Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 63

Wątek: E-500 czy FZ-50

| OlyJedi Awatar marecki
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

E-500 czy FZ-50

Witam.
    Jestem amatorem w 100%. Potrzebuję wymienić aparat już dość wysłużony c4000z na...
    I tu jest pytanie: myślę o lustrzance e-500 + dwa obiektywy lub Panasonic FZ-50. Jakiś czas temu bez zastanawiania kupiłbym lustro ale.... ten Panasonic ma wszystko czego potrzeba. Przy fotografowaniu dziecka biebającego z szaloną szybkością wygrywa panasonic. Nie widzi mi się zmiana szkła co pare minut w terenie gdy ucieknie nieco dalej. Co myślicie?
    mente et malleo

| OlyJedi Awatar dka
    Mieszka w
    Łódź, Radomsko
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    czasem sie nie sugeruj moja odpowiedzia rozumiem, ze chcesz aparat pod katem malego. fajna sprawa. ale zamierzasz zorganizowac mu monitoring 24h?? co ty. dlatego ja mimo wszystko poszedl bym w lusterko. rozumiem, ze moze ci maly poginac na boki, ale mysle, ze jak sie postarasz mozesz go dogonic.
    jesli swoja sytuacje znasz dokladnie i ktorys wybor lepiej lezy ci na sercu to sie nie zastanawiaj tylko kupuj i rob zdjecia.

| OlyJedi Awatar marecki
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Potrzebne mi raczej jakieś wieści bardzie w sprawach technicznych. Czy ktoś ma może jakieś doświadczenie z tym aparatem (FZ-50) ? Wiem że lustra mają o wiele mniejsze szumy przy wyższych ISO a nie ukrywam że sporo fotek robię w pomieszczeniach gdzie właśnie wyższe ISO może się przydać. No i jak się zachowuje lustro w takich sytuacjach? Chodzi mi o AF czy ostrzy bez problemu w powiedzmy pokoju z małą lampką?
    mente et malleo

| OlyJedi Awatar johan
    Mieszka w
    Siedlce
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    E-500 dual kit + w przyszłości FL-36.
    Ewentualnie wybaw Robina z kłopotu i weź jego e-300.
    E-620 | HLD-5 | 14-42 | 40-150 |
    5DmkII | 50D | C20/2.8 | C28/1.8 | C50/1.4 | C85/1.8 | C100/2.8L IS | C200/2.8L II | 300/2.8L IS | TC 1.4X II | TC 2.0X II | 580exII

| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Powiem tak. Na każdym forum foto co jakiś czas jest o dylemacie: hybryda czy lustro? I jeszcze taki się chyba nie urodził, żeby dobrze podpowiedział. Te dwa typy aparatów - jak dla mnie - to rożna filozofia fotografowania. Jeśli wiesz o czym piszę to pewnie i wiesz co masz wybrać. Jeśli nie - zainwestuj w Panasonica - będziesz zadowolony. NAPRAWDĘ.

robin102
    Gość
    łłłłoooomatko co to za pytanie . Bierz lustrzankę i panujesz nad tym co robisz .

| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    łłłłoooomatko co to za pytanie . Bierz lustrzankę i panujesz nad tym co robisz .
    No właśnie. Zgadzam się z przdmówcą. Ale czy aby napewno to jest odpowiedz dla tej osoby? Czy aby chodzi o TO PANOWANIE. Tak sobie dumam, że jeśliby chodzilo to nie pisałby o zakupie Panasonica.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Mam obawy że po C4000 nie będziesz zachwycony jakością obrazu z FZ50.

Pozdr!

tymin3
    Gość
    Nie znam tego "Pasikonika FZ-50" ale chyba najwolniejsza lustrzanka jest szybsza od kompaktu chociazby pod wzgledem AF. dla mnie wybor jest prosty - lustrzanka i to jakakolwiek obecnie produkowana. (no oczywiscie olek najlepszy jest ;P)

| OlyJedi Awatar marecki
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Dzięki wielkie za opinie ale szczerze mówiąc nie pomogliście mi zbytnio. Ostatnia odpowiedz mnie zastanawia co do jakości zdjęć FZ-50 w porównaniu do c4000z. Wydaje mi się że od czasu c4000 w cyfrówkach wiele się zmieniło i jakość zdjęć FZ-50 jest napewno lepsza. Co do szybkości tego kompaktu to sprawdzalem go w sklepie i jest o dziwo naprawdę szybki. Super łapie ostrość w ciemności chociaż nie wiem do jakiej odległości działa to podświetlenie do AF. Większość testów FZ-50 wykazało że jakość fotek w stosunku do tańszych lustrzanek, a e-500 niewątpliwie do nich należy, nie odbiega za wiele. Ja tak bronię tego modelu bo się na niego napaliłem jakiś czas temu ale w sklepach mnie namawiają na lustro i przez to zgłupiałem.
    Może jednak znajdzie się ktoś kto pracował już z tym sprzętem i coś więcej mi powie.
    Co do panowania na tym co focę to o co dokładnie chodziło ??
    mente et malleo

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów