jeronimo,
wal swoje zdanie otwarcie, nie kryguj się, nie stroj w aluzje.
Pzdr, TJ
jeronimo,
wal swoje zdanie otwarcie, nie kryguj się, nie stroj w aluzje.
Pzdr, TJ
No fakt fotka troche przeszła, ale tak czy siak - z bardzo dobrym skutkiem, nie zawsze trafi się w dobre warunkiZamieszczone przez RadioErewan
![]()
Czasami po prostu w moim odczuciu za duzo piszesz (dla innych to jest "poetyckie") lub doszukujesz nie wiadomo czego w zwyklych zdjeciach. Obserwuje od dawna Twoje komentarze pod roznymi zdjeciami i czesc z nich mi sie nie podoba i tyle. Dzis wyjatkowo napisalem bo zaskoczyla mnie twoja reakcja wzgledem wizbir'a ktory poprostu napisal co mysli. Przeciez nie kazdemu sie musi podobac to co druga osoba pisze wiec nie rozumiem twojej reakcji. Najwyrazniej "poetyckie" slowa jego rozweselaja, mi akurat sie nie podobaja.Zamieszczone przez Tadeusz Jankowski
Mam nadzieje ze to co napisalem nie odbierasz jako jakis atak na Twoja osobe![]()
Mam dla Ciebie bardzo duzo szaczunku (respect!) za to jak wypowiadasz sie na sprawy techniczne, za to jakie superowe autorskie instrukcje obslugi napisales.... jednak opisow pod niektorymi zdjeciami nie trawie (no i tyle).
pozdrawiam
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Prawde mowiac Radku masz na forum swoja pozycje i dziwie sie ze wkleiles taka fotke ale i podziwiam za zainteresowanie fotka i tak rozlegle opinie o niej.
Pozdrawiam
Adam Gandziarowski
Większe knoty wklejałem. Gdybym nie ulegał od czasu do czasu emocjom, nie pokazał bym ani jednego kadru. im dłużej oglądam swoje zdjęcia, tym więcej mam wątpliwości, czy się patrzeć kiedyś nauczę.Zamieszczone przez szklarz
Zazwyczaj zresztą zdjęcia, które mnie się podobają, zbierają najmniej opinii. Vox populi, vox dei.
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
jeronimo,
Napisałeś, że:
Mam pytanie, czy to, że ja za duzo piszę, to jest sugestia moderatora, czy sugestia prywatnego forumowicza. Uważam, ze nie zastrzegłes tego w powyższym poście jako swojego prywatnego zdania, więc traktuję, to jako ingerencję moderatora.Czasami po prostu w moim odczuciu za duzo piszesz (dla innych to jest "poetyckie") lub doszukujesz nie wiadomo czego w zwyklych zdjeciach.
Potwierdzasz także, że występujesz z pozycji moderatora pisząc w powyższym poście, że interweniujesz na okoliczność mojej wypowiedzi i Wizbira:
Odbieram powyższe jako sugestie moderatora, a nie prywatne głośne myślenie jeronimo. Jesteś moderatorem, a więc jak mogę myśleć inaczej?Dzis wyjatkowo napisalem bo zaskoczyla mnie twoja reakcja wzgledem wizbir'a ktory poprostu napisal co mysli. Przeciez nie kazdemu sie musi podobac to co druga osoba pisze wiec nie rozumiem twojej reakcji. Najwyrazniej "poetyckie" slowa jego rozweselaja, mi akurat sie nie podobaja.
Mam nadzieje ze to co napisalem nie odbierasz jako jakis atak na Twoja osobe
Jeronimo, nie mogę odbierać tego w aspekcie ataku, jak piszesz. To kategoria, o której nie powinno się myśleć w trakcie dyskusji tu na forum.
Pzdr, TJ
Pisz, pisz, administracja popiera Ciebie w całej rozciągłości, łącznie z prywatnie wypowiadającym się Jeronimo.Zamieszczone przez Tadeusz Jankowski
TJ,
Wizbir jest podmiotem jednoosobowym (o czym można się przekonać czytając profil).
Opinia "Jeronimo" zdaje się potwierdzać fakt, że stosując liczbę mnogą chyba się nie myliłem. O sztuce (jak i o cepie) można prosto i zwięźle - lub też zawile i powłóczyście.
Ja wolę krótko, zwięźle i do rzeczy. Ot, i wszystko. I to by było na tyle.
Pozdrawiam,
Wizbir
PS. Radio Erewań - fotka mi się podoba (mowa o tej "szopionej"), choć nie do końca.
Jedno jest jednak pewne: jesteś mistrzem w posługiwaniu się Photoshop'em.
Dziękuję za lekcje na Fotosite i mam nadzieję, że będzie ich więcej.
Bardzo podobają mi się te fotki z nad Biebrzy - są bardzo malarskie.
E-500 + dwa kity - wcześniej C-4000
Radosław,
Rozumiem, opinie jeronimo sa prywatne.
Dyskusja na temat Twojej fotki jest polowiczna. Mam na myśli to, że zawierąc skrajne opinie dyskusją by była efektywna, tworcza i przydatna dla wielu innych forumowiczów , gdyby ci skrajni "na nie" zechcieli podeprzeć swoje opnie. Zamiast tego obrazowo mówiąc -kręcą nosem. W tej sytuacji nie ma żadnego powodu, aby Twoją ostatnią fotkę nazwać knotem, a jest co najmniej kilka powodów (które wymienilem w swojej recenzji), by nazwać fotkę udaną. Jesli ktoś myśli inaczej, to niech poda swoje powody na nie. Może nie będzie weselej, ale z pewnością ciekawiej. To jest tylko dyskusją, a nie kwalifikacje do World Press Photo.
Pzdr, TJ
Tadeuszu, nazywając moją fotkę "gniotem" zachęcam do krytyki. Nie obrażę się jak ktoś pojedzie po niej, choć mam do niej pozytywny stosunek emocjonalny - po prostu podoba mi się. Przypomina klimat, który mógł tam być choć akurat nie było.Zamieszczone przez Tadeusz Jankowski
Szkoda mi szumu, który wzmocniłem okrutnie pastwiąc się nad fotką (co widać w załączniku).
Pozdrawiam