Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Olympus C-350

Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Olympus C-350

Mam pytanko czy ktoś orientuje się czy Olympusa C-350 można używać jako kamery internetowej. Jeśli tak to co trzeba zrobić lub dokupić? :?: :?: :?:

| OlyJedi Awatar Arras
    Mieszka w
    Rzeszów
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    najprawdopodobniej będzie to program Cam2Cam - chyba w dziale download na olympus.hat.pl
    C750&C720 + cla4/UV/sva-20/sm128/xD256 + wyzwalacz do C720/C725 + zasilacz

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bochnia
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Re: Olympus C-350

Cytat Zamieszczone przez tomcio
    Mam pytanko czy ktoś orientuje się czy Olympusa C-350 można używać jako kamery internetowej. Jeśli tak to co trzeba zrobić lub dokupić?
    Ostatnio w Święta Bożego Narodzenia musiałem coś takiego wykombinować bo kamerę na święta pożyczyłem.
    Bardzo ładnie to chodzi, chociaż nadal twierdzę że takie rozwiązanie ma sens doraźnie i jednorazowo, ponieważ szkoda wypalać matrycy na takie bzdury - tym bardziej że kamera koszuje ok. 80 PLN.

Teraz jak to zrobić? - Bardzo prosto !
    Musisz mieć kartę graficzną z opcja Video-IN
    Lub musisz mieć kartę telewizyjną.
    Podłączasz C-350 przez dołaczony fabrycznie kabelek Video-OUT (ten przy pomocy którego podłczasz aparat do TV i juz masz doskonale działającą kamerkę internetową.

Ale jeżeli nie masz karty graficznej z Video-IN lub gdy nie masz karty TV to się zastanów czy warto wydawać co najmniej 200 PLN na taki bajer mając świadomość że używanie C-350 jako kamery spowoduje bardzo szybkie wypalenie matrycy i pogorszenie jakości zdjęć !!!
    Autentycznie kamerkę masz już za 70-80 PLN, ewentualnie moge polecić G-Sm@rt Mini Musteka za ok. 170 PLN gdzie masz urządzenie wielkości breloczka do kluczy które służy idealnie jako kamera, a do tego masz prosty aparat o rozdzielczosći 640x480 - zdjęcia z tego urządzenia oglądane na DVD są do przyjęcia, a wtedy masz zawsze aparat przy sobie.

Jeżeli używanie C-350 jako kamery internetowej chcesz motywować dobrą optyką autofocus'em itd, to sobie daruj, przy obrazie przesyłanym przez internet (np. net meeting, Ispy itp.), nie ma to żadnego znaczenia !!! jakość i tak jest ograniczana przez przepustowość sieci. Na prawdę szkoda matrycy na taką zabawę !

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów