Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Fotki Anny :)

| OlyJedi Awatar djus
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Fotki Anny :)

Kilka fotek z wczorajszej sesji foto

1.

2.

3.

4.

5. Fotka nie robiona w studiu jakby co tylko na korytarzu.
    Zapraszam na moją stronke http://www.fotoholic.pl

mini21
    Gość
    Mi się najlepiej podoba 2 fotka. Na 3 kolory są takie zzieleniałe, co dla mnie psuje nastrój.

Pierwsza była by też ciekawa, tylko ta przechylona głowa jakoś mi nie pasuje.

Awatar Marx07
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    5 najbardziejsza
    3 bardzo ciekawy wyraz oczu
    4 troche jakoś za zielono ale ma klimacik - Widać fotografa
    Reszta też bardzo dobra
    Na 5 bardzo przyjemnie rozchodzi się światło, fajna poświata od sweterka.
    Czego używałeś do odbicia światła, czy tylko od ściany?
    Pozdrawiam

| OlyJedi Awatar krzwoj
    Mieszka w
    Heidelberg
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Najbardziej podoba mi sie fotka 3 i 5:
    na trojce bardzo interesujacy wyraz twarzy i oczu;
    na 5 bardzo fajnie uchwycone swiatlo.

Zdjecie 4 robione, zdaje sie, w windzie: moim zdaniem za duzo kolorowego szumu, za duzo zieleni, no i "fragment fotografa" w lustrze

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Dla mnie 4 najlepsza.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar djus
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Na 4 to nie ja tylko jeszcze inna osoba była w windzie i tak wyszło A na szumy nom nie poradzę za bardzo A na 5 fotce nie używałem niczego po prostu tak padało światło i taką fotkę zrobiłem lekko poprawiłem kontrasty i kolor ściany To tyle
    Zapraszam na moją stronke http://www.fotoholic.pl

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Mozna się czepiać do fotek, ze tło troszke zbyt wpycha się do oczu, jak np. fot. 1, lub gałązki na pierwszym planie, jak na fot. 2, ze troszkę slabe światło, jak na fot.3, troszke za twarde na fot. 1 i 4, ale przecież nie o to przede wszystkim, chodzi, wiadomo w jakich warunkach odbyła sie sesja. Najważniejsze jest, jak zrealizował autor swoje pomysły. Niedostatki techniczne można pozostawić na boku.

Młodzianka przecudnej urody bardzo pomaga w fotografowaniu. Fotka ostatnia zrobiona okazjonalnie gdzieś na korytarzu przy ścianie, w moich oczach jest, jak na takie spartańskie warunki, bardzo dobra. Ujęcie pokazuje smukłą kibić, zakomponowanie jest dość harmonijne, pomysł z odchyleniem głowy do tyłu, konskim ogonem i dlonią na ścianie pozwolił pokazać urodę ciała, młodość, optymizm, dostrzegam także dojrzałość w oczach. Piekne dziewczę, z biglem. Swiatlo, jak na takie warunki - udane, moze troche za duzo czerwonego żaru z naprzeciwka wplotło sie we wlosy. Prawy profil twarzy ladnie podkreślony podświetleniem, lewy ma dostateczną ilość światła, a kierunek światła i jego rozproszenie bardzo ładnie wydobywa urodziwość lica (i te piękne oczy).
    Wszystkie fotki mi sie podobają, bowiem na każdej widać koncepcję, i na każdej widać dość sprawną realizację tej koncepcji. Ogólnie sa to fotki dość surowe, przede wszystkim nie obrobione odpowiednio do tego typu tematu, ale niezłe umiejętności autora jako portrecisty plenerowego na nich widać. Portret, to bardzo trudna sztuka, autor tutaj się wybronił w dobrym stylu.
    Pzdr, TJ

robin102
    Gość
    Ważne ,że się obiektywu nie boi . Dawaj dalej .