Jeżeli miało być chmurno i ponuro, to Ci się udało.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Fajny kadr , dobrze oddałeś klimacik miejsca.
odpowiedz niżej
dziekuję wszystkim za odpowiedzi, szczerze powiem, że nie spodziewałem się pozytywnych opini, szkoda, że nie miałem statywu, zdjęcie mogło by być ostrzejsze.
Jak dla mnie to za mało dołu zostawiłeś. Przez to kadr jakiś taki nie bardzo.
sylwek,
Ja widzę jakiś pomysł w tym zdjęciu - urok odludnego oczka, spokój toni wodnej, tajemniczość, mgła, knieja.
Realizacja tego pomysłu jest częściowo udana. Tak jak Rafał uważam, że mogło by być zostawione więcej pola przed oczkiem, bowiem oczko ma kształt elipsy i gdy taka elipsa jest prawie styczna do boku zdjęcia, to obraz jest estetycznie niezrównoważony, a w tym przypadku nierównowaga, to niepokój, to brak spokoju. Odbicia drzew w tafli wodnej sa ładne, tylko oczko trochę zbyt małe, drzewo po lewej ładne. Jest także jakaś głębia w fotce. Ogolnie, to dla mnie jest to zdjęcie jakąś próbą, a głównym jej niedostatkiem jest mało zdecydowana wyrazistość, wydźwięk fotki. Moim zdaniem albo więcej światła, albo więcej mgły (najlepsza jest mgła z odrobiną światła), może pójście w którąś z tej sytuacji (oczywiście nie wtedy, gdy robiłeś prezentowaną fotkę, bo wtedy nie było ani jednego, ani drugiego, to trzeba było wyczekać), polepszyło by obraz.
Pzdr, TJ
Za Rafałem i Tadeuszem, było by lepiej z kompletnym oczkiem i odrobiną światła z dołu kadru.
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Dziekuję wszystkim za podpowiedzi. Muszę jeszcze jedno sprostować, że zdjęcie było większe i było widać ziemię u dołu zdjęcia, jednak musiałem je nieco przykadrować, bo wczaise rozbienia zdjęcia nie zauważyłem betonowego słuba, który z lewej strony wdarł się na plan zdjęciowy. Po przykadrowaniu straciłem dół zdjęcia ale za to nie ma słupaDziękuję jeszcze raz za wszelkie rady.
pozdrawiam
Sylwek
Stempelek w PSie i słup znika. Ludzie, uczta się obróbki!!! (dotyczy to też mnieZamieszczone przez Sylwek
).