Mi się najlepiej podoba 2 fotka. Na 3 kolory są takie zzieleniałe, co dla mnie psuje nastrój.
Pierwsza była by też ciekawa, tylko ta przechylona głowa jakoś mi nie pasuje.
5 najbardziejsza
3 bardzo ciekawy wyraz oczu
4 troche jakoś za zielono ale ma klimacik - Widać fotografa
Reszta też bardzo dobra
Na 5 bardzo przyjemnie rozchodzi się światło, fajna poświata od sweterka.
Czego używałeś do odbicia światła, czy tylko od ściany?
Pozdrawiam
Najbardziej podoba mi sie fotka 3 i 5:
na trojce bardzo interesujacy wyraz twarzy i oczu;
na 5 bardzo fajnie uchwycone swiatlo.
Zdjecie 4 robione, zdaje sie, w windzie: moim zdaniem za duzo kolorowego szumu, za duzo zieleni, no i "fragment fotografa" w lustrze![]()
Dla mnie 4 najlepsza.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Na 4 to nie ja tylko jeszcze inna osoba była w windzie i tak wyszłoA na szumy nom nie poradzę za bardzo
A na 5 fotce nie używałem niczego po prostu tak padało światło i taką fotkę zrobiłem lekko poprawiłem kontrasty i kolor ściany
To tyle
![]()
Zapraszam na moją stronke http://www.fotoholic.pl
Mozna się czepiać do fotek, ze tło troszke zbyt wpycha się do oczu, jak np. fot. 1, lub gałązki na pierwszym planie, jak na fot. 2, ze troszkę slabe światło, jak na fot.3, troszke za twarde na fot. 1 i 4, ale przecież nie o to przede wszystkim, chodzi, wiadomo w jakich warunkach odbyła sie sesja. Najważniejsze jest, jak zrealizował autor swoje pomysły. Niedostatki techniczne można pozostawić na boku.
Młodzianka przecudnej urody bardzo pomaga w fotografowaniu. Fotka ostatnia zrobiona okazjonalnie gdzieś na korytarzu przy ścianie, w moich oczach jest, jak na takie spartańskie warunki, bardzo dobra. Ujęcie pokazuje smukłą kibić, zakomponowanie jest dość harmonijne, pomysł z odchyleniem głowy do tyłu, konskim ogonem i dlonią na ścianie pozwolił pokazać urodę ciała, młodość, optymizm, dostrzegam także dojrzałość w oczach. Piekne dziewczę, z biglem. Swiatlo, jak na takie warunki - udane, moze troche za duzo czerwonego żaru z naprzeciwka wplotło sie we wlosy. Prawy profil twarzy ladnie podkreślony podświetleniem, lewy ma dostateczną ilość światła, a kierunek światła i jego rozproszenie bardzo ładnie wydobywa urodziwość lica (i te piękne oczy).
Wszystkie fotki mi sie podobają, bowiem na każdej widać koncepcję, i na każdej widać dość sprawną realizację tej koncepcji. Ogólnie sa to fotki dość surowe, przede wszystkim nie obrobione odpowiednio do tego typu tematu, ale niezłe umiejętności autora jako portrecisty plenerowego na nich widać. Portret, to bardzo trudna sztuka, autor tutaj się wybronił w dobrym stylu.
Pzdr, TJ
Ważne ,że się obiektywu nie boi . Dawaj dalej .