Kaarool, ten poślizg to jest w trybie B. Wtedy lustro opada, i jeszcze raz się podnosi otwierajac migawkę.Tryb A jast on-line, z polozonym lustrem. Obraz leci na matrycę numer dwa, a lustro kłapie normalnie.Zamieszczone przez KaarooL
Kaarool, ten poślizg to jest w trybie B. Wtedy lustro opada, i jeszcze raz się podnosi otwierajac migawkę.Tryb A jast on-line, z polozonym lustrem. Obraz leci na matrycę numer dwa, a lustro kłapie normalnie.Zamieszczone przez KaarooL
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3
Ja wiem, ze to dziwne, ale ja LV uzywam bardzo rzadkoZamieszczone przez celebrity plus
Chodzi mi o poprawienie komfortu robienia fotek na codzien
Kaarool, a mogabym prosic o jakies linki...? Z powiekszajacych spotkalam sie tylko z ME-1 i wizjerem katowym.
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
W trybie A obraz na lcd jest z drugiej, dodatkowej matrycy, wiec lustro jest opuszczone. W trybie B natomiast lustro jest uniesione i obraz idzie z glownej matrycy (jak w komapkcie) i dostepne jest tylko manualne opoznienie. Oczywiscie po nacisnieciu spustu lustro sie opuszcze i podnosi, bo matryca sie zeruje (jak w kompaktach), stad to opoznienie. W trybie B jest tez mozliwosc (po wgraniu odpowiedniego firmware'u) AF, ale powoduje to chwilowe opuszczenie lustra.
Teraz chyba juz wszystko jasne![]()
dog_master:
tutaj masz wszystko co wyszło od OLKA:
http://www2.olympus.pl/consumer/198_7609.htm
najsensowniejsza jest EP-2 ale tego nie założysz na E-330...
Dziękuje
Hm, innych powiększających nie widzę... Cóż, mówi się trudno, kupię tą ME-1, ale po nowym roku [kasy brak].
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
Zamieszczone przez dog_master
Polecam ME-1. Naprawdę warto. Niby to tylko 20%, ale różnica jest naprawdę bardzo duża w praktyce.
Pozdrówka
O superJa jednak postanowiłam czekać do PMA... Mogłabym kupić najwcześniej jakiś tydzień temu, ale co tam, może pokażą jakieś akcesoria. 9 miesięcy mogłam żyć bez ME-1 to i miesiąc wytrzymam :P
W ogóle ostatnio bawiłam się Pentaksem... eh eh eh powiem tylko.. tamten to ma wizjer!
Zamieszczone przez dog_master
Pobaw się Nikonem D 80, też ma wizjer.
))))))
Albo lepiej nie baw się nim, bo popsujesz sobie humor.
Pozdrówka
P.S.
Naprawdę ME-1 bardzo poprawia widok w wizjerze, warto go kupić.
m.