Oj takZamieszczone przez blady
LV używam rzadko i szczerze mówiąc, gdybym teraz miała wybierać między LV a Naprawdę Dobrym Wizjerze [nie wiem, jakie są w Pentaksach czy 1Ds MK2], to bym wybrała wizjer...
Oj takZamieszczone przez blady
LV używam rzadko i szczerze mówiąc, gdybym teraz miała wybierać między LV a Naprawdę Dobrym Wizjerze [nie wiem, jakie są w Pentaksach czy 1Ds MK2], to bym wybrała wizjer...
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
Nie da sie ukryc, ze wizjer w E330 moglby byc wiekszy i jasniejszy. Ja jednak i tak czesto uzywam LV, pewnie dlatego, ze jeszcze niedawno mialem kompakta...
kurde, ten LV pewnie fajny ale pokazuje to co było a nie jest w kadrze, no i fotkę trzeba cykać na wyczucie bo jest poślizg (ponoć sekundowy tak?).
do architektury, macro, na koncerty owszem. na co dzień, do pracy przydatny marginalnie. wizjer mały i ciemny właśnie kosztem LV a szkoda.
dog_master:
duże kamunie mają wizjery o powierzchni około 2x większej niż E-300/E-330. czujesz?
OLEK też kiedyś dawał większe - spójrz przez wizjer E-10 jeśli nadarzy się okazja...
Nie wiem gdzie się naczytałeś takich bredni, a może ci to powiedział Robin? LV jest w Olku naprawdę pierwsza klasa. W trybie A może jest nieco zbyt ziarniste i nie sprawdza się w trudnym świetle, wtedy masz OVF lub tryb B.Zamieszczone przez KaarooL
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
heeeZamieszczone przez RadioErewan
Śnieg pada i benzyna tanieje .
Pewnie też przez robina.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ke? LV w E330 z sekundowym opoznieniem? O rany, szkoda, ze nie wiedzialem przy zakupie...NIE MA ZADNEGO OPOZNIENIA! To bylaby porazka, gdyby bylo! RE ma racje, ze tryb A nie zawsze sie sprawdza w trudnym swietle i jest troche zbyt ziarnisty, ale tryb B to juz mistrzostwo swiata
Tryb B rulez
![]()
A czy wiesz może, czy przy ME-1 jest duża różnica? 130zl piechotą nie chodzi, a 1,2x mnie jakoś nie przekonuje...Zamieszczone przez KaarooL
Suchar, tak btw, masz AF w trybie B? [znaczy sie, update firmware'u robiłeś?] Sprawdza się on tam?
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
Mam, ale nie uzywamBo po co? To jest zwykle opuszczenie lustra, wiec tak na prawde to dostajemy tryb A tylko z glownej matrycy. Mnie to jakos nie rajcuje i uwazam, ze to nie jest zbyt przydatne.
to powiecie że w LV nie trzeba czekać na opuszczenie, podniesienie i opuszczenie lustra? nie zabiera to prawie sekundy? tak czytałem w testach swego czasu.
chodziło o tą sekundę, bo w podglądzie - wiadomo - jest pewnie 0.2s poślizgu.
dog_master:
nie wiem, narobili tych muszli i powiększalników od cholery. za minimum rozsądku (wielkość) uważam wizjer z E-1, mniejszego bym nie łyknął chyba że na wycieczki.
IMO chyba nie ma sensu jak masz LVZamieszczone przez dog_master
![]()