoma kitowymi szkiełkami. To wszystko do Lowepro 1 AW - mieści się idealnie, a do takich zastosowań wolę niezbyt dużą torbę. Jeszcze jest miejsce na FL-36 na upartego. Zestaw może nie najlżejszy (mam przyzwyczajenia z Zenita), a dla mnie wystarczająco bezstresowy. Miałem go w tym roku w Alpach, w sierpniu co prawda, ale w paskudnych warunkach (-10, wiatr 80-90 km/h i kupa śniegu). Bez problemu, choć E-1 i 14-54 na pewno są lepiej dostosowane. Przeżył nawet ostry zjazd po lodowcu (na szczęście wyhamowaliśmy...), kiedy cały zespół związany liną poleciał w dół. Na szczęście był w torbie, a wszystko w kominie plecaka, ale jechaliśmy naprawdę szybko. W każdym razie E300 wyglądał lepiej ode mnie.
    Jedyny problem, jaki mam (poza ceną 7-14, który mi się marzy) to szybki dostęp do aparatu. Torba zazwyczaj ląduje pod klapą plecaka, bo powieszona na ramieniu przeszkadza mi w machaniu czekanem albo kijkami. Ale tu jedynym roziązaniem jest chyba tylko mały kompakt do kieszeni kurtki.

A od E-1 + 14-54 to w góry nic lepszego nie ma i pewnie długo nie będzie (w normalnej cenie).

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez cra3y
    jak sobie radzisz z dynamika obrazu, kiedy sa chmurki, w ktorych bardzo odbija sie slonce a jednoczesnie fragment kadru zajmuje ciemna dolinka?
    Filtr GND? Kiedyś to nie było HDRów, a ludzie *takie* zdjęcia robili :-)

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lgrabun
    Cytat Zamieszczone przez cra3y
    jak sobie radzisz z dynamika obrazu, kiedy sa chmurki, w ktorych bardzo odbija sie slonce a jednoczesnie fragment kadru zajmuje ciemna dolinka?
    Filtr GND? Kiedyś to nie było HDRów, a ludzie *takie* zdjęcia robili
    a to można do C-55 zamontować?
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    robin:

jak już kiedyś spuścisz cenę tego E-300 do 1k za korpus to opylę C-55 i kupię jako sprzęt przenośny...

z ciekawości: zapodałbyś nam jakąś fotkę z ciemnym lasem i chmurami na niebie? ciekaw jestem jak z rozpiętością Twojego najkona. dzisiaj obrabiałem trochę fotek z kamunia i muszę powiedzieć, że w cieniach pustka, niewiele można wyciągnąć.

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez blady
    a to można do C-55 zamontować?
    A, przepraszam, myślałem, że mówimy o aparatach fotograficznych ;-)

robin102
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    [
    z ciekawości: zapodałbyś nam jakąś fotkę z ciemnym lasem i chmurami na niebie? ciekaw jestem jak z rozpiętością Twojego najkona. dzisiaj obrabiałem trochę fotek z kamunia i muszę powiedzieć, że w cieniach pustka, niewiele można wyciągnąć.

Karool
    , chyba nie zrobię. Boję się , że wyjdzie knot , a potem się okaże , że kupiłem kiepski apart , a to w rzeczywistości będzie wina braku umiejętnosci . he he he