Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Zasilanie, czyli co musisz wiedzieć w praktyce o akumulatora

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    tez zastanawialem sie nad ladowarka i chcialem taka ktora bedzie ladowala kazde ogniwo osobno czyli 4 kanalowa ale jak popatrzylem na jej koszt to stwierdzilem ze nie ma sensu zwlaszcza ze obecnie mozna kupic dobre ogniwa stosunkowo tanio i nawet jesli mialbym wymieniac co roku 4 aku to koszt wynosi kilka piw w pubie wiec... Inna sprawa ze ja foce amatorsko, rodzina, jakies okazje a wiec jestem w stanie przewidziec kiedy moge potrzebowac ogniwa wiec wczesniej je naladuje i wporzo.

Moja ladowarka to:
    http://www.allegro.pl/item145643791_...ka_gratis.html
    Polecam bo:
    - dziala poprawnie a wiec laduje i rozladowywuje
    - jest mała
    - ma podlaczenie rowniez do samochodu (grill/picnic)
    - aku nie nagrzewaja sie bardzo
    ...był Olek jest A6000

Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    A co specjaliści od prądu powiedzą o ładowarce dedykowanej BU-90SE do Olka 570?
    Jest ona kilkakrotnie droższa od prezentowanej i polecanej poniżej ładowarki Forever FR6178!!!
    Aha dodam jeszcze, że ładuję komplet akum. (4) śr. co kilka dni, także potrzebuję dobrego sprzętu.

suchar: po co to pogrubienie? Myślisz, że inaczej nikt nie zauważy Twojego posta? Ech...
    Ostatnio edytowane przez suchar ; 22.05.08 o 20:53

Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Suchar - coś ty ostatnio taki zmierzły i czepialski?
    Pogrubienie pojawiło się najwidoczniej SAMOISTNIE bo nic nie zmieniałem przy pisaniu
    Jeśli jesteś taki myślący to może coś wymyślisz, żeby mnie średnio co pół godziny nie wywalało z forum!!! Ech...

Ostatnio edytowane przez MikeOly ; 23.05.08 o 14:42

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    On jest czepialski?
    Chyba mnie nie znasz.

Mógłbyś nie pisac kolorową czcionką? Standardowy kolor Ci nie wystarcza?
    Wiesz, trudno się czyta czarny tekst na czarnym tle :/
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Czy WY coś bierzecie?

| OlyJedi Awatar kojot3.0
    Mieszka w
    wies k/Skieniewic
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    A ja musze powiedzieć że zakupiłem mh-c9000 i jestem bardzo zadowolony.Mnogość funkcji i wielki podświetlany LCD.Wszystko intuicyjne i czytelne.

Ps.Jakby ktoś był zainteresowany to po 150pln dla klubowiczów

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Ja też mam pytanie w sprawie zasilania. Mój staruszek Olek E-10 ostatnio bardzo zwiększył zapotrzebowanie na prąd (a nigdy nie był oszczędny) nie wiem co się z nim dzieje. Przeważnie mogłem zrobić nim ok 100-140 zdjęć bez lampy a ostatnio po 30-40 zdjęciach odmawia posłuszeństwa niezależnie od zestawu akumlatorów jakie wsadzę przeważnie 4*2100 lub 4*2500 mAh.

| OlyJedi Awatar cadman
    Mieszka w
    Szczecinek
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Sprawdź ładowarkę, a właściwie spróbuj naładować nowo zakupiony komplet w sprawnej ładowarce. Jeśli Twoja ładowarka źle ładuje choćby jeden akumulator, to cały zestaw jest tyle wart co ten jeden "trefny" (źle naładowany). Inne powody mi nie przychodzą do głowy.
    Czarny aparat z gorszego systemu
    Moja galeria: http://picasaweb.google.com/Cadman1959

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar K_Puchatek
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Nosiu Zobacz posta
    JPrzeważnie mogłem zrobić nim ok 100-140 zdjęć bez lampy a ostatnio po 30-40 zdjęciach odmawia posłuszeństwa niezależnie od zestawu akumlatorów jakie wsadzę przeważnie 4*2100 lub 4*2500 mAh.
    Może akumulatorki już nie teges, są nowe czy już trochę używane? Ja ostatnio kupiłem porządną ładowarkę i okazało się że kilka z moich akumulatorków o oznaczeniu 2700mAh (używane około 1 roku) mają w rzeczywistości 900-1100mAh. To może być powodem spadku "używalności".
    Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania

| OlyJedi Awatar Drughi
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Należy pamiętać również o tym że niektóre ładowarki, nie naładują akumulatorów innych firm. Jest tak na pewno z Duracellem. Jadąc wiosną na Mazury zabrałem ze sobą ładowarkę, komplet akumulatorów (AA) w/w producenta oraz rezerwowo akumulatory GP. Przy ładowaniu akumulatorów GP, ładowarka po ok 5 min. wskazała zielonym ledem pełne naładowanie. Instalując akumulatory w aparacie okazało się że są ''puste". Duracell po prostu wykrywa swoje akumulatory i tylko takie można ładować w ładowarkach tej firmy. Testowałem jeszcze ładowarkę Energizer, ładując w niej aku Duracella i wszystko przebiegło bez jakiegokolwiek problemu.
    OLYMPUS Your Vision, Our Future