Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Wątek: Dziura w niebie

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan
    Tadeuszu, nazywając moją fotkę "gniotem" zachęcam do krytyki. Nie obrażę się jak ktoś pojedzie po niej, choć mam do niej pozytywny stosunek emocjonalny - po prostu podoba mi się.
    Leci w lewo, moim zdaniem.

I stać Cię na więcej niż zwykłe TM. Serio mówię.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Wizbir,
    Napisałeś:
    Natomiast wywody Pana TJ to czyste poectwo !!!
    O tych promieniach to już same szczyty. Prosimy więcej - będzie weselej!
    Napisałeś "Prosimy więcej", więc jest to liczba mnoga i tyle. Miałem prawo sądzić, że jest was więcej, i to tak samo ironicznie, dokładnie tak samo, jak Ty napisałeś o rozweselaniu. Przywdziałeś kostium facecjonisty i stąd nieporozumienie.
    Nie możesz powiedzieć teraz, że stosując liczbę mnogą się nie myliłeś, ponieważ pisząc swój pierwszy post nie znałeś opinii jeronimo. Mozna tylko przypuszczać, że mogłeś taką postawę antycypować u forumowiczów, lecz nie pisać kategorycznie w pierwszej osobie liczby mnogiej o jej wyznawcach.

Wizbir, można pisać zwięźle o zdjęciu - podoba mi się fota, albo jeszcze zwięźlej - 3 punkty daję. I co z tego wynika?
    Pzdr, TJ

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Radosław,
    Piszesz:
    Tadeuszu, nazywając moją fotkę "gniotem" zachęcam do krytyki. Nie obrażę się jak ktoś pojedzie po niej, choć mam do niej pozytywny stosunek emocjonalny - po prostu podoba mi się. Przypomina klimat, który mógł tam być choć akurat nie było.
    Przecież nikt jeszcze nie pojechał po Twojej fotce, bo napisanie, że coś mi sie podoba lub nie, to jest tylko sygnał w dyskusji.
    Natomiast zgadzam się, ze ocena typu tak/nie jest jedynie przydatna w głosowaniu. W dyskusji na pewno jest słabo przydatna. Nie odmawiam absolutnie nikomu prawa do takiego sposobu wyrażenia zdania, tylko twierdzę, że nie jest to materiał do dyskusji.
    Pzdr. TJ

excel
    Gość
    Witam,

na temat fotki Radka zostalo powiedziane tyle wznioslych, co zalosnych slow. Kto ma racje? Rafal Czarny poslugiwal sie przez jakis czas pewnym motto- brzmiacym wprawdzie kontrowersyjnie, lecz doskonale przedstawiajacym ludzkie zapotrzebowania i odczucia - o pomaranczach. Pamietacie zapewne. Otoz wlasnie to. Dla jednych rzemieslnik Radek wstapil do PS warsztatu i zrobil swoje, dla drugiego Radek-admin pokazal sie tym zdjeciem z nieciekawej strony, dla trzeciego fotka sama w sobie chyba nic nie przedstawia, skupia zas cala uwage na tym jak inni "to cos"odbieraja. Pewnie, mozna i tak
    Zastanawiam sie tylko, czy nie jest dranstwem krytykowanie za subtelna, gorno-polkowa, przyjemna dla ucha, wykwintna polszczyzne. Wyobrazam sobie, ze dla niektorych, wiele zwrotow Tadeusza sa trudne do zrozumienia, jednak mimo wszystko nie godzi sie zmuszac wielka rzesze forumowiczow, u ktorych i poziom intelektualny i estetyczne potrzeby dorownuja kroku i skazac na smakowite okreslenia typu "zajebiste", "ciachnac", czy gniot.

O ile latwiej mi bylo przeniesc sie w weekendowe spotkania z urokiem tej ziemi, dzieki Radka oczom i Tadeuszowym opisom.

Radku, ladne miejsce, ladnie pokazane.

Pozdrawiam,
    excel

robin102
    Gość
    [.........zachęcam do krytyki. Nie obrażę się jak ktoś pojedzie po niej,
    Pozdrawiam
    Siara straszeczna , żebym to ja zrobił to co innego .
    Temat i kadr jak najbardziej OKi ale siara w oczy wali. Warunki kiepskie byly czy co ???
    Co spierdykoiłeś przy tym ujęciu , że tak wyszlo?? Ja mam podobny temat i też nie wiem co spierdykoliłem. Do dziś się zastanwiam. ppozwoliłem sobie pokazać poniżej moją siarę.

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Chyba poruszyłeś, no i za dużo EVków.
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez szklarz
    Prawde mowiac Radku masz na forum swoja pozycje i dziwie sie ze wkleiles taka fotke ale i podziwiam za zainteresowanie fotka i tak rozlegle opinie o niej.
    Większe knoty wklejałem. Gdybym nie ulegał od czasu do czasu emocjom, nie pokazał bym ani jednego kadru. im dłużej oglądam swoje zdjęcia, tym więcej mam wątpliwości, czy się patrzeć kiedyś nauczę.
    Zazwyczaj zresztą zdjęcia, które mnie się podobają, zbierają najmniej opinii. Vox populi, vox dei
    Przepraszam, że się wtrącę, ale pokazałeś tu co najmniej dwie rzeczy.
    1. Kunszt i umiejętności obróbki zdjęcia. Brawo !!
    2. Pokazałeś, że nawet z przeciętnej fotki warto coś zrobić, bo oko cieszy to pokazałeś

natomiast nie rozumiem kryty do źródła, przecież było pokazane, dla porównania, a nie dla oceniania ??
    /*...................*/
    /* ...........................*/

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    A ja, nacieszywszy już oko Radka pracą, napiszę, że równie mocno mnie cieszy to co Excel napisał
    Rzadko spotykana jest obecnie staranność w posługiwaniu się językiem ojczystym, nie tylko pisanym, ale tym w szczególności. Tym bardziej podziwiam Tadeusza za jego podejście i szacunek nie tylko do języka, ale też odbiorców jego wypowiedzi.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Awatar Peniek242
    Mieszka w
    KRK
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    haj, chcialbym wtracic od siebie, z gory przepraszam Radio Erewan, ze nie na temat fotki a na temat wypowiedzi Jeronimo i Tadeusza Jankowskiego. Mysle, ze nalezaloby czytac wypowiedzi forumowiczow pod katem tego co moglibysmy sie dodatkowo nauczyc (tym bardziej w dziale ocena zdjec). Jednemu wystarczy skompensowana uwaga a drugiemu bardziej wywod. Jeronimo zawodowiec potrzebuje tylko sygnalu a dla takiego poczatkujacego jak ja szczegolowy wywod Tadeusza jest niezmiernie cenny, nawet gdy dotyczy to zawodowca Radio Erewan, poniewaz inni przy okazji sie czegos naucza.
    pozdrawiam.