Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Wątek: Olympus vs Nikon

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    no i inna sprawa że wizjer Canona 350tki to jest dopiero czarny tunelik. Moja pierwsza przymiarka do lustra to własnie był E-500 i 350D. Jak tylko spojrzałem w wizjer to oddałem sprzedawcy bez testowania dalej. Sory, ale w nocy to już chyba trzeba zabierać ze sobą mikroskop do tego Canona, choć fotki robi niezgorsze. Dla mnie idealnym rozwiązaniem byłby algorytm odszumiania z Canona wstawiony do Olka.

Sylwek
    Gość
    Dziękuję raz jeszcze jak zwykle można na was polegać. Faktycznie dobry ten E 500!!!! Jak dla mnie fotki bomba. A czy możecie powiedzieć gdzie najlepiej jest szukać tego modelu, myslę o nowym aparacie z dwoma obiektami.

| OlyJedi Awatar sławekb
    Mieszka w
    Łagów
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Ja wybrałem E500 głównie ze względu na relację cena - jakość. Za 3150 zł (początek stycznia tego roku). dostałem przyzwoite body plus dwa przyzwoite kity (w tym długi bardzo przyzwoity). Mnie tylko jedna rzecz mocno dokucza w E500 - nikczemnej wielkości wizjer. Jestem przyzwyczajony do analoga, gdzie wizjer to wizjer, a nie ciemny tunelik.

A szumy olewam. Od czego programy do odszumiania z zajebistymi algorytmami? Dla mnie ISO 800 w E500 jest całkowicie użyteczne (dużo fot zrobiłem na tym ISO). Zdarza mi się używać 1600 nierzadko.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    gdzie najlepiej kupić? Sprawdź 3 serwisy podstawowe - allegro, ceneo i skąpca. Tam masz w zasadzie wszystko. Do tego szybki oblot po sklepach stacjonarnych i masz odpowiedź. Najtańsza wersja to USA jak kogoś masz na miejscu i może Ci zorganizować przerzut, trochę rzeczy już tak brałem swego czasu ale kontakt się urwał więc Ci raczej nie pomogę. Mam namiar na gościa z allegro, co handluje głównie Olkiem i pewnie może Ci na zamówienie zdjąć ale pamiętaj że w Polsce dostaniesz na sprzęt 2 lata gwarancji a w USA przy normalnej cenie 1rok. Z dowodem zakupu z USA serwis masz w PL w ramach gwarancji - też już sprawdzałem na sobie.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lessie
    Dla mnie idealnym rozwiązaniem byłby algorytm odszumiania z Canona wstawiony do Olka.
    Nie, nie , nie to by była tragedia, plastik fantastik w olku? Ja już wolę szumik niż t co wyplówa 350D. Na canona to bym sie przesiadł ale od 5D w gorę.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Sylwek
    Dziękuję raz jeszcze jak zwykle można na was polegać. Faktycznie dobry ten E 500!!!! Jak dla mnie fotki bomba. A czy możecie powiedzieć gdzie najlepiej jest szukać tego modelu, myslę o nowym aparacie z dwoma obiektami.
    Sylwek, w Warszawie mozesz zajrzec do Fotokonsorcjum, w centrum handlowym na Glebockiej. Tam jednak zestaw ten kosztuje ok 3300 zlotych.
    Ja swoj kupowalem na cyfrowe.pl, cena: 2999 zlotych, wytargowalem do tego jeszcze karte CF ze znizka. Zamawialem sprzet z karta w zestawie (cena ta sama), ale nie mieli - byl tylko zestaw bez karty, ktory mogli mi dostarczyc juz na drugi dzien - potargowalem sie wiec troche i praktycznie wyszedlem na swoje.
    E-500 widzialem tez w Saturnie, w Arkadii, nie wiem jednak jakie zestawy i w jakiej cenie.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Najtaniej gdzie widziałem dual kita w ostatnim czasie to w fotobasi po 2888 zł

nie wiem czy jeszcze mają, ale możesz zawsze zapytać czy ci sporowadzą, tydzień temu jeszcze po tyle mieli.

Znalazłem w europassie po 2 750 zł za dual kita

ale te ceny się zmieniają

a tu po 2500 zł za dual kita
    to pewnie jakaś ściema
    http://www.center.aplus.pl/catalog/p...roducts_id=109
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    www.europassat.com.pl - może nie zawsze najtaniej, ale zawsze na poziomie i sprzęt nowiutki. pamięć kupuję tylko tam, bo wiem że nie trafię podróby.

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lessie
    Mam namiar na gościa z allegro, co handluje głównie Olkiem i pewnie może Ci na zamówienie zdjąć ale pamiętaj że w Polsce dostaniesz na sprzęt 2 lata gwarancji a w USA przy normalnej cenie 1rok. Z dowodem zakupu z USA serwis masz w PL w ramach gwarancji - też już sprawdzałem na sobie.
    jak mozesz to podeslij mi numer/mail czy inny kontakt do tego goscia. Sprowadza tez obiektywy??